کابل پرینتر

برند

کابل های ورودی که با نام پورت ورودی هم شناخته می شوند درواقع واسطی هستند که به عنوان یک رابط سخت افزاری مورد استفاده قرار می گیرند. کابل پرینتر (چاپگر) نیز در این دسته قرار گرفته و دستگاه هایی همچون پرینتر را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل می کند. جالب است بدانید که کابل پرینتر علاوه بر چاپگر برای اتصال انواع دیگری از دستگاه های جانبی به رایانه نیز مورد استفاده قرار می گرفت. البته امروزه با ظهور پورت  های USB دیگر به ندرت شاهد استفاده ی عمومی از این کابل ها می باشیم.

پورت های  پرینتر با نام دیگری همچون پورت parallel (پورت موازی) نیز شناخته می شوند. درگذشته اغلب چاپگر ها به کابل های پارالل و سریال مجهز بودند و اتصال چاپگر به رایانه از این طریق صورت می گرفت. پورت های سریال نیز نوع دیگری از کابل های ارتباطی می باشند که اغلب برای اتصال وسایلی نظیر Mouse و Modem به کامپیوتر استفاده می شدند. البته امروزه این پورت ها منسوخ شده اند و ممکن است آن ها را در چاپگرهای قدیمی مورد استفاده در برخی ادارات ببینیم.

این روزها پورت های جدیدتر و با فناوری های پیشرفته تر همچون پورت های Ethernet ، USB و Wireless جایگزین کابل های پارالل و سریال شده اند. از میان کابل های جدیدی که عرضه  شده اند محبوب ترین و گسترده ترین کابل ارتباطی مربوط به پورت های USB می باشد. امروزه تقربیبا تمامی دستگاه های الکترونیکی مانند اسمارت فون ها، رایانه ها، لپ تاپ ها، تبلت ها و حتی چاپگرها دارای ورودی از نوع USB می باشند. با اینکه امروزه پورت های USB بسیار فراگیر شده اند اما هنوز هم استفاده از کابل پرینتر به ویژه برای اتصال پرینتر به رایانه بسیار متداول است. از این رو تا انتهای این مقاله ی کوتاه با ما همراه باشید.

پورت پارالل (موازی)


پورت چاپگر از نوع پورت های موازی می باشد. پورت های موازی نخستین بار توسط کمپانی نام آشنای IBM و برای اتصال چاپگرها به رایانه تولید شد. شروع ایده ی تولید پورت های موازی به زمانی باز می گردد که شرکت IBM درصدد طراحی و تولید رایانه های شخصی بود. این شرکت لزوم استفاده  از پرینترهای کمپانی سنترونیکس را درک کرده بود. از طرف دیگر IBM قصد نداشت تا از پورت هایی که در این چاپگرها مورد استفاده قرار می گرفت را در طراحی خود استفاده کند.

از این رو طراحان و مهندسین این شرکت به منظور اتصال چاپگر به رایانه از دو کانکتور ۲۵ پین و ۳۶ پین استفاده کردند. پس از مدتی سایر تولیدکنندگان چاپگرها نیز به این نوع پورت ها روی آوردند و استفاده از آن ها به یک استاندارد جهانی بدل شد. اما علت موازی نامیدن این کابل های ارتباطی از این جهت است که هنگامی که اطلاعات از سوی کامپیوتر به چاپگر یا هر وسیله ی جانبی دیگری که از طریق پورت های موازی به کامپیوتر متصل شده اند ارسال می شود، حجم دیتای منتقل شده در هر لحظه ۸ بیت است که این ۸ بیت هم بصورت موازی به دستگاه جانبی ارسال می شود. یک کابل موازی یا پالل قادر است در هر ثانیه ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوبایت داده ارسال کند.

کاربرد کابل چاپگر


گفتیم که کارکرد اصلی کابل های چاپگر اتصال آن ها به کامپیوتر می باشد. با این حال  تا قبل از عرضه ی کابل های USB، کابل های چاپگر اصلی ترین کابل ارتباطی برای انتقال دیتا های موازی بین دستگاه های جانبی همچون اسکنرها، مودم ها، نمابرها و رایانه بوده است.

پورت USB برای پرینتر


درگذشته اغلب چاپگر ها به کابل های پارالل و سریال مجهز بودند و اتصال چاپگر به رایانه از این طریق صورت می گرفت. پورت های سریال نیز نوع دیگری از کابل های ارتباطی می باشند که اغلب برای اتصال وسایلی نظیر Mouse و Modem به کامپیوتر استفاده می شدند. البته امروزه این پورت ها منسوخ شده اند و ممکن است آن ها را در چاپگرهای قدیمی مورد استفاده در برخی ادارات ببینیم.

این روزها پورت های جدیدتر و با فناوری های پیشرفته تر همچون پورت های Ethernet ، USB و Wireless جایگزین کابل های پارالل و سریال شده اند. از میان کابل های جدیدی که عرضه  شده اند محبوب ترین و گسترده ترین کابل ارتباطی مربوط به پورت های USB می باشد.

کابل USB برای پرینتر


کابل یو اس بی پرینتر درواقع یکی از لوازم جانبی می باشد که برای اتصال انواع سیستم های کامپیوتری من جمله رایانه های شخصی، لپ تاپ ها و مَک، به سایر گجت هایی که دارای ورودی پرینتر می باشند بکار می رود. ساختار فیزیکی این کابل ها معمولا به این شکل است که یک سر دارای کانکتور USB type A معمولی با ورژن 2.0 یا 3.0 می باشد و سر دیگر دارای کانکتور USB type B می باشد که به چاپگر متصل می شود.

متاسفانه اغلب تولیدکنندگان چاپگر کابل USB را در کنار محصول قرار نمی دهند و خریدار خودش مجبور است این کابل را جداگانه تهیه کند. در خرید کابل های USB باید به این نکته ی مهم توجه داشت که ورژن کابل USB  رایانه ی شما باید با کابل USB چاپگر یکسان باشد. به  عبارت دیگر اگر پورت رایانه ی شما از ورژن 2.0 پشتیبانی کند حتما باید کابل نیز ورژن 2.0 باشد و یا اگر پورت رایانه ی شما با ورژن جدیدتر (USB 3.0)  که سرعت انتقال بالایی هم دارد، سازگار باشد باید به دنبال یک کابل USB 3.0 باشید.