بررسی و راهنمای خرید مودم ایسوس DSL-N10
DSL-N10 نام مودم ADSL شرکت ایسوس می باشد که جزو محصولات پرفروش شرکت نیز به حساب می آید . قیمت این محصول در حدود 100 هزار تومان در بازار کامپیوتر می باشد . از ویژگیهای DSL-N10 می توان به شبکه بی سیم با سرعت 150 مگابیت بر ثانیه ( N150 ) ، درگاه اترنت برای اتصال چهار دستگاه مختلف به شبکه کابلی ، دکمه WPS جهت تسهیل روند پیکربندی امنیتی شبکه‌ بی سیم ،امکان مدیریت پهنای باند با پنل گرافیکی EZQoS ایسوس ، آنتن بی سیم با پوشش دهی بالا (5dbi) ، پشتیبانی از ابزارهای دیجیتالی با استاندارد IEEE 802.11b/g/n و پروتکل های امنیتی کامل برای مقابله با تهاجمات اینترنتی اشاره کرد .
اکثر کاربران نام ایسوس را با محصولاتی همچون مادربرد، کارت گرافیک و لپ تاپ های خوش ساخت اش،به خوبی می شناسند.اما محصولات این شرکت در حوزه رایانه و IT دارای تنوع و گستردگی بالایی می باشد.یکی از تجهیزات شبکه این شرکت که می تواند، نیاز های کاربران ADSL را برآورده سازد مودم/روتر بی سیم DSL-N10 نام دارد.این دستگاه با طراحی ساده اما کامل دارای قابلیت هایی همچون آنتن خارجی با قدرت بالا،رابط گرافیکی و تنظیمات کاربر پسند، فناوری ویژه برای مدیریت پهنای باند و سازگاری با شبکه بی سیم نوع N، مکانیزم رمز نگاری WPS و ویژگی های دیگری است که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

از ویژگیهای بکار برده شده در مودم ایسوس DSL-N10 می توان به موارد زیر اشاره کرد :
یكی از ویژگی‌های برجسته تجهیزات شبكه‌ شركت ایسوس بخصوص برای کاربرانی که کمترین میزان آشنایی با تجهیزات شبکه را دارند، سهولت راه‌اندازی و پیكربندی این محصولات به همراه اینترفیس گرافیكی آن‌ها می باشد. برای راه اندازی و نصب کافی است،اول دستگاه را روشن و کابل اینترنت را به پورت WAN و کابل شبکه را به پورت LAN متصل نمایید و مرورگر اینترنت خود را باز کنید،در مرحله دوم رمز و شناسه کاربری را که از شرکت خدمات اینترنتی دریافت کرده اید در رابط گرافیکی مودم وارد نماید.در مرحله سوم این دستگاه به صورت هوشمند و سریع اینترنت را شناسایی و بین دستگاه های دیگر به اشتراک می گذارد.به همین سادگی!!!!

آنتن بی سیم با پوشش دهی بالا از دیگر ویژگیهایی می باشد که می توان به آن اشاره کرد . این مودم به یک آنتن قوی برای شبکه بی سیم مجهز است.آنتن این دستگاه از استاندارد high-gain (گین بالا) با قدرت 5dBi بهره می برد.بهره گیری از این استاندارد باعث می شود تا سطح پوشش این مودم بسیار وسیع باشد، به طوری که در مناطقی که با مشکل دسترسی مواجه هستیم ،این مشکل به واسطه وجود این آنتن برطرف شود.البته نباید فراموش کرد که اگر شما نیازی به شبکه بی سیم نداشته باشید و بخواهید تنها از شبکه کابلی به اینترنت متصل شوید می توانید این آنتن را از دستگاه جدا نماید.بلعکس این موضوع نیز صادق است،اگر قصد داشته باشید که محدوده گسترده تری را برای اتصال دستگاه ها فراهم نماید می توانید آنتن کارخانه و پیش فرض را با یک آنتن با قدرت بالاتر جایگزین نماید.با توجه به مشخصات كه در اینجا به آن اشاره شد،این دستگه می تواند كاربران خانگی یا دفاتر كار كوچك را برای انجام هر كاری همراهی نماید.

این مودم در زمینه مدیریت ترافیک شبکه یک استاد چیره دست به شمار می رود.ایسوس ویژگی‌هایی مانند QIS مخفف عبارت (Quick Installation Setup) برای راه‌اندازی آسان ابزار و EZQoS مخخف عبارت (Easy Quality of Service) را برای نظارت هوشمند بر ترافیك با اولویت‌بندی پهنای باند قابل دسترسی سرویس‌های مختلف را در این محصول پیاده‌سازی كرده است.بهره گیری از فناوری اختصاصی ایسوس با نام EZQoS این قابیلت رابه مودم می دهد،تا دستگاه به صورت هوشمند به مدیریت پهنای باند بپردازد و در نتیجه شاهد کمترین میزان تاخیر و افت پهنای باند در مصارف VoIP ،بازی های تحت شبکه و همچنین دانلود باشیم.این مودم دارای چهار SSIDs مجزا نیز می باشد.این ویژگی باعث می شود تا علاوه بر امنیت، کارایی مودم نیز افزایش یابد.به طور مثال کاربر قادر خواهد بود تا یک شبکه امن پر سرعت را برای استفاده شخصی و یا کاربران شبکه شخصی تهیه نماید و همزمان یک شبک با پهنای باند پایین و بدون محدودیت را برای کاربران مهمان فراهم آورد.تمام این ویژگی‌ها در كنار یكدیگر به شما امكان می‌دهند كه با آسان‌ترین روش‌، شبكه و تجهیزات خود را به بهترین شكل ممكن پیكربندی و كنترل كنید.

يكي از دغدغه های کاربران در استفاده از اینترنت و بحث شبکه موضوع امنیت می باشد. اگر قرار باشد شبكه‌های بی‌سیم وای‌ فای،پای به جای شبكه‌های كابلی گذاشته و در خانه و یا محل کار مورد استفاده قرار گیرند، امنیت اطلاعات رد و بدل شده در فضا اهمیت دو چندانی می‌یابد.با توجه به این مهم،استانداردها و پروتكل‌های خوبی برای امنیت شبكه‌های وای‌ فای و همچین شبکه کابلی ارائه شده‌اند و تا حدود زیادی خیال كاربران را راحت كردند.اغلب دستگاه‌های بی‌سیم،از قابلیت‌های رمزنگاری و احراز هویت در كنار فایروال و سیاست‌های فیلتر کردن آدرس‌های IP و پکیچ اطلاعات بهره می‌برد. الگوریتم‌های رمزنگاری WEP 64/128، WPA، AES و TKIP در این دستگاه استفاده می‌شوند تا از این دستگاه در مقابل حملات و نفوذ کاربران ناشناس جلوگیری کنند.
    WEP مخفف عبارت Wired Equivalent Privacy که راحت ترین و ابتدایی ترین روش حفاظت از سیگنال وایرلس است. در این روش با یک کلید وازه WEP Key از شبکه وایرلس برای اتصال دستگاه ها به آن حفاظت میکنید.
    WPA-PSK مخفف عبارت Wi-Fi Protect Access - Pre-Shared Key روش و پیشرفته تر شده حفاظت اطلاعات می باشد که خود دارای مجموعه های رمزنگاری ( TKIP ، AES ، TKIPAES ) می باشد.
    WPA2-PSK مخفف عبارت Wi-Fi Protect Access 2- Pre-Shared Key پیشرفته ترین روش رمز نگاری اطلاعات تا به امروز می باشد که در واقع نسخه توسعه یافه روش دوم می باشد و پیشنهاد ما برای حفاظت استفاده از پروتکل امنیتی است

یکی دیگر از روش های امنیتی برای مقابله با حملات هکر ها و متهاجمان ، شناسندن رایانه های مشخص به شبکه است تا از ورود رایانه ناشناس جلوگیری شود،این روش به وسیله فیلترینگ آدرس های MAC مخفف ( Media Access Control ) امکان پذیر است.با تهیه لیستی از آدرس های MAC (شناسه منحصر به فرد هر کارت شبکه) مربوط به کامپیوترهای سرویس گیرنده، برای مودم / روتر بی سیم، خیال شما از نفوذ آسوده میگردد . بدین ترتیب ، صرفا" به کامپیوترهای امکان دستیابی داده می شود که شناسه آن ها در دستگاه بی سیم از قبل تعریف شده باشد. زمانی که یک کامپیوتر ناشناس درخواستی را ارسال نماید ، آدرس MAC آن با آدرس MAC موجود در مودم / روتر مقایسه شده و در صورت مطابقت آنان با یکدیگر ، امکان دستیابی به شبکه فراهم می گردد . این روش از لحاظ امنیتی شرایط مناسبی را ارائه می نماید ، ولی با توجه به این که می بایست هر یک از آدرس های MAC را برای هر مودم / روتر تعریف نمود، زمان زیادی را به خود اختصاص خواهد داد.در نتیجه استفاده از فیلترینگ MAC، بیشتر در شبکه های کوچک بدون کابل به کار گرفته می شود.

مقالات مرتبط :

قیمت انواع مودم ADSL (کلیک کنید)