راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

آسارایان 1401/06/06 بدون نظر

آیا شما هم به خرید ویدئو پروژکتور فکر‌‌ می‌کنید؟ شاید دوست داشته باشید با دوستان یا خانواده فیلم تماشا کنید، یا شاید به دنبال یک ویدئو پروژکتور برای نمایش تصاویر در محیط کاری خود هستید. در هر حالت، مهم است که ویدئو پروژکتوری را پیدا کنید که متناسب با نیاز شما باشد. ویدئو پروژکتورها ممکن است از نظر ظاهری همه شبیه به هم به نظر برسند، اما این مشخصات و عملکرد است که هر پروژکتوری را با دیگری متفاوت‌‌ می‌کند. بسیاری از کاربران با دیدن مشخصات ویدئو پروژکتورها‌‌ می‌پرسند که تفاوت بین این پروژکتورها چیست؟ تحقیق در مورد بهترین ویدئو پروژکتورها، با نام‌‌های اختصاری و اصطلاحات تخصصی فراوان،‌‌ می‌تواند بسیار دشوار باشد. به همین دلیل در این راهنمای خرید، همه چیزهایی که در مورد خرید یک ویدیو پروژکتور جدید باید بدانید را پوشش داده‌ایم.

ویدئو پروژکتورها ممکن است از نظر ظاهری همه شبیه به هم به نظر برسند، اما این مشخصات و عملکرد است که هر پروژکتوری را با دیگری متفاوت‌‌ می‌کند.

 

مزیت استفاده از ویدئو پروژکتور

پروژکتور یک دستگاه نوری است که با تابش نور از طریق یک لنز شفاف کوچک تصویری را روی پرده ایجاد‌‌ می‌کنند. برخی از پروژکتورها از لامپ و برخی دیگر از لیزر برای منبع نور استفاده‌‌ می‌کنند. ویدئو پروژکتورها گاهی اوقات به عنوان ویدئو پروژکتور خانگی، ویدئو پروژکتور فیلم، ویدئو پروژکتور سینما و ویدئو پروژکتور دیجیتال شناخته‌‌ می‌شوند. در طول دهه 1990 بسیاری از پروژکتورهای فیلم و آنالوگ با پروژکتورهای دیجیتال در سینماها جایگزین شدند.

ویدئو پروژکتور مدت‌هاست که برای سینماهای خانگی، مشاغل، مدارس و هر مکان دیگری که نیاز به تجربه صفحه نمایش بزرگ وجود دارد، استفاده می‌شود. هیچ دستگاهی مانند یک ویدئو پروژکتور دیجیتال نمی‌تواند تجربه سینمایی را به تصویر بکشد. در مقابل این مزایا، ویدئو پروژکتورها قیمت مناسبی دارند و‌‌ می‌توانند تصویری را ارائه دهند که حتی بزرگ‌ترین تلویزیون‌‌ها نیز در مقابل آن کوچک به نظر برسند. با این حال، ویدئو پروژکتورهای قابل حمل به یک گزینه محبوب برای افرادی تبدیل شده‌اند که‌‌ می‌خواهند صفحه نمایشی بزرگتر از لپ‌تاپ یا تلفن هوشمند خود (بدون صرف هزینه یا فضا برای تلویزیون) داشته باشند. ویدئو پروژکتور‌‌ها تصویری با طول مورب حداقل 2.5‌متر (100‌اینچ) را ارائه‌‌ می‌دهند که برخی از آن‌‌ها‌‌ می‌توانند تصویر را تا ابعاد 10‌متر یا بیشتر نیز نشان دهند.

ویدئو پروژکتورها گاهی اوقات به عنوان ویدئو پروژکتور خانگی، ویدئو پروژکتور فیلم، ویدئو پروژکتور سینما و ویدئو پروژکتور دیجیتال شناخته‌ می‌شوند.

فناوری رنگ ویدئو پروژکتور

ویدئو پروژکتورها بر اساس فناوری‌‌های مختلفی ساخته شده‌اند. در زیر به فناوری‌‌های اصلی ویدئو پروژکتور و مزایا و معایب آن‌‌ها اشاره شده است. در هنگام خرید ویدئو پروژکتور همواره باید به فناوری ویدئو پروژکتور توجه داشته باشید.

 

در هنگام خرید ویدئو پروژکتور همواره باید به فناوری ویدئو پروژکتور توجه داشته باشید.

فناوری DLP

اکثر ویدئو پروژکتورهای موجود در بازار پروژکتورهای پردازش نور دیجیتال (DLP) هستند. پروژکتورهای DLP از آینه‌‌های کوچک برای بازتاب نور و همچنین از یک چرخ رنگی (چرخ چرخان با فیلترهای رنگی متعدد) استفاده‌‌ می‌کنند. به طور کلی، این پروژکتورها قابل حمل هستند و کنتراست بالایی را ایجاد‌‌ می‌کنند. تولیدکنندگان ویدئو پروژکتور معمولا از قرمز، سبز، آبی (sRGB) استاندارد به عنوان رنگ پیش فرض استفاده‌‌ می‌کنند. از نظر دقت، ویدیو باید روی صفحه نمایش با همان دقت رنگی که در لحظه فیلمبرداری گرفته شده است، نمایش داده شود. اما ویدئو پروژکتورها نسبت به انواع دیگر نمایشگرها بسته به نور خروجی، کنتراست و فاصله حساس‌تر هستند که همه این موارد باید در نظر گرفته شود.

فناوری LCD

با فناوری نمایش LCD (نمایشگر کریستال مایع)، نور سفید لامپ پروژکتور به سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی تقسیم‌‌ می‌شود و از سه پنل LCD عبور‌‌ می‌کند. به این ترتیب، یک تصویر رنگی قابل تشخیص تشکیل‌‌ می‌شود. به‌طور ساده، این فرآیند مانند یک پروژکتور اسلاید کار می‌کند. به جای اسلاید، عناصر کوچک کریستال مایع تصویر ارائه شده را تشکیل‌‌ می‌دهند. فناوری LCD رنگ‌های قوی و طبیعی و توالی‌های رنگی با کیفیت بالا تولید می‌کند، با این حال سطوح سیاه کمتر اشباع می‌شوند. در پروژکتورهای LCD سینمای خانگی، رنگ مشکی بهینه شده است.

فناوری‌‌های D-ILA ،LCoS  و SXRD

این فناوری با نام‌‌های مختلفی توسط سازندگان مختلف شناخته‌‌ می‌شود. شرکت JVC آن را D-ILA (تقویت نور تصویر مستقیم درایو)‌‌ می‌نامد، اصطلاح LCos (کریستال مایع روی سیلیکون) توسط شرکت Canon مورد استفاده قرار‌‌ می‌گیرد و برند سونی از آن به عنوان SXRD (نمایشگر بازتابنده سیلیکونX-tal ) یاد‌‌ می‌کند. هر سه فناوری در اصل یکی هستند که شبیه به فناوری LCD کار‌‌ می‌کند اما پنل‌‌ها به جای عبور نور (مثل فناوری DLP) نور را منعکس‌‌ می‌کنند. در حقیقت سه فناوری D-ILA / LCoS / SXRD مزایای فناوری‌‌های DLP و LCD را ترکیب‌‌ می‌کند.

فناوری لیزر

طول عمر مورد انتظار یک پروژکتور لیزری در حدود 20000 ساعت است که همان LED است. پروژکتورهای لیزری نیز به راحتی قابل نگهداری هستند، بیش از حد گرم نمی شوند و‌‌ می‌توانند تصویر روشن تری نسبت به پروژکتورهای دیگر ارائه دهند. کیفیت و روشنایی تصویر در طول عمر پروژکتورهای لیزری نسبتا بدون تغییر باقی‌‌ می‌ماند، زیرا کیفیت نور پروژکتور لیزری مانند پروژکتورهای لامپی کاهش نمی‌یابند. همچنین این نوع پروژکتور کنتراست بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد. اما پروژکتورهای دارای این فناوری جدید معمولا بسیار گران هستند. پروژکتورهای لیزری ارزان نیستند، اگرچه طول عمر و هزینه‌‌های نگهداری پایین ممکن است در دراز مدت این پروژکتورها را به گزینه‌ای به صرفه تبدیل نماید.


کیفیت تصویری که توسط ویدئو پروژکتور تولید‌ می‌شود، وضوح تصویر یا رزولوشن نامیده‌ می‌شود.

رزولوشن (وضوح) تصویر ویدئو پروژکتور

کیفیت تصویری که توسط ویدئو پروژکتور تولید‌‌ می‌شود، وضوح تصویر یا رزولوشن نامیده‌‌ می‌شود. یک تصویر دیجیتال از نقاط کوچکی به نام پیکسل ساخته شده است. هرچه تعداد پیکسل‌‌های صفحه نمایش بیشتر باشد، کیفیت تصویر بهتر خواهد بود. اگر هدف شما تماشای فیلم یا بازی است، چیزی که باید به دنبال آن باشید رزولوشن بالا یا همان تعداد پیکسل بالا است. در ادامه رایج ترین رزولوشن‌‌های ویدئوپروژکتورهای موجود در بازار را معرفی‌‌ می‌کنیم.

رزولوشن XGA (1024 x 768) :

این رزولوشن در دستگاه‌‌های نسبتا قدیمی دیده‌‌ می‌شود که نسبت تصویر آن 4:3 است. این نسبت تصویر در مانیتورهای جدید نتیجه خوبی به نمایش نمی گذارد. این کیفیت امروزه تقریبا منسوخ شده است.

رزولوشن WXGA (1280 x 800) :

این رزولوشن یک فرمت صفحه نمایش عریض است که برای افرادی که بودجه کافی برای رزولوشن‌‌های بالاتر را ندارند، مناسب است. نسبت تصویر این رزولوشن 16:10 است و کمی کشیده‌تر از 16:9 دیده‌‌ می‌شود.

رزولوشن Full HD (1920 x 1080) :

اگر بودجه کافی دارید، این کیفیت که با عنوان 1080pشناخته‌‌ می‌شود، باید اولین انتخاب شما باشد. این رزولوشن استاندارد مدرنی است که همه دستگاه‌های امروزی قابلیت پخش آن را دارند. نسبت تصویر این رزولوشن 16:9 است که در اکثر تبلت‌ها یا مانیتورهای مدرن وجود دارد و بیشتر به عنوان یک تصویر عریض نشان داده‌‌ می‌شود. می‌توانید از نسبت تصویر 16:9 در فرمت‌های دیگر بدون افت کیفیت استفاده کنید، اما این کار میزان فاصله‌ای که برای قرار دادن پروژکتور نیاز دارید را تغییر می‌دهد.

رزولوشن WUXGA (1920 x 1200) :

این رزولوشن بسیار مشابه باFull HD  است، اما نسبت تصویر آن 16:10 است و کمی عرض آن بیشتر از 16:9 است. این کیفیت رزولوشن استانداردی برای نمایشگرهای مدرن به شمار نمی‌آید.

رزولوشن 4K UHD (3840 x 2160) :

ارائه دهندگان زیادی وجود دارند که از محتوای کیفیت 4K پشتیبانی‌‌ می‌کنند، مانند Netflix،Amazon  و Sky Q و ... امروزه کیفیت 4K یکی از بهترین کیفیت‌‌های روز دنیا به شمار‌‌ می‌آید که در بسیاری از سینماها نیز مورد استفاده قرار‌‌ می‌گیرد. اگر به دنبال بهترین کیفیت برای سینمای خانگی یا استفاده در محل کار هستید، ویدئو پروژکتورهایی که این رزولوشن را دارا هستند،‌ گزینه‌‌هایی عالی به شمار‌‌ می‌آیند.

رزولوشن True 4K (4096 x 2160):

این کیفیت، به شکل اختصاصی‌تر در سینما و تئاتر مورد استفاده قرار‌‌ می‌گیرد. اگر چه قیمت ویدئوپروژکتورهایی که از این کیفیت پشتیبانی‌‌ می‌کنند زیاد است، اما کیفیت آن نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد.


برای یک پروژکتور سینمای خانگی در مکان تاریک که می‌تواند با وجود مقدار کمی نور محیط، همچنان تصویر واضحی را به نمایش بگذارد، به یک پروژکتور بالای 2000 لومن نیاز دارید.

نور خروجی و روشنایی

هنگامی که به نور خروجی و روشنایی تولید شده توسط یک پروژکتور اشاره‌‌ می‌کنیم، از روشنایی اندازه گیری شده با واحد ANSI Lumens استفاده‌‌ می‌کنیم. ویدئو پروژکتورها به نور محیط حساس هستند و میزان نور محیط روی شفافیت تصویر ویدئو پروژکتور اثر مستقیم دارد. میزان روشنایی خروجی پروژکتور برای نحوه درک تصویر توسط مخاطب ضروری است. بین قرار دادن یک پروژکتور در مکانی که نور محیط زیادی وجود دارد یا یک اتاق تاریک تفاوت وجود دارد. برای یک پروژکتور سینمای خانگی در مکان تاریک که می‌تواند با وجود مقدار کمی نور محیط، همچنان تصویر واضحی را به نمایش بگذارد، به یک پروژکتور بالای 2000 لومن نیاز دارید. در حالی که محیط‌های با نور بیشتر به مدلی نیاز دارند که بیش از 3000 لومن را فراهم کند.


لازم است که در هنگام خرید، توجه ویژه ای به پورت‌‌ها و وروودی‌‌های ویدئو پوژکتور داشته باشید.

منبع ورودی و قابلیت اتصال

لازم است که در هنگام خرید، توجه ویژه‌ای به پورت‌‌ها و وروودی‌‌های ویدئو پوژکتور داشته باشید. برای نمایش فیلم، بازی یا هر تصویر دیجیتالی از طریق پروژکتور، باید پروژکتور خود را به منبع اصلی مانند لپ تاپ،‌ کامپیوتر یا کنسول‌بازی متصل کنید. پروژکتورهای معمولی دارای پورت‌های HDMI، DVI و VGAهستند که طیف وسیعی از گزینه‌های اتصالی را در اختیار شما قرار می‌دهند. اما بیشتر پروژکتورهای سینمای خانگی اتصال پورت HDMI 2.0b (HDCP2.2)، DisplayPortو AV را برای کنسول‌های بازی و دستگاه‌‌های بلوری فراهم می‌کنند. پخش‌کننده‌ها به شما امکان می‌دهند با جلوه HDR محتوای 4K را به نمایش بگذارید. فناوری پورت HDMI 2 از ARC (بازگشت صدا) پشتیبانی‌‌ می‌کند.


 

پرده نمایش ویدئو پروژکتور

پرده ویدئو پروژکتور در مقایسه با یک دیوار یا پارچه سفید، تصویر بسیار بهتری را ارائه‌‌ می‌دهد. یک دیوار با  رنگ آمیزی ساده (صرف نظر از اینکه چقدر تمیز و یکنواخت است) کیفیت تصویر را از نظر وضوح، تعادل رنگ، کنتراست و اشباع رنگ کاهش‌‌ می‌دهد. پرده نمایش ویدئو پروژکتور دارای پوشش‌‌های نوری خاصی است که کیفیت بازتابی آن‌‌ها را افزایش‌‌ می‌دهد. اگر قصد دارید بهترین تصویر را از پروژکتور خود دریافت کنید، بهتر است اقدام به خرید یک پرده نمایش ویدئوپروژکتور کنید.


انواع ویدئو پروژکتور از نظر نوع کاربرد: مینی ویدئو پروژکتور قابل حمل - ویدئو پروژکتور سینمای خانگی - ویدئو پروژکتور حرفه ای

انواع ویدئو پروژکتور از نظر نوع کاربرد

انواع مختلفی از ویدئو پروژکتورها به بازار عرضه شده‌اند که هر کدام از کابران،‌‌ می‌توانند متناسب با نیاز و بودجه خود، ویدئو پروژکتور مناسب را خریداری کنند.

مینی ویدئو پروژکتور:

این نوع از ویدئو پروژکتور همانطور که از نامشان پیداست، از نظر ابعاد بسیار کوچک هستند. به همین دلیل تصویر خروجی این نوع ویدئو پروژکتور نیز نسبت به ویدئو پروژکتورهای حرفه‌ای، کوچکتر است. مینی ویدئو پروژکتور برای استفاده در خانه برای اموری مانند تماشای فیلم در کنار خانواده و دوستان گزینه مناسبی است.

ویدئو پروژکتور قابل حمل:

ویدئو پروژکتور پرتابل یا ویدئو پروژکتور قابل‌حمل، همانطور که از نامش پیداست به سادگی قابلیت جا‌به‌جایی دارد. معمولا می‌توانید تصویر ویدئو پروژکتور قابل حمل را روی دیوار یا پارچه‌‌های سفید به نمایش بگذارید. زیرا این نوع ویدئو پروژکتور، روی راحتی استفاده بیشتر از کیفیت تمرکز می‌کنند. اما به طور کلی یک پرده نمایش قابل حمل نصب شده روی سه‌پایه کیفیت تصویر را بهبود می‌بخشد.

ویدئو پروژکتور سینمای خانگی:

اگر می‌خواهید ویدئو پروژکتور خود را فقط برای سینمای خانگی استفاده کنید، باید یک پرده نمایش قابل حمل یا کشویی داشته باشید. اگر قرار است ویدئو پروژکتور جایگزین تلویزیون شود، باید یک پرده ویدئو پروژکتور حرفه‌ای مانند پرده برقی تهیه کنید.

ویدئو پروژکتور حرفه‌ای:

این نوع ویدئو پروژکتور برای شرکت‌‌ها و سازمان‌‌ها گزینه مناسبی است. معمولا قیمت این نوع ویدئو پروژکتور بالاست و نمونه‌‌های گران قیمت‌تر برای سینما و تئاتر استفاده‌‌ می‌شود. یک پرده نمایش با کیفیت که به دیوار نصب شده است و  در جای خود ثابت است، بهترین گزینه برای این ویدئو پروژکتور به شمار‌‌ می‌آید، به خصوص اگر از یک ویدئو پروژکتور 4K استفاده‌‌ می‌کنید.


. با کمک پایه ویدئو پروژکتور‌ می‌توانید ویدئو پروژکتور را در مکان مناسبی از اتاق ثابت کنید.

پایه ویدئو پروژکتور

پایه ویدئو پروژکتور امکان نصب این وسایل را در بخش‌‌های مختلف اتاق فراهم‌‌ می‌کند. با کمک پایه ویدئو پروژکتور‌‌ می‌توانید آن را در مکان مناسبی از اتاق ثابت کنید. انواع مختلفی از پایه‌‌های ویدئو پروژکتور در بازار وجود دارد.

پایه دیواری ویدئو پروژکتور، امکان نصب ویدئو پروژکتور به دیوار را فراهم‌‌ می‌کند.

پایه سقفی ویدئو پروژکتور نیز یکی دیگر از انواع ویدئو پروژکتور است که امروزه در بسیاری از مکان‌‌ها مانند کلاس‌‌های هوشمند، سالن‌‌های سمینار و کنفرانس و ... از پایه سقفی ویدئو پروژکتور استفاده‌‌ می‌شود.


 

در حال حاضر فروشگاه کامپیوتر و لوازم جانبی آسارایان برنامه‌ای برای فروش ویدئو پروژکتور روی سایت ندارد، اما بدلیل درخواست‌های مکرر مشتریان عزیز برای تهیه لوازم و پایه و بازوی نگهدارنده‌ی دستگاه ویدئو‌پروژکتور از فروشگاه آسارایان، به‌زودی لیست تعدادی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین ویدئو پروژکتورهای بازار ایران را بروی سایت قرار خواهیم داد و مثل همیشه می‌توانید با خیالی راحت از فروشگاه آسارایان خرید نمائید و تجربه‌ی خوبی را رقم بزنید.