کامپیوتر

برند

اگر بخواهیم از سطح بالا قطعات کامپیوتر را بررسی کنیم باید بگوییم که همه سیستم ها از پردازنده (CPU)، حافظه و دستگاه های ورودی و خروجی تشکیل شده اند.

هر کامپیوتر داده های خام را از انواع دستگاه های ورودی دریافت می کند، با کمک سی پی یو و حافظه آنها را پردازش می کند و نتایج را در قالب اطلاعات در دستگاه های خروجی نشان می دهد. تصویر زیر این جملات را به خوبی توصیف می کند.

قطعات کامپیوتر چیست؟

به طور خلاصه، قطعات کامیپوتری اجزای فیزیکی و سخت افزاری است که یک سیستم کامپیوتری برای عملکرد به آن نیاز دارد. کامپیوتر شامل مادربرد، کارت گرافیک، پردازنده، فن، وب کم، منبع تغذیه و غیره است. گرچه طراحی سخت افزار سیستم های دسکتاپ و لپ تاپ به دلیل اندازه متفاوت است، اما قطعات اصلی یکسانی را می توان در هر دو یافت. بدون سخت افزار هیچ راهی برای اجرای نرم افزارهای ضروری وجود ندارد.

انواع قطعات کامپیوتر

در ادامه به معرفی مهمترین قطعات کامپیوتر خواهیم پرداخت:

مادربرد (Motherboard)

مادربرد یکی از اصلی ترین قطعات کامپیوتر است که پردازنده و تمام سخت افزارهای دیگر را در خود جای می دهد. تخصیص انرژی، برقراری ارتباط و هماهنگی با سایر قطعات باعث شده است که مادربرد به مهمترین سخت افزار کامپیوتر تبدیل شود.

سی پی یو (CPU)

پردازنده، سی پی یو یا CPU مسئول پردازش تمام اطلاعات برنامه هایی است که توسط کامپیوتر شما اجرا می شود. سرعت کلاک یا سرعت پردازش اطلاعات توسط گیگاهرتز اندازه گیری می شود. این بدان معناست که پردازنده ای که مقدار گیگاهرتز بالایی را دارد؛ احتمالا سریعتر از پردازنده های مشابه با مقدار گیگاهرتز پایین تر است.

رم (RAM)

حافظه دسترسی تصادفی یا رم (RAM) سخت افزاری است که در اسلات های حافظه مادربرد قرار می گیرد. نقش رم این است که به طور موقت اطلاعات استفاده شده توسط برنامه ها را ذخیره می کند و این کار را به گونه ای انجام می دهد که دسترسی سریع به این داده ها را امکان پذیر می کند. میزان رم مورد نیاز شما بستگی به برنامه هایی دارد که اجرا می کنید. بازی ها متوسط به طور کلی در کنار برنامه های دیگر از 8 گیگابایت حافظه استفاده می کند اما طراحی ویدیویی یا گرافیکی می تواند از 16 گیگابایت رم استفاده کند.

هارددیسک (HDD)

هارددیسک یک دستگاه ذخیره سازی است که وظیفه ذخیره اطلاعات دائمی و موقت را به عهده دارد. این اطلاعات می تواند در اشکال مختلفی باشد به عنوان مثال برنامه های کامپیوتری، عکس های خانوادگی، سیستم عامل؛ اسناد و غیره.

درایو حالت جامد (SSD)

درایو حالت جامد، اس اس دی یا SSD یکی از دستگاه های ذخیره سازی است که بر خلاف هارددیسک ها از قطعات متحرک تشکیل نشده است. به همین دلیل احتمال کمتری وجود دارد که دچار خرابی شود. به جای پلاترهای چرخان، اس اس دی ها با استفاده از تراشه های فلش مموری استاتیک اطلاعات را ذخیره می کند.

پردازنده گرافیکی (GPU)

پردازنده گرافیکی برای رندرهای سه بعدی بسیار حائز اهمیت است و دسته های عظیمی از داده های گرافیکی را پردازش می کند. کارت های گرافیکی سیستم شما حداقل دارای یک پردازنده گرافیکی (GPU) است. برخلاف قابلیت های اصلی کارت های گرافیک آنبرد؛ کارت های گرافیک اختصاصی یا مستقل از طریق اسلات توسعه کار می کنند.

منبع تغذیه (PSU)

منبع تغذیه، پاور کامپیوتر یا PSU جریان را از منبع تغذیه خارجی وارد سیستم شما می کند و بعد توسط مادربرد این انرژی به سخت افزارهای جداگانه اختصاص داده می شود. با این حال، همه منابع تغذیه در یک اندازه یکسان ساخته نمی شوند. یک کامپیوتر مدرن عموما برای تغذیه موثر تمام سخت افزارها به پاور 500 تا 850 وات احتیاج دارد. سیستم هایی که برای کارهای سنگین مانند طراحی گرافیکی یا بازی استفاده می شوند، به پاور کامپیوتر قوی تری نیاز دارند.

بدون قدرت مناسب، قطعات کامپیوتر قادر نخواهند بود تا به طور موثری کار کنند و کامپیوتر ممکن است دچار خرابی شود یا حتی بوت نشود. توصیه می شود پاور کامپیوتری داشته باشید که بیش از میزان مصرف سیستم شما را پوشش دهد. این کار باعث می شود که نه تنها از سیستم خود در مقابل خرابی محافظت کنید؛ بلکه نیازهای آینده خود را برآورده کنید.

کیس کامپیوتر (Case)

کیس فلزی و پلاستیکی وجود دارد که شامل قطعات اصلی کامپیوتر از جمله مادربرد، پردازنده و منبع تغذیه است. قسمت جلوی کیس معمولا دارای دکمه پاور و یک یا چند درایو نوری است.

کیس های کامپیوتر دارای اشکال و اندازه های مختلفی هستند. یک کیس دسکتاپ روی میز قرار می گیرد و مانیتور معمولا بالای آن قرار دارد. کیس های تاور در کنار مانیتور یا روی زمین قرار می گیرد. تمام قطعات کامیپوترهای همه کاره در مانیتور تعبیه شده است و نیازی به کیس جداگانه ندارد.

مانیتور کامیپوتر (Monitor)

مانیتور هماهنگ با کارت گرافیکی که در داخل کیس کامیپوتر قرار دارد کار می کند تا تصاویر و متن را نمایش دهد. اکثر مانیتورها دارای دکمه های کنترل هستند که به شما امکان می دهد تنظیمات صفحه نمایش مانیتور خود را تغییر دهید و برخی از مانیتورها هم دارای بلندگوهای داخلی هستند.

مانیتورهای بسیار نازکی وجود دارد که اغلب به آنها صفحه نمایش تخت یا Flat گفته می شود که با استفاده از LED ها ساخته می شوند. مانیتورهای قدیمی از نمایشگرهای CRT استفاده می کنند که بزرگتر و سنگین تر هستند و فضای بیشتری را روی میز اشغال می کنند.

صفحه کلید (keyboard)

صفحه کلید یا کیبورد یکی از روش های اصلی برای براقرای ارتباط با یک کامپیوتر است. انواع مختلفی از صفحه کلیدها وجود دارد؛ اما بیشتر آنها بسیار شبیه به هم هستند و به شما امکان می دهند کارهای یکسانی را انجام دهید.

موس کامپیوتر (Mouse)

موس یکی دیگر از ابزارهای مهم برای برقراری ارتباط با کامپیوتر است و به شما امکان می دهد تا اشاره گر روی صفحه نمایش را حرکت دهید، آیکن ها را انتخاب کنید؛ اسکرول کنید و غیره.

موس نوری و موس مکانیکی دو نوع اصلی هستند که می توانید خریداری کنید. موس نوری یا اپتیکال با استفاده از یک چشم الکترونیکی حرکت ها را تشخیص می دهد. موس مکانیکی با استفاده از یک توپک حرکت را تشخیص می دهد.