کابل SATA و eSATA 

  • کابل ساتا Sata قفل دار

    کابل ساتا Sata قفل دار | کابل هارد sata | از این کابل برای انتقال دیتا استفاده می شود

    240,000 ریال موجود
    1 نقد(ها)
    بیشتر
    موجود
  • کابل برق Sata

    کابل برق پاور 1 به 1 SATA | کابل برق ساتا زمانی کاربرد دارد که کابل های پاور Sata شما به اندازه کافی نبوده و برای قطعات جدیدی که داخل کیس وصل می کنید کابل Sata به اندازه کافی ندارید ولی کابل برق IDE دارید.

    210,000 ریال موجود
    0 نقد(ها)
    بیشتر
    موجود
  • خرید محصول
    کابل 0.5 متر eSATA

    کابل 0.5 متر eSATA | پورت e-Sata مخفف External Serial ATA هست مدل توسعه داده شده پورت ساتا براي كاربرد هاي خارجي هست كه ميتونيد مثلا هارد اكسترنال كه اين پورت رو داشته باشه بهش وصل كنيد تبديل هاي مختلفي هم به e-Sata و بلعكس هست و ميشه تبادل اطلاعات كرد.

    ناموجود
    0 نقد(ها)
    بیشتر
    ناموجود
  • خرید محصول
    کابل ساتا معمولی SATA

    کابل ساتا معمولی SATA | بدون قفل |  از این کابل برای انتقال دیتا استفاده می شود

    ناموجود
    0 نقد(ها)
    بیشتر
    ناموجود

لیست مقایسه محصولات

انصراف

کابل های SATA در واقع  یکی از لوازم جانبی کامپیوتری است که اتصال قطعات مختلف کامپیوتری به یکدیگر را فراهم می سازد. SATA اختصار یافته ی عبارت Serial Advanced Technology Attachment و به معنای «تکنولوژی ارتباطی پیشرفته» می باشد.  کابل های SATA نخستین بار در سال 2001 میلادی و به منظور ایجاد ارتباط ما بین دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات و مادربرد عرضه ...

کابل های SATA در واقع  یکی از لوازم جانبی کامپیوتری است که اتصال قطعات مختلف کامپیوتری به یکدیگر را فراهم می سازد. SATA اختصار یافته ی عبارت Serial Advanced Technology Attachment و به معنای «تکنولوژی ارتباطی پیشرفته» می باشد.  کابل های SATA نخستین بار در سال 2001 میلادی و به منظور ایجاد ارتباط ما بین دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات و مادربرد عرضه شدند.

کابل  SATA یک استاندارد IDE مخفف عبارت Integrated Drive Electronics می باشد. بطور کلی کابل های مربوط به این استاندارد در نام خود پسوند ATA دارند. به  عنوان مثال می توان به پورت های PATA (Parallel ATA) اشاره کرد. درواقع پورت های SATA (Serial ATA) استاندارد جدیدتر IDE می باشد که عرضه شده است. اگر قصد خرید کابل SATA و eSATA را دارید با آسارایان همراه باشید.

مزایای کابل SATA

گفتیم که هر دو کابل SATA و PATA استاندارد مشترکی دارند و به نوعی از یک خانواده اند. کابل های SATA نسبت به کابل های PATA محصول جدیدتری هستند و طبیعتا انتظار می رود که قابلیت های بیشتری هم نسبت به PATA داشته باشند. در عمل هم همینطور است. این کابل ها نسبت به کابل های نسل گذشته ی خود از ویژگی های بیشتری برخوردارند. به عنوان مثال می توان به قابلیت تعویض کابل های SATA در لحظه اشاره کرد. زمانی که کابل SATA رایانه ی شما خراب شود نیاز نیست که سیستم خود را خاموش کنید بلکه در همان لحظه می توان به تعویض کابل اقدام کنید. این در حالیست که کابل های PATA فاقد چنین ویژگی خوبی هستند و چنانچه این کابل خراب شود شما ابتدا باید کامپیوتر خود را خاموش کنید و پس از تعویض کابل مذکور مجددا سیستم خود را راه اندازی نمائید.

مزیت دیگر کابل  SATA اندازه ی کوچک آن  نسبت به کابل PATA است. این روزها مسئله ی فضا به یکی از دغدغه های اغلب انسان ها تبدیل شده است. ما شاهد این هستیم که افراد به دنبال ابزارهای کارآمدی هستند که کمترین فضای ممکن را اشغال کند. در مقیاس کوچکتر این مقوله بر روی میز کامپیوتر شما نیز صدق می کند. کابل های SATA بدلیل کوچک بودنشان فضای کمی را اشغال می کنند و می توان آن ها را بهتر مدیریت کرد. همچنین راحتی در جمع آوری این کابل و نیز گردش بهتر هوا در اطراف سیستم شما از دیگر مزیت های کوچک بودن این کابل ها است. اما مهمترین عوامل برتری کابل های SATA نسبت به همتای قدیمی خود قیمت و سرعت آن در انتقال داده ها و اطلاعات است. جالب است بدانید که کابل های SATA قیمت ارزان تری دارند.

علاوه بر این سرعت انتقال اطلاعات در کابل SATA نیز بسیار بیشتر است. حداکثر سرعتی که یک کابل PATA می تواند داده  ها را جابجا کند چیزی در حدود 133 مگابیت در ثانیه است. در کابل های SATA این مقدار تقریبا در حدود 600 مگابیت در ثانیه می باشد. عامل دیگری که شاید برای بسیاری از کاربران پراهمیت باشد طول این کابل ها است. حداکثر طول کابل PATA تنها 18 اینچ (0.5 متر) می باشد در حالی که کابل های SATA طولی به اندازه ی 36 اینچ (1 متر) دارند.

  مشخصات فیزیکی کابل SATA

کابل های SATA کابل های طویلی هستند که دارای 7 پین می باشند. هر دو سر انتهایی این کابل ها بصورت مسطح و نازک و با زاویه ی 90 تا 270 درجه طراحی شده است تا کاربر کنترل و مدیریت بهتری بر روی کابل داشته باشد. یکی از نقاط ضعف پورت های SATA استفاده ی آن ها از کابل برق می باشد. زیرا استفاده از برق در برخی مواقع باعث ایجاد نویزهایی در سیستم می شود. البته در مدل های جدید سعی شده است این ایراد تا حدی رفع شود.

انواع کابل SATA و تبدیل های آن

ممکن است کابل دستگاه های جانبی که می خواهید به سیستم خود متصل کنید قدیمی بوده و از نوع SATA نباشد. و یا به دلایل مختلفی به دنبال تبدیل کابل SATA به کابل های دیگر می باشید. شما می توانید از آداپتورهایی نظیر SATA  به USB یا بالعکس ویا دیگر تبدیل هایی که در بازار وجود دارند استفاده کنید.

انواع پورت های SATA

انواع پورت های SATA به دو نوعِ پورت اتصال برق و اتصال داده دسته بندی می شوند. برای استفاده از دیوایس های SATA وجود هر دو نوع پورت لازم است. پورت اتصال برق بیش از 15 عدد پین داشته و بصورت حرف اِل انگلیسی (L) می باشد. پورت اتصال داده نیز اِل شکل بوده و یک کابل اتصال کوتاه با 7 عدد پین می باشد. جنس هر دوی این کابل ها از پلاستیک جامد می باشد. هر یک از این دو کابل کارکردهای متفاوتی دارند. کابل اتصال داده یک اتصال پرسرعت برای انتقال هرچه سریع تر اطلاعات را تامین می کند و کابل اتصال برق نیز انرژی و برق این انتقال را فراهم خواهد کرد.

کابل eSATA

همانطور که گفتیم کابل های SATA وظیفه ی انتقال اطلاعات از دستگاه هایی همچون درایو های نوری و هارد دیسک به مادربرد را دارد. برخی از هاردهای اکسترنال دارای درگاه SATA می باشند. با استفاده از کابل های SATA  و این درگاه، هارد را به رایانه متصل نمود. اصطلاحا به این نوع درگاه eSATA (External SATA) گفته می شود.

کانکتور eSATA تکنولوژی یکسانی با پورت های SATA دارد و زمانی که کاربر از این پورت استفاده می کند؛ در داخل کیس سیستم به یک پورت SATA  تبدیل می شود و همان قابلیت های SATA را در اختیار کاربر قرار می دهد. تنها تفاوت پورت eSATA با پورت SATA در این است که از این درگاه برای جابجایی داده هایی که بر روی هارد اکسترنال وجود دارد استفاده می شود.

استفاده پورت های eSATA شبیه به پورت های USB نیست و درهنگام استفاده از آن ها حتما باید از یک آداپتور برق کمک گرفت. زیرا پورت های eSATA نمی توانند انرژی برق مورد نیاز برای هارد درایو را فراهم کنند و برق هارد باید توسط یک آداپتور بیرونی مهیا شود. پورت  eSATA فاقد ترجمه و کدگذاری داده هایی است که منتقل می کند از این رو سرعت انتقال داده ها در این پورت ها بسیار بیشتر از پورت های USB 2.0 است.

نکته ی دیگری که باید به آن توجه داشت این است که مادربرد رایانه های رومیزی فاقد پورت eSATA می باشد. اما جای چندان نگرانی نیست زیرا شما به راحتی می توانید با تهیه ی یک براکت آن را در کیس کامپیوتر خود تعبیه کنید.

 

 

 

بیشتر
جستجوی پیشرفته
فیلترهای فعال:
    نوع کابل :