بررسی پردازنده Intel Pentium G3220 CPU Haswell
اگر قصد خرید یک پردازنده از خانواده اینتل با هزینه پایین در عین حال با راندمان بالا را دارید این مطلب را بخوانید . پردازنده های ارزان اینتل با نام پنتیوم نامگذاری شده است . پردازنده هایی که برای سیستم های خانگی در حد معمولی و کارهای اداری بسیار عالی می باشد . معمولا پنتیوم ها دارای فرکانس 3 گیگاهرتز و با حداقل 3 مگابایت کش هستند که از نظر سرعت یک پردازنده خوب به حساب می آیند .
پردازنده G3220 که از خانواده هاسول با سوکت 1150 با فرکانس عملیاتی 3 گیگاهرتز همراه با 3.5مگابایت کش ، یکی از سی پی یو های پنتیوم خانواده اینتل می باشد .
ماه های پایانی سال 2013 شرکت معظم اینتل با رونمایی از سه پردازنده سری پنتیوم G3000 از خانواده محبوب هاسول ،به نیازهای کاربران برای داشتن یک رایانه رومیزی با سطح کارایی روزمره پاسخ گفت.
G3220 یکی از جدید ترین اعضای خانواده پردازنده های پنتیوم (Pentium) با مهندسی معماری هاسول است که با معماری ساخت 22 نانومتری و برای سوکت LGA1150 طراحی و تولید شده است. این سی پی یو،دارای دو هسته پردازشی در فرکانس عملیاتی 3.0GHz است و توان مصرفی آن 54 وات می باشد.
یکی از پشرفت های قابل توجه CPU پنتیوم به لطف تراشه گرافیکی (Intel HD Graphic) که در دل این پردازنده جای گذاری شده به دست آمده است.با پشتیبانی از دایرکت ایکس نسخه 11 ،تست ها و آزمون های گرافیکی این پردازنده های جهش قابل توجهی را نسبت به گذشته نشان می دهد.
گرافیک مجتمع داخلی G3220 ،نیازهای رایج گرافیکی نظیر تماشای فیلم یا مرور صفحات اینترنت بدون کارت گرافیک اختصاصی میسر می سازد.کنترلر حافظه دو کاناله DDR3 با فرکانس کاری تا 1333 مگاهرتز را نیز به لیست مشخصات G3220 اضافه نماید.
پردازنده های هاسول خانواده پنتیوم
شرکت اینتل برای ساخت پردازنده های که با نام هاسول ( Haswell ) می شناسیم از یک معماری انقلابی و بسیار پیشرفته استفاده نموده است. اینتل توجه ویژهای به پردازندههای Haswell رده دسکتاپ خود داشته است و قدرت و بازده آنها را به میزان قابل ملاحظهای ارتقاء بخشیده است.همه این ها در حالی است که این پردازنده ها توان و گرمای بسیار کمتری چه در کارکردهای سنگین و چه در اجرای وظایف ساده،مصرف و ایجاد می کنند.دستیابی به فناوری ساخت 22 نانومتری در پردازنده هاسول ها ، دری جدید را به سوی نسل بعدی خلاقیت ها در طیف گسترده ای از دستگاه ها دیجیتال به روی ما گشوده است.
فناوری مجازی سازی اینتل (VT-X)
تکنولوژیِ سخت افزاریِ شبیه سازی اینتل (Intel Virtualization Technology) در سال 2008 از سوی این کمپانی عرضه شد و به عنوان یک استاندارد جهانی محسوب می گردد.اگر ما به طور خلاصه بخواهیم آن را توضیح بدهیم باید گفت این فناوری شامل روش ها پردازشی بسیار پیشرفته است که در محاسبات ریاضیاتی کاربرد دارند و بر پایه کد های x86 برای بهبود محاسبات و کار های برداری ارائه شده اند. این تکنولوژی با ارائه الگوریتم هایی در نرم افزار طراحی شده خاص خود، فضایی مجازی در سرور یا کامپیوتر شخصی شما ایجاد می کند که باعث می شود یک پلتفرم سخت افزاری مانند چند پلتفرم عمل کرده و ضمن افزایش قابلیت مدیریت، امنیت در برابر نوسانات یا مشکلات انرژی و انعطاف پذیری در محیط فناوری ماکزیمم بهروری سیستم را بوجود می آورد.
تراشه گرافیکی HD داخل پردازنده
نسل جدید تراشه گرافیکی پنتیوم یک سرو گردن قوی تر از نسل های قبل ظاهر شده و با کسب امتیاز بیش از 11000 در تست آزمون معتبر برنامه 3D Mark 11 ، با اختلافی بسیار زیاد قدرت خود را به رخ رقبا می کشد.هسته گرافیکی به کار گرفته شده در دل پردازنده های هاسول خانواده Pentium اینتل ، به نیاز شما برای کاربرد های روزمره و لذت بردن از یک تجربه بصری، بدون نیاز به کارت گرافیکی اختصاصی پاسخ گفته است. تراشه گرافیکی HD داخلی این پردازنده می تواند تصاویر را با کیفیت و شفافیت مناسب و رنگ واقعی نمایش دهد.علاوه بر این از دایرکتایکس نسخه یازدهم نیز پشتیبانی کرده و تا ۳ نمایشگر مجزا به طور همزمان را می توان به آن متصل می شود.
حافظه پنهان هوشمند
فناوری Intel Smart Cache بر اساس حجم کار هر یک از واحد های پردازنده ، حافظه پنهان سطح سوم موسوم به L3 Cashe را به صورت پویا بین تمام هسته ها به اشتراک می گذارد. عدم نیاز به بارگذاری مجدد داده های تکراری موجود در حافظه ،دسترسی سریعتری را به اطلاعات مورد نیاز برای هر هسته فراهم می آورد و موجب می شود که تمام حافظه به صورت مفید مورد استفاده قرار گیرد .در مجموع این فناوری باعث کاهش زمان تاخیر و بهبود عملکرد سیستم می شود .
فناوری Enhanced Intel SpeedStep
تکنولوژی Enhanced Intel SpeedStep که به اختصار EIST خوانده میشود به صورت خودکار وظیفه تنظیم ولتاژ پردازنده و فرکانس هسته را بر اساس بار پردازشی رو آن برعهده دارد.این فناوری با کاهش مصرف انرژی ،گرمای تولید شده از پردازنده را نیز کاهش میدهد.این به معنی کاهش صدای نویز حاصل از فن در رایانه و افزایش عمر سیستم شماست.
مشخصات فنی پردازنده
سوکت پردازنده: LGA 1150
کلاس پردازنده: Pentium
تعداد هسته/ ترد: 2 هسته/ 2 ترد
فرکانس عملیاتی: 3.0GHz
حافظه کش سطح دوم (L2 Cache): 2x 256KB
حافظه کش سطح سوم (L3 Cache): 3MB
فناوری ساخت: 22 نانومتری
معماری: Haswell
قفل فرکانسی باز: N
کنترل کننده حافظه: Dual Channel DDR3-1333
حداکثر حافظه قابل پشتیبانی: 32GB
پشتیبانی 64bit: Y
گرافیک مجتمع: Y
نام هسته گرافیکی: Intel HD Graphics
فرکانس هسته گرافیکی: 350MHz (حالت توربو تا 1.1GHz)
قابلیت های ویژه گرافیکی:
فناوری Intel InTru 3D و Clear Video HD برای پخش فیلم های سه بعدی Blu-ray
قابلیت اتصال به ۳ نمایشگر مجزا به طور همزمان
سیستم خنک کننده: حرارت گیر(Heatsink ) به همراه فن
مزایای خرید پردازنده هاسول پنتیوم جی 3220 اینتل چیست؟
مجهز به 2 هسته پردازشی با قدرت پردازش 3.0 مگاهرتز برای هر هسته
دارای 3 مگابایت حافظه نهان با فناوری اسمارت کش
سازگار با مادربردهای مبتنی بر سوکت LGA 1150
مجهز به تراشه گرافیکی نسل HD اینتل
پشتبانی از رم دو کاناله DDR3 تا ظرفیت 32GB
پشتبانی از نسل سوم درگاه ارتباطی موسوم به PCI Express 3.0
قیمت پردازنده های اینتل (کلیک کنید)