راهنمای خرید پردازنده Intel Core i5-3550
سری قدیمی پردازنده ها با نام آوی بریدج کم کم جای خود را به پردازنده های سری جدید یعنی هاسول داده اند . سی پی یو هایی که در چد اصل مهم قوی تر از نسل قدیمی خانواده خودشان هستند . یکی از همین سی پی یو ها Intel Core i5-3550 می باشد . نسل سوم خانواده Core i5 با فناوری ساخت 22 نانومتری و ترانزیستورهای سه بعدی خود به پردازنده های پل پیچکی (Ivy Bridge) شهرت دارند.پردازنده اینتل Core i5-3450 با برخورداری از چهار هسته فیزیکی در فرکانس عملیاتی 3.30 گیگاهرتز قادر است به لطف فناوری توربو هوشمند خود، فرکانسش را به صورت خودکار تا 3.70 گیگاهرتز افزایش دهد. برای افزایش کارایی بیشتر علاوه بر مجهز شدن به 6 مگابایت حافظه کش، اینتل یک تراشه گرافیک مجتمع به نام HD2500 را در کنار هسته های پردازشی این پردازنده تعبیه نموده است.کنترلر حافظه نیز از نوع دو کاناله DDR3 بوده و با فرکانس کاری تا 1600 مگاهرتز سازگار می باشد.شرکت اینتل حداکثر توان مصرفی این پردازنده را 77 وات ذکر کرده است.
پردازنده های کلاس i5 با توجه به تعداد هسته های فیزیکی خود، توان پردازشی مناسبی را برای استفاده کاربرانشان چه برای لذت بردن از بازی و چه برای اجرای روان تر نرم افزارهای گرافیکی و رندرینگ فراهم می آورند.شرکت اینتل برای ساخت پردازنده های که با نام ایوی بریج (Ivy Bridge) می شناسیم از یک معماری انقلابی و بسیار پیشرفته استفاده نموده است. ایوی بریج ها یا به اصطلاح فارسی پل پیچکی ها، اولین محصولاتی هستند که به ترانزیستورهایی با ساختار سه بعدی Tri-Gate (سه دروازه) در درون خود مجهز شده اند.این پردازنده های 22 نانومتری در برابر پردازنده های قدیمی تر 32 نانومتری سندی بریج با ساختار دو بعدی، علاوه بر افزایش 37 درصدی کاریی، 50 درصد هم انرژی کمتری مصرف می کنند.دستیابی به این فناوری در ساخت پردازنده ها، دری جدید را به سوی نسل بعدی خلاقیت ها در طیف گسترده ای از دستگاه ها دیجتال به روی ما باز کرده است.
فناوری Turbo Boost نسخه دوم، نسبت به نسل قبلی خود به صورت هوشمندانه تری طراحی شده، تا علاوه بر مدیریت توان مصرفی، زمانی که شما نیاز به پردازش بیشتر دارید، به یاری شما شتافته و عملکرد سیستمان را سرعت ببخشد. این تکنولوژِی با در نظر گرفتن محدودیت های حرارتی و میزان فعالیت هر یک از هسته قادر به تنظیم خودکار سرعت پردازنده بر اساس بار پردازشی روی آن میباشد، البته بجز افزایش فرکانس هسته های پردازشی فناوری Turbo Boost قادر به افزایش فرکانس هسته گرافیکی داخلی نیز می باشد.
فناوری Intel Smart Cache بر اساس حجم کار هر یک از واحد های پردازنده، حافظه پنهان سطح سوم موسوم به L3 Cache را به صورت پویا بین تمام هسته ها به اشتراک می گذارد. عدم نیاز به بارگذاری مجدد داده های تکراری موجود در حافظه، دسترسی سریعتری را به اطلاعات مورد نیاز برای هر هسته فراهم می آورد و موجب می شود که تمام حافظه به صورت مفید مورد استفاده قرار گیرد. در مجموع این فناوری باعث کاهش زمان تاخیر و بهبود عملکرد سیستم می شود.
هسته گرافیکی به کار گرفته شده در دل پردازنده های نسل سوم خانواده core، کمپانی اینتل را به رقیبی جدی برای غول های گرافیکی دنیا همچون NVIDIA و AMD تبدیل نموده است.شما برای کاربرد های روزمره و لذت بردن از یک تجربه تصویری، دیگر نیازی به خرید کارت گرافیکی اختصاصی ندارید با پردازنده ایوی بریج اینتل، جدای از اینکه توانایی پردازش بیشتری، بهبود قابل ملاحظه ای را هم در بخش گرافیک شاهد هستیم. تراشه های گرافیکی مجتمع intel HD 2500 و 4000 می توانند از دایرکتایکس نسخه یازدهم پشتیبانی کنند و تا ۳ نمایشگر مجزا به طور همزمان به آن ها متصل می شود.اینتل مدعی است که تبدیل فایل های ویدیویی یا تغییر فرمت آنها،با بهره مندی از فناوری QuickSync تا سه برابر سریع تر از کارت های گرافیک قدرتمند انجام خواهد شد و شما توانایی کار با فایل های ویدیویی full HD و 4K را در اختیار دارید.با فناوری Intel InTru 3D و Clear Video HD دیگر دغدغه ی برای پخش فیلم های Blu-ray سه بعدی نخواهید داشت. با این تکنولوژی و از طریق کابل HDMI، ویدئو های تمام HD و سه بعدی را با کیفیت و شفافیت مناسب و رنگ واقعی روی تلویزیون بزرگ یا هر مانیتور سه بعدی دیگری نمایش دهید. در اخر باید اضافه کرد که این تراشه های گرافیکی، امکان استریم کردن ویدئو های تمام HD با فناوری بیسم WIDI را دارد.
قیمت انواع پردازنده اینتل (کلیک کنید)