کابل شبکه

برند

کابل شبکه

به طور کلی، کابل شبکه نوعی کابل است که در ارتباطات مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد و داده ها را از کامپیوترهای جداگانه به یک شبکه اصلی بزرگتر منتقل می کند. گاهی اوقات این کابل ها خارجی هستند و می توانند برای انجام کارهایی مانند اتصال کامپیوترها به مودم های اینترنت یا پورت های اتصال داده استفاده شوند. آنها همچنین می توانند بخشی از زیرساخت های بزرگتری باشند و در این موارد اغلب به منظور ایجاد دسترسی آماده به خدمات اینترنت و تلویزیون کابلی به کار می روند. وقتی صحبت از مشخصات فنی می شود، انواع مختلفی وجود دارد اما رایج ترین نوع کابل شبکه، کابل زوج به هم تابیده، کابل کواکسیال، کابل اترنت و کابل فیبر نوری است. هر کدام از این کابل ها برای یک هدف خاص طراحی شده اند، بنابراین هر کسی که به دنبال خرید کابل یا نصب آن برای پروژه ای خاص است، معمولا عاقلانه است که قبل از سرمایه گذاری کمی تحقیق کند.

چرا باید از کابل های شبکه استفاده کنیم؟

 شبکه های کامپیوتری می توانند یک علم پیچیده باشند، اما در مورد کابل کشی، هدف کاملا مشخص است. یعنی انتقال اطلاعات از طریق مجموعه ای از بسته های داده (در اصل بیت و بایت های کدگذاری شده) از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر ارسال می شود و از جایی به جای دیگر انتقال داده می شود. به منظور ارتقاء کارایی و سرعت، اکثر شبکه ها داده ها را به کوچکترین قطعه تقسیم کرده (بیت و بایت) بعد این قطعات کوچک را به صورت جداگانه ارسال می کنند. هنگامی که در مقصد هستند، آنها دوباره مرتب می شوند. کابل مجرای انتقال را فراهم می آورد و در اصل با به عنوان مسیری برای عبور قطعات عمل می کند.

کابل های زوج به هم تابیده

کابل زوج به هم تابیده بدون شیلد (UTP) در بسیاری از شبکه های اترنت خانگی و تجاری استفاده می شود. این کابل از 4 جفت سیم تشکیل شده است که در داخل پوشش کابل قرار گرفته است. هر جفت با چند تاب به هم پیچیده شده است تا از تداخل سایر دستگاه های موجود در شبکه جلوگیری شود. ساختار این نوع کابل قابلیت اطمینان را افزایش می دهد و به حداقل رساندن خرابی های شبکه کمک می کند و به همین دلیل در شبکه هایی که تعداد زیادی کاربر یا رایانه متصل وجود دارد رایج است.

نوع کابل

حداکثر سرعت پشتیبانی شده

پهنای باند پشتیبانی شده

استاندارد اترنت

توضیحات

Cat 1

1Mbps

1MHz

برای انتقال داده استفاده نمی شد.

این کابل فقط شامل دو جفت (4 سیم) است. این کابل در شبکه تلفن برای انتقال صدا استفاده می شد.

Cat 2

4Mbps

10MHz

Token Ring

این کابل و سایر کابلهای دیگر دارای حداقل 8 سیم (4 جفت) هستند. این کابل در شبکه توکن یا حلقه ایاستفاده می شد.

Cat 3

10Mbps

16MHz

10BASE-T Ethernet

این اولین کابل اترنت است که در شبکه های LAN استفاده می شود.

Cat 4

20Mbps

20MHz

Token Ring

این کابل در شبکه های پیشرفتهحلقه ایاستفاده می شد.

Cat 5

100Mbps

100MHz

100BASE-T Ethernet

این کابل در شبکه های پیشرفته (سریع) LAN استفاده می شد.

Cat 5e

1000Mbps

100MHz

1000BASE-T Ethernet

این کابل حداقل الزامات برای همه شبکه های LAN محلی مدرن است.

Cat 6

10Gbps

250MHz

10GBASE-T Ethernet

این کابل از غلاف پلاستیکی مقاوم در برابر آتش استفاده می کند.

Cat 6a

10Gbps

500MHz

10GBASE-T Ethernet

این کابل تداخل را کاهش می دهد. همچنین به طور بالقوه محدودیت طول را حذف می کند. این کابل توصیه شده برای همه شبکه های LAN  مدرن است.

Cat 7

10Gbps

600MHz

-

این کابل پایه ای برای توسعه بیشتر است. از چندین جفت کابل به هم تابیده استفاده می کند و هر جفت را با غلاف پلاستیکی خود محافظت می کند.

کابل های کواکسیال

کابل کواکسیال یا کابل کواکس یکی دیگر از انواع رایج کابل شبکه است. این نوع کابل رسانای مس را در مرکز خود دارد و یک پوشش پلاستیکی به عنوان عایق بین رسانای مرکزی و محافظ فلزی عمل می کند. پوشش ممکن است نازک یا ضخیم باشد. پوشش ضخیم تر انعطاف پذیری کمتری دارد اما ممکن است محافظت بیشتری را ارائه دهد.

نوع

اهم

AWG

رسانا

توضیحات

RG-6

75

18

مس جامد

در شبکه کابلی برای ارائه خدمات اینترنت کابلی و تلویزیون کابلی در مسافت های طولانی استفاده می شود.

RG-8

50

10

مس جامد

این نوع کابل در شبکه های کامپیوتری اولیه استفاده می شد. این کابل به عنوان کابل ستون فقرات در توپولوژی باس استفاده می شد. در استانداردهای اترنت، این کابل به عنوان کابل ضخیم 10 Base 5 مستند شده است.

RG-58

50

24

چندین رشته مس نازک

این نوع کابل نازک تر بوده و نسبت به کابل های RG-8 راحت تر نصب و مدیریت می شود. این کابل برای اتصال یک سیستم با کابل ستون فقرات استفاده می شود. در استانداردهای اترنت، این کابل به عنوان کابل نازک 10 Base 2 مستند شده است.

RG-59

75

20 - 22

مس جامد

این نوع کابل برای سرویس های مسافت کوتاه استفاده می شود.

کابل های اترنت

کابل اترنت نیازی به سوئیچ شبکه یا روتر ندارد. این کابل اجازه می دهد تا کامپیوترها با استفاده از آداپتورهای شبکه خود (مانند کارت های شبکه/ NIC) متصل شوند. افرادی که مایل به خرید یک کابل شبکه قابل حمل هستند تا بتوانند مواردی مانند لپ تاپ را به پورت ها یا جک ها متصل کنند، معمولا این نوع کابل شبکه را انتخاب می کنند.

کابل فیبر نوری

کابل های فیبر نوری برای شبکه هایی که مسافت های زیادی را پوشش می دهند استفاده می شود. در نتیجه، این نوع کابل دارای چندین لایه پوشش محافظ است. همچنین نور را بر خلاف سیگنال های الکتریکی مانند سایر کابل ها منتقل می کند. این باعث می شود که یک کابل ایده آل برای محیط های شبکه که در معرض تداخل الکتریکی زیادی هستند قرار گیرد. همچنین اطلاعات را با سرعت بالا منتقل می کند و بنابراین در محیط های شبکه بزرگ مانند محیط های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.