بررسی پردازنده Core I7 4770K

کمپانی اینتل همواره برای ارائه معماري ها و تکنولوژي هاي جديد از طرحی تحت عنوان "تیک - تاک" پیروی می کند. به زبانی ساده در این طرح ابتدا تکنولوژی ساخت ترانزیستورهای به کار رفته در پردازنده کوچک تر شده ( تیک ) و در نهایت معماری ساخت پردازنده به طور کلی تغییر می کند ( تاک ).
در این بین پردازنده های با معماری Ivy Bridge آخرین مرحله "تیک" و پردازنده های جدید با معماری Haswell نیز آخرین مرحله "تاک"  پردازنده های ساخت کمپانی اینتل هستند. در واقع تمامی پردازنده های ساخته شده با این دو معماری با فناوری 22 نانومتری ساخته شده اند ولی معماری پردازنده های Haswell به صورت کاملاً محسوس نسبت به نسل قبل پیشرفت های اساسی داشته است.

این پردازنده ها که نسل چهارم پردازنده های با نام تجاری Core محسوب می شوند در اوایل ماه  ژانویه سال جاری میلادی و طبق معمول با معرفی سریعترین عضو این خانواده ( با سوکت LGA 1150 )یعنی Core i7 4770K روانه بازار شدند.
به صورت خلاصه می توان اینطور عنوان کرد که این پردازنده ها نسبت به مدل های مشابه نسل قبل در فرکانس های برابر حدودا 10 الی 15 درصد سریع تر هستند. اما تراشه های گرافیکی تعبیه شده در این مدل ها به مراتب سریعتر از نسل قبلی ( Ivy-Bridge ) هستند.

بهتر است بدانید که Core i7-4770K نسبت به پرچم‌دار نسل قبل یعنی Core i7-3770K حدود 11 درصد بیشتر مصرف کرده و 13 درصد کارایی بالاتری دارد. لذا کارایی به ازای هر وات برق مصرفی، افزایش کوچکی داشته است.
Core i7-4770K سریع‌ترین پردازنده مبتنی بر معماری Haswell به‌شمار می‌آید. این تراشه به چهار هسته x86 با قابلیت پشتیبانی از فناوری Hyper-Threading مجهز است که با فرکانس 3.5 گیگاهرتز کار می‌کنند اما در حالت توربو فرکانس آن به 3.9 گیگاهرتز می‌رسد.
8 مگابایت حافظه کشه L2، هسته گرافیکی مجتمع HD graphics HD 4600 با فرکانس کاری 25.1 گیگاهرتز و همچنین یک کنترلر حافظه DDR3 دو کاناله از دیگر مشخصات پردازنده مذکور هستند. تراشه دسکتاپ جدید اینتل از سوکت LGA1150 پشتیبانی می‌کند و TDP آن معادل 84 وات است.

این بار اینتل در رقابت با APUهای ارزان‌قیمت ای‌ام‌دی که دارای گرافیک مجتمع HD 7660D و HD 7660G و مدل‌های ضعیف‌تر هستند، عملکرد خوبی داشته و در تست‌های انجام شده از پس این محصولات ارزان‌قیمت برآمده است. اگر در زمینه‌ی قیمت‌گذاری هم موفق باشد، موفقیت بیشتری کسب خواهد کرد اما باید ببینیم نسل جدید تراشه‌های ای‌ام‌دی چطور از پس اینتل بر می‌آیند.

قیمت انواع پردازنده اینتل (کلیک کنید)