بررسی و مشخصات مادربرد P8Z77-V DELUXE ایسوس
P8Z77-V Deluxe یعنی مادربردی که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت، یکی از محصولات رده ممتاز ایسوس در خانواده مادربردهای عمومی مبتنی بر چیپست Z77 بهشمار میآید. بهعنوان یک مادربرد مبتنی بر پلتفرم LGA1155، این محصول از تمام پردازندههای 22 نانومتری و 32 نانومتری سازگار با این پلتفرم پشتیبانی میکند. البته چیپست Z77 با توجه خاص به قابلیتهای جدید پردازندههای Ivy Bridge طراحی شده تا به شما امکان دهد بیشترین بهرهبرداری را از پردازنده مدرن خود داشته باشید.
این مادربرد همانند اکثر محصولات مشابه خود به 4 اسلات حافظه مجهز است که به شما اجازه میدهد 32 گیگابایت حافظه DDR3 را با پیکربندی دو کاناله روی آن نصب کنید. شما میتوانید ماژولهای خود را در فرکانسهای کاری 1066 تا 2800 مگاهرتز مورد استفاده قرار دهید، هر چند که فرکانسهای بالاتر از 1600 مگاهرتز تنها در حالت اورکلاک و فرکانسهای 2200 تا 2800 مگاهرتز تنها در شرایطی که از یک پردازنده Ivy Bridge استفاده کنید، قابل دسترسی خواهند بود.
این مادربرد برای تامین عملکرد پایدار و قابل اعتماد، از فناوریهای شناخته شده Dual Intelligent Processors و +SMART DIGI استفاده میکند که قبلا بهطور مفصل درباره آنها صحبت کردهایم. از سوی دیگر، مادربرد یک طراحی مدار تغذیه 20 مرحلهای را به خدمت میگیرد که 16 مرحله از آن برای CPU و 4 مرحله دیگر برای iGPU (هسته گرافیکی داخلی پردازنده) مورد استفاده قرار میگیرند. به این ترتیب میتوانید اطمینان داشته باشید که مادربرد شما حتی در وضعیت اورکلاک شده نیز عملکرد پایداری داشته و رفتارهای غیرمنتظره را از خود نشان نمیدهد.
در بخش اسلاتهای توسعه، ما دو اسلات PCIe x16 با قابلیت پشتیبانی از نسخه 3 این اینترفیس، یک اسلات PCIe x16 سیاه رنگ با قابلیت پشتیبانی از مشخصات نسخه 2 و چهار اسلات PCIe x1 را در اختیار خواهید داشت. اسلات x16 سیاه رنگ تنها 4 مسیر PCIe را در اختیار دارد و به همین دلیل در وضعیت x4 کار میکند. دو اسلات x16 بالایی بر اساس اینکه از یک کارت گرافیکی استفاده میکنید یا دو کارت گرافیکی، در وضعیت x16 یا x8/x8 کار میکنند. توجه داشته باشید که سرعتهای PCIe 3.0 تنها زمانی که از یک پردازنده Ivy Bridge استفاده میکنید قابل دسترسی خواهند بود.
در بخش ذخیرهسازی، باز هم با ترکیبی کاملتر از مشخصات استاندارد چیپست مواجه هستیم. در واقع علاوه بر دو درگاه SATA 6Gb/s و چهار درگاه SATA 3Gb/s تامین شده توسط خود چیپست، ایسوس با استفاده از یک کنترلر Marvell 9128 دو درگاه SATA 6Gb/s را نیز روی مادربرد خود تعبیه کرده است. البته نباید فراموش کنیم که یک کنترلر ASMedia نیز وظیفه تامین دو درگاه eSATA 6Gb/s رو پنل پشتی مادربرد را بر عهده دارد.
با تمام این موارد، چیزی که وجه تمایز P8Z77-V Deluxe نسبت به سایر همکاران یا رقبای آن میشود، ماژول Wi-Fi GO! آن است. بسیاری از شما با ماژول BT GO! مادربردهای قبلی ایسوس که به کاربر اجازه میداد با بهرهگیری از ارتباط بلوتوث از یک ابزار موبایل برای کنترل جنبههای مختلف روی سیستم خود استفاده کند، آشنا هستید. حالا این ماژول با قابلیتهای شبکهسازی بیسیم پیشرفتهای ارتقا پیدا کرده است.
در واقع شما با این ماژول یک ساختار شبکهسازی بیسیم منطبق با استانداردهای IEEE 802.11 a/b/g/n را در اختیار خواهید داشت که بهصورت دو بانده در فرکانسهای 2.4 و 5 گیگاهرتز کار میکند. همانطور که میبینید، هیچ کمبودی در قابلیتهای شبکهسازی بیسیم این مادربرد به چشم نمیخورد. وجود دو آنتن مجزا در بستهبندی مادربرد به شما امکان میدهد که بهترین پوشش بیسیم را بهدست آورده و حتی سیستم خود را به یک HotSpot بیسیم تبدیل کنید.
از سوی دیگر، این ماژول از نسخههای 4.0 و 3.0+HS فناوری بلوتوث نیز پشتیبانی میکند. به این ترتیب شما هیچ محدودیتی در برقراری ارتباط سریع ابزارهای موبایل پیشرفته خود با کامپیوترتان نخواهید داشت.
علاوه بر امکان برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات و فایلها با ابزارهای موبایل، Wi-Fi GO! به شما امکان میدهد تا گوشی موبایل یا تبلت خود را به دستگاه کنترل از راه دور کامپیوترتان تبدیل کنید. شما حتی میتوانید از حسگر حرکتی ابزار موبایل خود استفاده کرده و با جابهجا شدن، برنامههای مختلف روی کامپیوتر خود مانند مدیاپلیر را کنترل کنید.
برای تامین امکان ارتباط با دنیای خارج و ابزارهای جانبی، شما میتوانید چهار درگاه USB 2.0، شش درگاه USB 3.0 (آبی)، دو درگاه eSATA (قرمز)، یک خروجی اپتیکال S/PDIF، یک خروجی HDMI، یک خروجی DisplayPort، دو درگاه اترنت گیگابیتی و فیشهای ورودی/خرجی صدای آنالوگ را به همراه یک کلید USB BIOS Flashback را در پنل پشتی مادربرد مشاهده کنید.
همچنین دو درگاه USB 3.0 و چهار درگاه USB 2.0 نیز از طریق کانکتورهای تعبیه شده روی مادربرد قابل دسترسی خواهند بود. توجه داشته باشید که چهار عدد از درگاههای USB 3.0 موجود روی پنل پشتی مادربرد با بهرهگیری از یک کنترلر ASMedia پیادهسازی شدهاند. بقیه درگاههای USB 3.0 و USB 2.0 مادربرد از خود چیپست سرچشمه میگیرند.
گذشته از قابلیتها و ویژگیهای سختافزاری، امکانات نرمافزاری این مادربرد ایسوس بهخصوص در زمینه اورکلاک سیستم نیز در سطح بسیار بالایی قرار دارد. علاوه بر اینکه مجموعه کاملی از قابلیتهای عیبیابی مانند LED کد خطا، کلید MemOK! و سوییچهای سختافزاری پاور، ریست، EPU و TPU را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین چند LED کوچک بهشما نشان میدهند که آیا پردازنده، کارت گرافیک و ماژولهای حافظه بهطور صحیح در محل خود قرار گرفتهاند یا خیر.
بدون تردید P8Z77-V Deluxe میتواند بدون هیچ مشکل خاصی در صدر فهرست گزینههای شما قرار گیرد. در واقع مشخصات این مادربردها برای مدت طولانی از نیازهای بسیاری از کاربران ما نیز فراتر است، هر چند که دستیابی به این امکانات (بهخصوص با وضعیت فعلی بازار ایران) چندان ارزان نخواهد بود.
+
یک مادربرد قدرتمند، کامل و قابل اعتماد برای کاربردهای سنگین و طولانی
-
ندارد
جمعبندی
هر چند که با مـعرفی مـدلهای مـجهز به درگـاه تاندربولت، این مادربرد دیگـر در صـدر مشخصات سخـتافزاری قرار نمـیگیرد، اما نمیتـوان گـفت کـه شما با انتـخاب P8Z77-v Deluxe یک محصول ناقص را انتـخاب کـردهاید. در واقـع این مـادربرد با مشخصات فنی سطح بالای خود میتواند تا چند ارتقای بعدی سیستم شما را نیز پشتیبانی کند.
سایت منبع : http://digitalmag.ir
قیمت انواع مادربرد در فروشگاه آسا رایان (کلیک کنید)