کیس

برند

در بازار انوع مختلفی از کیس های کامپیوتری وجود دارد. به دلیل اهمیت اندازه، وقتی صحبت از کیس های کامپیوتری می شود، فرم فاکتور تعیین می کند که قطعات مهم داخلی مانند کارت های گرافیک؛ رم در چه سایزی باید استفاده شوند. در ادامه ما به تعریف کیس کامپیوتر خواهیم پرداخت و سپس انواع کیس کامپیوتر را به شما معرفی خواهیم کرد تا گزینه مناسب خود را انتخاب کنید.

کیس کامپیوتر چیست؟

کیس کامپیوتر (Computer Case) بخش قابل مشاهده ای از سیستم کامپیوتری ما است که به عنوان یک ساختار محافظتی برای بقیه قطعات داخلی که در آن مونتاژ می شوند عمل می کند.

انواع مختلفی از کیس های کامپیوتر وجود دارند. ویژگی اصلی هر یک از آنها شکل و فرم فاکتوری است که ارائه می دهند. این بدان خاطر است که مادربرد باید از اندازه سازگار با کیس برخوردار باشد تا کاملا جا شود.

سیستم خنک کننده یکی از قطعات اصلی هر کیس کامپیوتری است و در قسمت داخل کیس باید فضای کافی برای گردش هوا و رادیاتورهای بزرگی که یک کامپیوتر قدرتمند به آن نیاز دارد؛ وجود داشته باشد.

باید درک کرد که کیس کامپیوتر یک جزء ضروری برای محافظت از قطعات داخلی در برابر عوامل خارجی است. همراه با ویژگی ها لازم است و باید اندازه و نوع استفاده (عمودی یا افقی) را مشخص کند. در ادامه رایج ترین کیس های کامپیوتری را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع کیس کامپیوتر

کیس فول تاور / Full Tower

Full Tower ها برای قرار دادن مادربردهای E-ATX یا  CEBاستفاده می شوند. این نوع کیس برای سرورهای با عملکرد بالا که می توانند از دو پردازنده و رم بزرگ و سایر واحدهای ذخیره سازی به طور همزمان استفاده کنند بسیار مفید است.

ارتفاع این دسته از کیس ها 55 تا 75 سانتیمتر و عرض آنها 22 تا 32 سانتیمتر می باشد. می تواند از 4 تا 9 بی 5.25 اینچی (برای درایو نوری اضافی) پشتیبانی کند. این کیس به شما اجازه می دهد 7 کارت توسعه مانند کارت صدا را نصب کنید.

کیس های فول تاور دارای اندازه و وزن مناسبی هستند و معمولا از خنک کننده داخلی بهتری برخوردار هستند. البته قیمت آنها کمی بالا است. به همین دلیل؛ مدیران و گیمرهای حرفه ای همیشه از کیس های Full Tower استفاده می کنند.

آیا می خواهید کامپیوتر گیمینگ قدرتمندی داشته باشید و می خواهید از 3 مانیتور استفاده کنید و بازی های 4K را اجرا کنید؟ پس چنین کیس هایی فضای لازم برای انجام این کار را برای شما فراهم می آورند.

کیس های فول تاور خنک کنندگی بهتری را برای دو کارت گرافیک رده بالا و پردازنده هایی مانند Intel Core i9-9900K فراهم می آورند و به شما امکان می دهند یک سیستم خنک کننده سفارشی با فن های 230 میلیمتری را نصب کنید. خرید کیس Full Tower ارزشش را دارد اما تنها در صورتی که به تعداد زیادی فضا برای نصب قطعات نیاز داشته باشید یا برای خنک کردن پردازنده و کارت های قدرتمند به جریان هوای زیاد نیاز داشته باشید. یکی از معایب بزرگ کیس های فول تاور این است که فضای زیادی را اشغال می کنند.

کیس مید تاور / Mid Tower

فرمت Mid Tower یا ATX محبوب ترین و پرکاربردترین کیس کامپیوتری است که به شما امکان می دهد از درایوهای زیادی و تقریبا همه انواع مادربردها استفاده کنید.

این دسته از محصولات دارای ارتفاع 35 تا 55 سانتیمتر و عرض 15 تا 25 سانتیمتری است. در داخل محفظه کیس Mid Tower فضای کافی برای نصب قطعات در اندازه کامل وجود دارد؛ مثل کارت های گرافیک با طول بیش از 300 میلیمتر. این کیس قارد است تا از فن های 120، 140 یا حتی 200 میلی متری استفاده کند.

اگر می خواهید یک کیس کامپیوتری معمولی داشته باشید (نه گزینه ای که برای گیمرهای حرفه ای استفاده می شود) کیس کامپیوتر Mid Tower انتخاب مناسبی برای شما است. با طول 31 سانتیمتر به راحتی می توان کارت های گرافیک فول سایز (Full Size) را نصب کرد.

علاوه بر این، قطعات داخلی کیس Mid Tower تهویه هوای کافی را دریافت می کند. با استفاده مناسب از فن ها و نظافت منظم آنها، دمای کارت گرافیک و پردازنده حتی در سخت ترین شرایط هرگز از 70 تا 80 درجه سانتیگراد بالاتر نمی رود.

با استفاده از این نوع کیس های کامپیوتری می توانید یک سیستم موثر با تهویه مناسب داشته باشید. این گزینه برای کاربران دسکتاپ گزینه ایده آلی محسوب می شود زیرا می توانید طیف گسترده ای از طرح ها (یک کامپیوتر اداری کم مصرف، یک مرکز رسانه خانگی یا یک سیستم گیمینگ) را مونتاژ کنید.

کیس Mini Tower

این نوع کیس های کامپیوتر طوری طراحی شده اند که فضای فیزیکی کمی را اشغال می کنند، این در حالی است که کارت های گرافیک با اندازه مناسب را به همراه ندارند. طول این دسته از کیس های کامپیوتر 30 تا 40 سانتیمتر و عرض آنها 15 تا 25 سانتیمتر می باشد (گاهی اوقات می تواند کوچکتر باشد).

محفظه های حرارتی این دسته از محصولات، بهترین گزینه موجود در بازار نیستند، بنابراین نصب قطعات کم مصرف برای شما بهتر تر از قطعات پر مصرف است.

شاسی کیس کامپیوتر Mid Tower به دلیل حجم کم و کوچکترین اندازه را به همراه دارد و در بین مونتاژکاران چندان محبوب نیست چون بدنه کوچک انتخاب انواع لوازم جانبی را محدود می کند. شما می توانید فقط یک مادربرد micro ATX را در این نوع کیس های کامپیوتری نصب کنید.

Mini Tower ها یکی از رایج ترین گزینه ها برای کامپیوترهای شخصی معمولی است چون هم مقرون به صرفه است و هم برای بازی های ویدیویی معمولی کافی است. در مورد کاربردهای احتمالی آن؛ با توجه به اندازه محدود و قابلیت های توسعه، مزایای بسیار محدودی را به همراه دارد.

کیس های کامپیوتر HTPC  و  SFF

HTPC مخفف Home theater PC و SFF مخفف Small Form Factor است، این نوع کیس های کامپیوتری بسیار عالی در نظر گرفته می شدند اما در سال های اخیر به دلیل کوچک سازی قطعات قدرتمندی که می توانند در آنها جا بگیرند محبوبیت پیدا کرده اند.

HTPC بهترین انتخاب برای کامپیوترهایی است که در سرگرمی چند رسانه ای خانه خود استفاده می کند. می توانید آن را زیر میز تلویزیون قرار دهید یا حتی می توانید آن را به دیوار نصب کنید و قدرت محاسباتی آن برای پخش موسیقی و ویدیو در هر فرمت مدرنی به اندازه کافی مناسب است.

همچنین؛ چنین سیستم هایی صدا تولید نمی کنند و اغلب می توانید خنک کننده پسیو داشته باشید.

SFF فضای کمی را اشغال می کند و به دلیل اندازه کوچک و وزن سبک؛ می توانند جایگزینی عالی برای لپ تاپ ها باشند. برخی از SFF ها دارای دسته هستند و حمل و نقل را ساده تر می کنند. همچنین؛ SFF از مزیت قابل توجهی نسبت به لپ تاپ برخوردار هستند چون از قدرت بیشتری با قیمت مناسبی برخوردار هستند.

بسیاری از SFFها با ارائه گزینه های خنک کننده که با فن های استاندارد موجود در انواع دیگر کیس های کامپیوتر متفاوت است با مادربردعرضه می شوند. این امر بدان خاطر اتفاق می افتد که کارت ویدیو و صدا در چنین مادربردهایی آنبرد است و منجر به تولید گرمای کمی می شود. در نتیحه آنها نیازی به خنک کننده قوی ندارند و همین امر باعث کاهش اندازه می شود.

کیس های کامپیوتر SFF برای مادربرد mini-ITX و افرادی که دارای محدودیت فضا هستند مناسب است. عیبی که این کیس های کامپیوتری دارند این است که فقط به یک CD درایو محدود می شوند.

مقایسه اندازه های مختلف کیس کامپیوتر

امکانات

Full Tower

Mid Tower

Mini Tower

SFF/HTPC

اندازه

بزرگترین اندازه را به همراه دارد.

رایج ترین اندازه برای کاربران دسکتاپ معمولی.

اندازه Mini Tower کوچکتر از Full Tower و Mid Tower است.

در مقایسه با تمام کیس های کامپیوتر دارای اندازه کوچکتری هستند و وزن سبکی دارند.

طول برحسب اینچ

ارتفاع بین 22 تا 30 اینچ و عرض بین 9 تا 13 اینچ

ارتفاع بین 15 تا 22 اینچ و عرض بین 6 تا 10 اینچ.

ارتفاع بین 12 تا 18 اینچ و عرض بین 6 تا 10 اینچ

ارتفاع بین 10 تا 14 اینچ و عرض بین 5 تا 8 اینچ

مادربرد

ATX ، Extended ATX ، Micro ATX ، Micro-ATX ، XL-ATX ، Mini ITX ، SSI EEB

Mini-ITX ، MicroATX ، ATX ، E-ATX ، M-ATX

Micro-ATX و Mini-ATX

Micro-ATX  و Mini-ITX

موارد استفاده

برای گیمرهای هاردکور و حرفه ای بهترین گزینه است ، بنابراین بعداً کامپیوتر را می توانید ارتقا دهید زیرا اسلات و فضای اضافی را فراهم می کند.

بهترین انتخاب برای کاربران معمولی و حتی برای بازی های معمولی می باشد، همچنین بهترین انتخاب برای کاربران مبتدی دسکتاپ می باشد.

برای کارهای ساده مانند مرور وب ، دسترسی به برنامه های تحت وب ، پخش صدا/تصویر و پردازش اسناد بهترین گزینه است.

به عنوان مرکز رسانه خانگی برای پخش فیلم ها و فایلهای صوتی از طریق اتصال تلویزیون یا مانیتور استفاده می شود.

معایب

بزرگ و سنگین است و فضای زیادی را اشغال می کند

اگر سعی دارید کارت های گرافیک اضافی را در تاور نصب کنید؛ خنک کننده دردسرساز می شود؛ همچنین برای سیستم هایی که از خنک کننده مایع سفارشی استفاده می کنند قابلیت های چندانی را ارائه می دهند.

برای کارتهای اضافی و اسلات های  RAM و ROM محدودیت وجود دارد.

سفارشی کردن آن متناسب با خواسته ها/نیازهای شما می تواند کار بسیار سختی باشد. همچنین، ارتقاء در سطح عالی نیست

قیمت کیس کامپیوتر

بسیار گران

در رنج متوسط ​​و مقرون به صرفه موجود است.

ارزان و مقرون به صرفه

این دسته از محصولات می توانند گران باشند یا هزینه متوسطی داشته باشند و این به نیازهای شما بستگی دارد.