تجهیزات شبکه کامپیوتر
زیرشاخه ها
مودم دی اس ال / Modem DSL
مودم (modem) اصلی ترین دستگاه موردنیاز برای اتصال کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل و ... به شبکه اینترنت است.
خرید مودم برای ایجاد دسترسی به اینترنت، برای کاربران بسیار ضروری است. مودم و روتر در گذشته بیشتر به صورت جداگانه عرضه می شدند، اما امروزه بیشتر مودم های بازار در حقیقت مودم روتر هستند. مواردی مانند نوع اتصال مودم، نوع کاربری مودم، پهنای باند مودم، برند و قیمت مودم و ... در خرید مودم تاثیر گذار هستند که در ادامه به بررسی مهم ترین موارد در خرید مودم می پردازیم.
مودم DSL کاربردی ترین نوع مودم هاست که امروزه در انواع مختلفی نظیر مودم ADSL و مودم VDSL در بازار وجود دارد.
در چندسال اخیر شرکت های سرویس دهنده اینترنت به صورت گسترده اقدام به ارائه سرویس اینترنت ADSL کردند که به منظور استفاده از خدمات این شرکت ها، خرید مودم روتر ADSL2+ ضروری است. اخیرا نیز سرویس اینترنت VDSL بسیار رایج شده است که برای استفاده از این سرویس نیاز به خرید مودم VDSL دارید.
اگر قصد خرید مودم را دارید، حتما در هنگام خرید به نوع اتصال مودم توجه داشته باشید. این محصولات از نظر شیوه اتصال به دو نوع عمده مودم بی سیم و مودم کابلی تقسیم می شوند.
مودم با پورت RJ45 و RJ11 مودم های کابلی هستند که برای اتصال دستگاه های دیگر به اینترنت، از کابل شبکه (LAN) استفاده می کنند. خرید مودم کابلی برای استفاده در ادارات و سازمان ها بسیار رایج است. اما خانه ها و مراکز عمومی امروزه بیشتر از مودم بی سیم استفاده می کنند. با خرید مودم بی سیم، امکان اتصال دستگاه ها به صورت بی سیم و از طریق wifi به اینترنت فراهم می شود.
مودم ها امروزه بر اساس کاربری به انواع مختلفی تقسیم می شوند. اگر برای کاربری گیمینگ، نیاز به اینترنت با سرعت بالا و پینگ پایین دارید، لازم است ضمن خرید اشتراک اینترنت پرسرعت، اقدام به خرید مودم مخصوص گیمینگ کنید.
اگر قصد اتصال به اینترنت در منزل را دارید، بهتر است اقدام با خرید مودم مخصوص خانه (مودم خانگی) کنید. مودم های خانگی معمولا قیمت مناسبی دارند و بردی در حدود ابعاد یک خانه دارند.
در هتل ها، بیمارستان ها، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و دیگر مکان های عمومی، از مودم های دارای برد زیاد و پهنای باند بیشتر (نسبت به مودم های خانگی) استفاده می شود.
در هنگام خرید مودم، حتما به پهنای باند و حداکثر سرعت دانلود و آپلود آن توجه داشته باشید. سرعت دانلود و آپلود مودم ها معمولا بر حسب واحد Mbps (مگابیت بر ثانیه) بیان می شود و هر چه این سرعت بالاتر باشد، مودم شما اطلاعات را با سرعت بالاتری ارسال و دریافت می کند. البته سرعت اینترنتی که سرویس دهنده اینترنت برای شما در نظر گرفته است نیز در این مسئله تاثیر گذار است.
برندهای مختلفی در زمینه تولید و عرضه مودم فعالیت می کنند. مودم دی لینک ، مودم تی پی لینک ، مودم دی لینک، مودم یوتل ، مودم تندا ، مودم مرکوسیس و ... از خوشنام ترین محصولات بازار هستند که با قیمت مناسب و در مدل های گوناگون در بازار به کاربران ارائه شده اند. قیمت یکی از مهم ترین موارد در خرید مودم است.
اگر قصد دارید برای کاربری های روزمره و معمولی به اینترنت متصل شوید، خرید مودم ارزان کار شما را راه می اندازد. اما اگر نیاز به اتصالی پایدار و مداوم دارید و سروکار زیادی با اینترنت دارید، حتما به یک مودم پرسرعت نیاز خواهید داشت که معمولا قیمت بالاتری نسبت به مودم های معمولی دارند.
در خرید مودم بی سیم، عواملی نظیر تعداد آنتن، برد و نوع مودم بی سیم (مودم بی سیم خانگی، مودم بی سیم دیواری و ...) تاثیر مهمی دارند. همچنین در خرید مودم کابلی نیز باید به مشخصاتی مانند تعداد پورت های مودم، نوع پورت های مودم و ... توجه داشته باشید.
اکسس پوینت / Access Point
فناوری Wi-Fi در سال های اخیر بسیار پیشرفت کرده است. فضاهای ادرای بزرگ با ترافیک زیاد معمولا از اکسس پوینت Wi-Fi استفاده می کنند، در حالی که دفاتر کوچک با کاربران محدود به احتمال زیاد دارای روترهای Wi-Fi و اکستندر هستند.
اکسس پوینت چیست؟
Access Point یا اکسس پوینت دستگاهی است که به ایجاد یک شبکه محلی بی سیم یا WLAN، در یک دفتر یا ساختمان بزرگ کمک می کند. یک اکسس پوینت از طریق کابل اترنت به یک روتر، سوئیچ یا هاب متصل می شود و یک سیگنال وای فای را به یک منطقه تعیین شده ارسال می کند. به عنوان مثال، اگر می خواهید دسترسی Wi-Fi را در قسمت پذیرش شرکت خود فعال کنید اما روتر در محدوده دسترسی ندارید، می توانید یک اکسس پوینت را در نزدیکی میز پذیرش نصب کنید و یک کابل اترنت را از طریق سقف به اتاق سرور برگردانید.
چرا اکسس پوینت ها برای کسب و کارها بهتر هستند؟
در حالی که توسعه دهنده ها یا اکستندرها برای شبکه های Wi-Fi خانگی عالی هستند، اما برای کسب و کارهای مدرن کارآمد نیستند. این امر بدان خاطر است که آنها فقط می توانند تعداد محدودی دستگاه را به طور همزمان پشتیبانی کنند (معمولا بیشتر از 20 دستگاه را پشتیبانی نمی کنند). در حالی که اکستندرها محدوده پوشش روتر وای فای را افزایش می دهند، پهنای باند موجود را افزایش نمی دهد. بسته به تعداد دستگاه هایی که به طور همزمان متصل کرده اید، یک توسعه دهنده می تواند سرعت اتصال شما را کاهش دهد.
از طرف دیگر، اکسس پوینت ها می توانند بیش از 60 اتصال همزمان را انجام دهند. با نصب اکسس پوینت در دفتر، کاربران می توانند آزادانه از اتاقی به اتاق دیگر و بدون وقفه در شبکه پرسه بزنند. وقتی در ساختمان حرکت می کنند، دستگاه هایشان بدون قطع اتصال از یک اکسس پوینت به اکسس پوینت دیگر تغییر می کند و حتی کاربران متوجه این جابجایی بین شبکه نمی شوند.
مزایای استفاده از اکسس پوینت بی سیم
هنگامی که کارمندان و مهمانان خود را به سیستم های دسکتاپ، لپ تاپ، گوشی همراه و تبلت ها متصل می کنید، 20 دستگاه در شبکه بی سیم به سرعت جمع می شود. با پشتیبانی از 60 اتصال همزمان، اکسس پوینت به شما این امکان را می دهد تا تعداد دستگاه های پشتیبانی شده در شبکه خود را مقیاس پذیر کنید. اما این تنها یکی از مزایای استفاده از این تجهیزات شبکه است. این نکات را در نظر داشته باشید:
اکسس پوینت تجاری را می توان در هر مکانی که می توانید کابل اترنت را اجرا کنید نصب کنید. مدل های جدیدتر همچنین با PoE+ سازگار هستند، بنابراین نیازی به اجرای خط جداگانه برق یا نصب خروجی در نزدیکی اکسس پوینت نیست.
ویژگی های استاندارد دیگر شامل پشتیبانی از Captive Portal و Access Control List (ACL) است، بنابراین می توانید دسترسی مهمان را بدون به خطر انداختن امنیت شبکه محدود کنید و همچنین کاربران را به راحتی در شبکه Wi-Fi خود مدیریت کنید.
اکسس پوینت شامل یک ویژگی کلاسترینگ است، یک نقطه واحد که مدیر IT می تواند شبکه Wi-Fi را به عنوان یک نهاد واحد به جای یک سری پیکربندی های اکسس پوینت جداگانه مشاهده، استقرار، پیکربندی و ایمن سازی کند.
انواع اکسس پوینت وایرلس
اکسس پوینت ها را می توان بر اساس مواردی همچون نحوه نصب به دسته های مختلفی تقسیم کرد. در ادامه در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد.
انواع اکسس پوینت بر اساس کاربرد - Commercial AP و Enterprise AP
Commercial AP برای محیط های تجاری مانند هتل ها، سوپر مارکت ها، رستوران ها و مکان های دیگری که نیاز به زیبایی ندارند و کاربران زیادی باید دسترسی داشته باشند استفاده می شوند.
Enterprise AP برای استفاده در شرکت های بزرگ، سازمان ها و مکان های دیگر مناسب می باشد و از الزامات امنیتی بالایی برخوردار است. از اکسس پوینت های تجاری هم می توان در شرکت ها استفاده کرد. تولیدکنندگانی که این دو نوع دستگاه را ارائه دهند بسیار زیاد هستند که از این بین می توان به Cisco AP ، Huawei AP ، Aruba AP ، Ruckus AP و غیره اشاره کرد.
انواع اکسس پوینت بر اساس نحوه نصب – دیواری و سقفی
اکسس پوینت های دیواری که به اکسس پوینت های پنلی هم مشهور هستند در هنگام نصب در دیوار تعیبه می شوند. این نوع دستگاه ها دارای ظاهری جمع و حور هستند و سرعت کلی آنها 150 مگابیت در ثانیه یا 300 مگابیت در ثانیه است.
اکسس پوینت سقفی را می توان مستقیما روی دیوار یا سقف نصب کرد. ظاهر این دستگاه ها متغییر است و در چند نوع تک بانده، دو بانده یا سه بانده وجود دارد و سرعت انتقال به طور کلی بیشتر از اکسس پوینت های دیواری است.
انواع اکسس پوینت بر اساس فرکانس – یک بانده، دو بانده، سه بانده
اکسس پوینت یک بانده عموما به یک اکسس پوینت بی سیم که از باند 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می کند اشاره دارد و سرعت انتقال به طور کلی بین 150 مگابیت در ثانیه و 45 مگابیت در ثانیه است. اما قابلیت ضد تداخل اکسس پوینت های تک بانده نسبتا ضعیف است.
اکسس پوینت دو بانده به طور همزمان از باند 2.4 گیگاهرتزی و 5.8 گیگاهرتزی پشتیبانی می کند. هنگام استفاده، ترمینال های گوشی های همراه دو سیگنال وای فای را با سرعت انتقال بیشتر و تجهیزات بیشتر جستجو می کند.
اکسس پوینت های سه بانده هم وجود دارند که به طور همزمان از باند 2.4 گیگاهرتزی و دو باند 5.8 گیگاهرتزی پشتیبانی می کنند.
انواع اکسس پوینت بر اساس کنترلر – مستقل و نیازمند کنترلر
اکسس پوینت های مستقل بیشتر در محیط های با تقاضای بالا استفاده می شوند. به طور کلی؛ سرورهای احراز هویت یا سوئیچ هایی که از عملکردهای احراز هویت پشتیبانی می کنند مورد نیاز است.
اکسس پوینت های نیازمند کنترلر؛ به یک کنترلر بی سیم اختصاصی نیاز دارند و فقط از طریق پیکربندی کنترلر بی سیم قابل استفاده است. نمی توان آنها را به تنهایی پیکربندی کرد و برای استقرار بی سیم در مقیاس بزرگ مناسب هستند.
اکسس پوینت های نیازمند کنترلر بیشتر در خانه ها و شبکه های کوچک با عملکردهای نسبتا کامل استفاده می شود. به طور کلی؛ یک دستگاه واحد می تواند عملکردهای دسترسی؛ احراز هویت، مسیریابی، VPN، ترجمه آدرس و حتی فایروال را اجرا کند.
انواع اکسس پوینت بر اساس استانداردهای شبکه
با استفاده از استانداردهای مختلفف اکسس پوینت ها باند فرکانسی متفاوتی را ارائه می دهند.
نسل
WiFi 4
WiFi 5
WiFi 6
WiFi 6E
پروتکل
802.11n
802.11ac
802.11ax
802.11ax
تاریخ انتشار
2009
2013
2018
2020
باند
2.4GHz, 5GHz
5GHz
2.4GHz, 5GHz
4GHz, 5GHz, and 6GHz
انواع اکسس پوینت بر اساس محیط – داخلی و خارجی
به منظور سازگاری با محیط های سخت مانند محیط های دارای شرایط آب و هوایی سخت، محیط های دارای دمای بالا یا دمای پایین و محیط های دشوار؛ اکسس پوینت های خارجی یا فضای باز به صورت قوی تر و بادوام تر طراحی می شوند؛ همچنین نیاز به انتشار گسترده تر سیگنال دارد. محیط های داخلی نسبتا ایمن هستند به طوری که اکسس پوینت های داخلی نیازی به ارائه این عملکردها ندارند.
مسیریاب های شبکه /...
روتر یا مسیریاب شبکه برای انتقال بسته های داده بین شبکه ها استفاده می شود. داده های اینترنتی همیشه از طریق بسته ها ارسال می شوند و روترها عملکرد هدایت ترافیک به شبکه های مختلف سیستم را انجام می دهند. باید حداقل دو شبکه وجود داشته باشد که روتر در آنها متصل است (یعنی دو LAN یا LAN و WAN). اکثر مسیریاب های شبکه در دروازه هایی که شبکه ها را به هم متصل می کنند قرار می گیرند. انواع روترهای سیمی، بی سیم؛ روتر مرکزی یا هسته ای، روتر Edge . مجازی در دسترس هستند. روترها معمولا بهترین مسیر را برای هدایت بسته ها برای دسترسی سریعتر انتخاب می کنند.
روتر چیست؟
روتر دستگاه های شبکه کامپیوتری هستند که دو عملکرد اصلی را انجام می دهند:
- ایجاد و نگهداری یک شبکه محلی
- مدیریت داده های ورودی و خروجی از شبکه و همچنین داده های در حال جابجایی در داخل شبکه
همچنین به شما کمک می کند تا چندین شبکه را مدیریت کرده و ترافیک شبکه را بین آنها مسیریابی کنید.
در شبکه خانگی شما؛ روتر شما یک اتصال به اینترنت و یک اتصال به شبکه محلی خصوصی شما دارد. علاوه بر این، بسیاری از روترها دارای سوئیچ های داخلی هستند که به شما امکان می دهند چند دستگاه سیمی را متصل کنید.
انواع مسیریاب های شبکه
در ادامه انواع روترهای شبکه را به شما معرفی می کنیم:
روتر بی سیم
در دفتر، خانه، یا ایستگاه راه آهن و غیره وجود دارد. این مسیریاب شبکه یک سیگنال بی سیم ایجاد می کند. فرض کنید که شما در دفتر هستید، ما می توانیم با استفاده از سیگنال های بی سیم به اینترنت متصل شویم چون لپ تاپ شما در محدوده است. ما می توانیم با وارد کردن شناسه کاربری و رمز عبور؛ امنیت مسیریاب های شبکه را تامین کنیم. نام کاربری و رمز عبور همراه دستگاه ارائه می شود. به دلیل امنیت؛ هیچ اطلاعات کاربری صدمه نمی بیند. وقتی از اماکن عمومی بازدید می کنیم می توانیم مشاهده کنیم که یک پنجره وای فای برای استفاده از اینترنت در گوشی ما باز می شود و می توانید مشاهده کنید که با رمز عبور ایمن شده است. روترهای بی سیم در دسترس عموم هستند. تعداد زیادی کاربر می توانند به آن متصل شوند.
روتر سیمی
نام این مسیریاب های شبکه، معنی خود را مشخص می کند. یک کابل برای اتصال به شبکه در دسترس است. اگر از یک بانک یا کالج یا دفتر کوچک بازدید کنیم می توانیم مشاهده کنیم که یک کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ با استفاده از کابل اترنت به اینترنت متصل است و آن روتر سیمی یا کابلی است. این دستگاه ها یک اکسس پوینت وای فای دارند. اگر کاربر بخواهد به گوشی متصل شود می تواند از VoIP استفاده کند. یک مودم ADSL وجود دارد که دارا دو جک برای اتصال به اترنت و گوشی های همراه است.
روتر Edge یا لبه ای
این دستگاه در لبه ستون فقرات شبکه قرار دارد و می تواند به روترهای اصلی متصل شود. می تواند سیم دار یا بی سیم باشد و بسته های داده اینترنتی را بین یک یا چند شبکه توزیع کند. اما بسته های داده اینترنتی را در شبکه ها توزیع نمی کند.
روتر مرکزی یا هسته ای یا Core
این دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند تا در ستون فقرات یا هسته اینترنت کار کنند. این دستگاه ها از چندین رابط مخابراتی با بالاترین سرعت و استفاده در اینترنت پشتیبانی می کند. این روتر مرکزی یا هسته ای می تواند بسته های IP را با سرعت کامل به همه دستگاه ها ارسال کند. از پروتکل مسیریابی که در هسته استفاده می شود پشتیبانی می کند. بسته های داده اینترنتی را در شبکه توزیع می کند. اما هسته بسته های داده اینترنتی را بین شبکه ها توزیع نمی کند.
روتر مجازی
این پیش فرض برای شبکه اشتراک گذاری کامپیوتر است. طبق پروتکل VRRP عمل می کند. وقتی روتر اصلی خراب می شود یا غیر فعال می شود این مسیریاب شبکه فعال می شود. چندین روتر در یک گروه نیاز دارد تا بتوانند آدرس IP مجازی را به اشتراک بگذارند. برای هر گروه یک مستر در نظر گرفته می شود که بسته های IP را مدیریت می کند. اگر هنگام حمل بسته ها، برنامه اصلی شکست بخورد؛ سایر روترها هم موضع گیری می کنند.
مزایای روتر
در ادامه مزایای مسیریاب های شبکه آورده شده است:
- می تواند ترافیک شبکه را کاهش دهد.
- با توجه به دامنه های برودکست؛ می توان ترافیک شبکه را کاهش داد.
- مسیریاب شبکه آدرس مک و آدرس IP را ارائه می دهد و بهترین مسیر را در سراسر شبکه انتخاب می کند.
- اتصال ساده به شبکه سیمی یا بی سیم
- با رمز عبور بسیار ایمن شده است.
- بدون از دست دادن اطلاعات
- این می تواند به معماری شبکه های مختلف مانند کابل اترنت، وای فای، WLAN متصل شود.
- روتر بی سیم به راحتی برای لپ تاپ و یا کامپیوتر دسکتاپ به اینترنت متصل می شود. نیازی نیست نگران یک سری کابل باشید.
تفاوت سوئیچ و روتر
در ادامه به چند تفاوت مهم بین روتر و سوئیچ اشاره خواهیم کرد:
روتر
سوئیچ
روترها در لایه 3 (شبکه) مدل OSI کار می کنند.
سوئیچ های شبکه در لایه 2 شبکه (Data Link Layer) مدل OSI کار می کنند.
روتر خدمات NAT ، NetFlow و QoS را ارائه می دهد
سوئیچ چنین خدماتی را ارائه نمی دهد.
آدرس IP را در جدول مسیریابی ذخیره می کند.
آدرس MAC را در یک جدول جستجو ذخیره می کند. با این حا ، سوئیچ می تواند آدرس MAC را یاد بگیرد.
دستگاه شبکه 2/4/8 پورت
سوئیچ یک پل چند پورت است. 24/48 پورت را ارائه می دهد.
کمتر از حالت Duplex استفاده می کند.
در Full Duplex ، هیچ برخوردی رخ نمی دهد.
محدودیت سرعت 1 تا 10 مگابیت بر ثانیه برای اتصال بی سیم و 100 مگابیت بر ثانیه برای اتصال سیمی را ارائه می دهد..
محدودیت سرعت سوئیچ 10/100 مگابیت بر ثانیه است.
به کاربران کمک می کند تا سریعتر تصمیم مسیریابی را بگیرند
به احتمال زیاد تصمیم مسیریابی پیچیده تری می گیرد
روتر می تواند NAT را انجام دهد
سوئیچ ها نمی توانند NAT را انجام دهند
در انواع مختلف محیط های شبکه (MAN/ WAN) ، روتر در مقایسه با سوئسچسریعتر کار می کند.
در محیط LAN ، سوئیچ سریعتر از روتر است.
در روتر ، هر پورت دامنه برودکست خود را دارد.
سوئیچ دارای یک دامنه برودکست است (به غیر از VLAN).
عملیات روتر حول آدرس های IP می چرخد.
سوئیچ ها با آدرس های MAC کار می کنند زیرا در محدوده یک شبکه واحد کار می کنند.
روترها می توانند در هر دو حالت شبکه سیمی و بی سیم کار کنند.
سوئیچ ها محدود به اتصالات شبکه سیمی هستند.
سوئیچ های شبکه /...
سوئیچ در شبکه کامپیوتر چیست؟ سوئیچ یک دستگاه سخت افزاری شبکه است که تمام کارهای خود را در لایه پیوند داده OSI انجام میدهد و همچنین امکان اتصال چندین دستگاه از جمله کامپیوترها؛ چاپگرها و سرورها را در یک شبکه تجاری کوچک با استفاده از کابل اترنت فراهم میآورد.
این سوئیچها میتوانند با تبادل دادهها با یکدیگر؛ به اشتراک گذاری اطلاعات و قابلیت مذاکره را ساده کنند. مهم نیست که آنها در محوطه دانشگاه یا در یک ساختمان قرار دارند.
سوئیچهای شبکه قادر به مدیریت شبکههای فیزیکی و دستگاههای مجازی مبتنی بر نرم افزار هستند. آنها به برقراری ارتباط با سیستمهای میزبان ماشینهای مجازی در دیتاسنترها و سرورهای فیزیکی و بسیاری از زیرساختهای ذخیره سازی کمک میکنند. آنها همچنین اجازه میدهند حجم زیادی از ترافیک شبکه را در شبکههای ارائه دهنده مخابرات حمل کنند.
انواع سوئیچهای شبکه
انواع مختلفی از سوئیچهای شبکه وجود دارند که در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت:
سوئیچهای KVM
KVM مخفف keyboard, Video and Mouse است. این سوئیچ شبکه به ایجاد ارتباط با صفحه کلید؛ ماوس، مانیتور در حال استفاده از چندین سیستم کامپیوتری کمک میکند. سوئیچ KVM سرورهای متعدد را مدیریت میکند و همچنین با حذف کابلها، در فضا صرفه جویی میکند.
این سوئیچها رابط سادهای برای استفاده هر کاربر برای مدیریت عملکردهای مختلف سیستمهای مختلف با یک کنسول هستند. شما میتوانید کامپیوترهای خود را به راحتی به صفحه کلید و ماوس متصل کنید. KVM بهترین گزینه را برای دسترسی به ماشینهای محلی و ریموت و همچنین مدیریت متمرکز سرور ارائه میدهد.
سوئیچهای با پیکربندی ثابت
سوئیچهای پیکربندی ثابت دارای تعداد پورتهای کمی هستند و در نتیجه از قیمت مقرون به صرفهای برخوردار هستند. 3 نوع سوئیچهای با پیکربندی ثابت وجود دارد:
- سوئیچهای غیر مدیریتی
بیشتر این سوئیچ ها در شبکه خانگی یا شرکت های کوچک استفاده میشوند چون این نوع سوئیچهای شبکه اتصال کمی را ارائه میدهند. آنها نیازی به تنظیمات سنگین ندارند چون به عنوان دستگاههای Plug & Play توسعه یافتهاند. اگر شما به پورت اترنت اضافی نیاز دارید، سوئیچهای غیر مدیریتی بهترین انتخاب برای شما هستند.
- سوئیچهای مدیریتی
این سوئیچها قابلیتهای مختلفی را برای سفارشی سازی ارائه میدهند تا عملکرد شبکه را تقویت کنند. آنها ویژگیهای زیادی مانند QoS (کیفیت خدمات)، پروتکل مدیریت شبکه ساده (SNMP) و موارد دیگر را ارائه میدهند. این برنامه چندین ویژگی پیشرفته را برای کنترل آنها به مدیر حرفهای ارائه میدهد و برای برخی از تجهیزات شبکه کامپیوتری مانند VLANهاو غیره استفاده میشود.
- سوئیچهای مدیریتی هوشمند
این سوئیچهای شبکه مابین سوئیچهای مدیریت شده و غیر مدیریتی قرار گرفتهاند. این نوع تجهیزات شبکه قابلیتهای مدیریتی کمی را ارائه میدهند که در آن میتواند برخی از ویژگیهای اساسی مانند VLAN، کنترل سرعت، SNMP و غیره را پیکربندی کنید. این سوئیچهای شبکه معمولاً در شبکههای خانگی یا شرکتهای کوچکی که از پیچیدگی کمتری برخوردارند استفاده میشوند.
سوئیچهای ماژولار
سوئیچهای ماژولار اجازه میدهند که ماژولهای توسعه را بر اساس نیاز کاربر متصل کرده و در نتیجه انعطاف پذیری زیادی برای تغییر الزامات شبکه ایجاد میکند. ماژولهای توسعه برای برنامههای کاربری خاصی طراحی شدهاند که امکان ایجاد فایروال؛ اتصال بی سیم و تجزیه و تحلیل شبکه را دارد. این نوع سوئیچها به شما امکان میدهند؛ رابط اضافی، منبع تغذیه و فنهای خنک کننده را اضافه کنید اما هزینه افزایش پیدا میکند.
سوئیچ استکینگ (Switch Stacking)
سوئیچ استکینگ ویژگیهای ترکیبی سوئیچهای ثابت و سوئیچهای ماژولار را ارائه میدهند. در اینجا این سوئیچها را میتوان با استفاده از مدل مشابه سوئیچهای با پیکربندی ثابت و سوئیچهای ماژولار ساخت. این نوع سوئیچهای ثابت با استفاده از کابل مخصوص در لبه به هم متصل میشوند بنابراین میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و کلیه کارها را با پورتهای اضافی انجام دهند.
سوئیچهای اترنت
سوئیچهای اترنت به عنوان سوئیچهای LAN هم شناخته میشوند. با استفاده از این نوع سوئیچها، شرکتها میتوانند ارتباط داخلی با شبکه LAN برقرار کنند. سوئیچهای اترنت به انتقال بستههای داده پخش شده قبل از رساندن آن به گیرنده تعبیه شده کمک میکند. این سوئیچها میتوانند با توزیع یک بسته داده فقط در گیرنده مورد نظر؛ ازدحام یا تنگناهای شبکه را کاهش دهند.
سوئیچهای PoE
سوئیچهای PoE (مخفف Power over Ethernet) انرژی مورد نیاز انواع دستگاههای مختلف شبکه را فراهم میآورند. در این شبکه، میتوانید چندین عملکرد از کامپیوتر خود تا دوربینهای IP و سیستم روشنایی هوشمند را بدون نیاز به اکسس پوینت انجام دهید؛ چون سوئیچهای PoE هم قدرت و هم داده را به دستگاههای شبکه متصل منتقل میکنند.
سوئیچهای سازمانی
سوئیچهای سازمانی برای ردیابی و نظارت بر کاربران و همه دستگاههایی که در لبه متصل شدهاند (برای ایمن سازی هر نقطه اتصال از مشکلات امنیتی) استفاده میشود. این نوع سوئیچهای شبکه دارای قابلیتهای خاصی مانند عملکرد PoE هستند و با استفاده از این فناوری، سوئیچها قادر به مدیریت مصرف انرژی چندین دستگاه شبکه لبهای متصل به سوئیچها هستند.
کاربرد سوئیچها
به طور کلی سوئیچها کاربردهای متنوعی دارند که در ادامه آنها را در 4 دسته پایه توضیح خواهیم داد:
برقراری ارتباط با چند هاست–سوئیچهایی شبکه اجازه میدهند تا تعداد زیادی پورت برای اتصال کابل (که به توپولوژی ستارهای کمک میکند) فراهم شود و همچنین برای اتصال سیستمهای مختلف به سیستم شبکه استفاده میشود.
میتوان پیامها را به هاست خاص ارسال کرد– سوئیچهای شبکه منطق حمل و نقل یا فیلترینگ مشابه را برای هر پورت ارائه میدهند. اگر هر سوئیچ سعی میکند پیامی را به هاست دیگر (از طریق همان شبکه) ارسال کند؛ آنها این فریمها را برای خواندن بخشی از آدرس مک پیام دریافت و رمزگشایی میکنند.
کنترل ترافیک– مدیریت شبکه توسط سوئیچهای شبکه میتواند به مدیریت هر دو ترافیک شبکه ورودی و خروجی و همچنین اتصال چندین دستگاه شبکه مانند کامپیوترهای شخصی و اکسس پوینت کمک کند.
افزایش پهنای باند– سوئیچهای شبکه اترنت؛ شبکه LAN را به چندین دامنه تقسیم میکند، بنابراین پهنای باند LAN افزایش پیدا میکند.
سوئیچهای شبکه میتوانند یک سیگنال الکتریکی را در حین ارسال فریمها بازسازی کنند.
سوئیچها در چندین لایه مدل OSI مانند پیوند داده، شبکه یا لایه انتقال کار میکنند، دستگاههایی که همزمان در چندین لایه کار میکنند به عنوان سوئیچهای چند لایه (Multilayer Switch) شناخته میشوند.
کارت شبکه داخلی / خارجی
کارت شبکه
کارت شبکه (NIC) یک قطعه سخت افزاری است که معمولا یک برد مدار یا تراشه است که روی کامپیوتر نصب شده است تا بتواند به شبکه متصل شود. کارت های شبکه مدرن عملکردهایی مانند پشتیبانی از وقفه ورودی/خروجی، رابط دسترسی مستقیم به حافظه (DMA)، انتقال داده، مهندسی ترافیک شبکه و غیره را برای سیستم های کامپیوتری ارائه می دهند.
NIC با پیاده سازی مدار لایه فیزیکی لازم برای برقراری ارتباط با استاندارد لایه پیوند داده؛ مانند اترنت یا Wi-Fi، کامپیوتری با اتصال تمام وقت به شبکه را ارائه می دهد. هر کارت نماینگر یک دستگاه است و می تواند جریان داده ها را در شبکه آماده؛ انتقال و کنترل کند. کارت شبکه از مدل OSI برای ارسال سیگنال به لایه فیزیکی؛ ارسال بسته های داده در لایه شبکه و عملکرد به عنوان رابط در لایه TCP/IP استفاده می کند.
کارت شبکه به عنوان واسطه ای بین کامپیوتر و شبکه داده عمل می کند. به عنوان مثال؛ هنگامی که یک کاربر یک صفحه وب را درخواست می کنید؛ کامپیوتر درخواست را به کارت شبکه منتقل می کند که آن را به پالس های الکتریکی (پالسی که شکل موج آن به سرعت به نقطه ی اوج و تیز خود می رسد و به سرعت نیز به صفر بر می گردد) تبدیل می کند. این پالس ها توسط یک سرور وب در اینترنت دریافت می شوند و با ارسال مجدد صفحه وب به کارت شکه به عنوان سیگنال الکتریکی پاسخ داده می شود. کارت این سیگنال ها را دریافت می کند و آنها را به داده هایی که کامپیوتر نمایش می دهد ترجمه می کند.
در ابتدا کنترلر شبکه به عنوان کارت های توسعه که می توانند به پورت کامپیوتر، روتر یا دستگاه USB متصل شوند؛ اجرا می شدند. با این حال، کنترلرهای مدرن تر مستقیما در چیپست مادربرد سیستم تعبیه شده اند. در صورت نیاز به اتصالات مستقل شبکه؛ کارت های شبکه اکسترنال را می توان خریداری کرد. هنگام خرید کارت شبکه، مشخصات باید با استاندارد شبکه مطابقت داشته باشد.
اصطلاح کارت رابط شبکه، کنترلر رابط شبکه، آداپتور شبکه، آداپتور LAN به جای کارت شبکه استفاده می شود.
انواع کارت های شبکه
در حالی که کارت شبکه استاندارد یک برد مدار پلاستیکی است که برای اتصال به مادربرد کامپیوتر استفاده می شود؛ راه های مختلفی برای ایجاد این اتصال وجود دارد:
کارت شبکه بی سیم– این کارت های شبکه از آنتن برای دریافت بی سیم امواج فرکانس رادیویی استفاده می کنند. کارت های شبکه بی سیم برای اتصالات Wi-Fi طراحی شده اند.
کارت شبکه با سیم– اینها کارت های شبکه ای هستند که دارای جک ورودی برای اتصال کابل ها هستند. محبوب ترین فناوری LAN اترنت است.
کارت شبکه USB– این کارت های شبکه که اتصال شبکه را از طریق دستگاهی که به پورت USB متصل شده اند ارائه می دهند.
کارت شبکه فیبر نوری– اینها کارت های شبکه گران قیمتی و پیچیده تری هستند که به عنوان یک سیستم پشتیبان سریع برای مدیریت ترافیک شبکه در سیستم های سرور استفاده می شوند. این امر همچنین می تواند با ترکیب چند کارت شبکه انجام شود.
اجزای کارت های شبکه
اجزای کارت شبکه شامل موارد زیر می باشد:
سرعت– همه کارت های شبکه دارای سرعت هستند که بر حسب مگابیت در ثانیه یا Mbps نشان داده می شود. سرعت عملکرد کلی کارت را هنگام پیاده سازی در شبکه کامپیوتری با پهنای باند زیاد نشان می دهد. اگر پهنای باند کمتر از کارت شبکه باشد یا چندین کامپیوتر با یک کنترلر متصل شوند؛ این باعث کاهش سرعت لیبلینگ می شود. کارت های شبکه میان رده اترنت با سرعت 10 مگابیت در ثانیه، 100 مگابیت در ثانیه؛ 1000 مگابیت در ثانیه ارائه می شوند و انواع 1 گیگابیت در ثانیه را هم دارند.
درایور– این نرم افزار مورد نیاز است تا داده ها را بین سیستم عامل کامپیوتر و کارت شبکه منتقل کند. وقتی کارت شبکه روی سیستم نصب می شود؛ نرم افزار مربوط درایور را هم اجرا می شود. برای اطمینان از عملکرد مطلوب کارت شبکه، درایورها باید به روز باقی بمانند.
آدرس مک– آدرس مک / MAC آدرس های غیر قابل تغییری هستند که به عنوان آدرس شبکه فیزیکی هم شناخته می شوند. این آدرس های مک اختصاص داده شده به کارت های شبکه، برای ارسال بسته های اترنت به کامپیوتر استفاده می شوند.
چراغ نشانگر LED– اکثر کارت های شبکه دارای یک چراغ نشانگر LED هستند که در کانکتور قرار گرفته است تا زمان اتصال شبکه و انتقال داده ها را به کاربر اطلاع دهد.
روتر– گاهی اوقات یک روتر برای ارتباط بین سیستم و سایر دستگاه ها مورد نیاز است. در این حالت کارت شبکه به روتر متصل به اینترنت متصل می شود.
مودم همراه 3G و 4G LTE
مودم همراه به دستگاهی که به پورت USB سیستم متصل می شود اطلاق می شود. مودم USB فقط بیان می کند که اتصال به سیستم از طریق پورت USB است اما بدان معنا نیست که کدام سرویس شبکه پشتیبانی می شود. اغلب این دستگاه ها را می توان تحت نام های مودم 3G یا مودم 4G در بازار پیدا کرد.
حرف G مخفف GENERATION است. هنگام اتصال به اینترنت، سرعت اتصال بستگی به قدرت سیگنال دارد که با اختصاراتی کانند 2G؛ 3G، 4G و 5G غیره در هر دستگاه همراهی نشان داده می شود. هر نسل از پهنای باند بی سیم به عنوان مجموعه ای از استانداردهای شبکه تلفن تعریف شده است که پیاده سازی تکنولوژیکی سیستم را توصیف می کند. در ادامه در این رابطه بیشتر صحبت خواهیم کرد.
مودم همراه 3G
مودم 3G دستگاهی است که به کامپیوتر اجازه می دهد از طریق اتصال پهن باند تلفن همراه با سرعت بالا به اینترنت متصل شود. این بدان معناست که سیگنال اینترنت بیش از آنکه از طریق کابل یا خط تلفن ارسال و دریافت شود؛ از طریق هوا پخش می شود. این فناوری عمدتا همان چیزی است که برای ارسال محتوای اینترنتی به تلفن های همراه مدرن استفاده می شود.
استانداردهای پخش متنوعی وجود دارد که تحت عنوان 3G قرار می گیرند که مختص به فناوری های نسل سوم تلفن های همراه است. به طور مثال متداول ترین استانداردها در ایالات متحده UMTS و CDMA هستند. از آنجا که استانداردهای مختلف همیشه با یکدیگر سازگار نیستند، کاربران باید به دقت بررسی کنند که مودم 3G با شبکه تلفن همراهی که قصد دارند خدمات 3G را از آن دیافت کنند سازگار است.
در اکثر موارد، مودم همراه 3G به عنوان یک دستگاه پلاگین و اغلب به عنوان دانگل شناخته می شود. این دستگاه معمولا به اسلات USB لپ تاپ یا سیستم دسکتاپ متصل می شود و بسیار شبیه به فلش مموری های قابل حمل می باشد. دستگاه دارای آنتن هایی است که سیگنال را دریافت می کنند، سیم کارتی که کاربر را برای برقراری ارتباط در شبکه احراز هویت می کند و خود مودم که اطلاعات بی سیم را به داده هایی که کامپیوتر می تواند درک کند تبدیل می کند.
برخی از انواع مودم های همراه 3G به عنوان روتر عمل می کنند؛ این بدان معناست که می توانند سیگنال را با چندین دستگاه به اشتراک بگذارند. برخی از این روترها دستگاه ها نسبتا بزرگی هستند و دارای اسلات اترنت برای ایجاد ارتباط کابلی با سیستم هستند. بقیه کوچکتر هستند و از طریق Wi-Fi با کامپیوترها ارتباط برقرار می کنند. مودم همراه می تواند یک راه حل مفید برای دستگاه های قابل حمل باشد که اتصال وای فای دارند اما سوکت USB ندارند.
یک کاربر مودم همراه 3G باید در مورد استفاده از اینترنت بسیار مراقب باشد. این بدان خاطر است که معمولا محدودیت های ماهانه بسیار کمتری برای داده های قابل دانلود وجود دارد. همچنین برخی از فناوری های 3G وجود دارند که عمدتا برای کامپیوترهای دسکتاپ کار می کنند. به طور مثال می توان به وایمکس (WiMax) اشاره کرد که می تواند توسط برخی از صاحبان خانه به عنوان اتصال اینترنت اصلی استفاده شود. این دستگاه ها تنها در مناطقی که دارای پوشش وایمکس قوی هستند اما در مواردی که خدمات خط ثابت یا کابلی در دسترس نیست یا بسیار گران هستند کاربرد دارد.
مودم همراه 4G
به طور دقیق، مودم دستگاهی است که می تواند سیگنال را از یک فرمت به فرمت دیگر تبدیل کند تا انتقال داده ها فعال شود. اینطور فکر کنید که کامپیوتر و شبکه تلفن همراه شما به زبان های مختلفی صحبت می کنند، بنابراین برای ترجمه آن به یک مودم نیاز دارد. تا همین اواخر، رایج ترین نوع آن دانگل USB بود، یک دستگاه کوچک با اسلات سیم کارت که به لپ تاپ شما متصل شده و اتصال 4G LTE را فعال می کند. امروزه طیف وسیعی از چنین دستگاه هایی وجود دارد که از نظر عملکرد و کیفیت خدمات از دانگل ها فراتر می روند.
تفاوت مودم همراه با هات اسپات
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که وقتی می توانید از هات اسپات گوشی خود استفاده کنید چرا باید برای خرید مودم همراه اقدام کنید. این روش اتصال به اینترنت تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه بررسی خواهیم کرد:
قابلیت اتصال
روزهایی که تنها یک نقطه اتصال نیاز یک خانواده را تامین می کرد گذشته است. امروزه ما توسط دستگاه هایی که به اینترنت متکی هستند احاطه شده ایم. به طور مثال:
- کامپیوترهای دسکتاپ
- لپ تاپ ها
- تلویزیون ها
- تبلت ها
- گوشی های همراه
- کنسول های بازی
- دوربین های مدار بسته
- تجهیزات IoT
همه نیازمند اینترنت هستند. وقتی نوبه به هات اسپات می رسد تعداد اتصال یک دستگاه می تواند به سازنده و سیستم عامل بستگی داشته باشد. هر چه تعداد زیادی از دستگاه ها را به گوشی خود متصل کنید باتری آن سریعتر تخلیه می شود؛ بنابراین راه حلی مقیاس پذیر نیست. مودم های همراه می توانند 10 دستگاه را پشتیبانی کنند و اتصال پایدار را تضمین می کنند.
مسئله بعدی به پهنای باند بر می گردد. هر چه دستگاه های بیشتری اتصال مشابهی داشته باشند؛ کانال محدودتری برای هر یک از آنها ایجاد می شود. در ادامه می توانید به مقایسه سرعت انتقال داده هر دو روش بپردازید:
4G Modem
Mobile Hotspot
متوسط سرعت (مگابیت در ثانیه)
33.8
2.5
حداکثر سرعت (مگابیت در ثانیه)
150
30
همانطور که در جدول بالا مشاهده می کنید؛ در حالی که هات اسپات برای ارسال چند ایمیل فوری خوب عمل می کند، مودم ها برای سرویس دهی به شبکه های خانگی برای کار، تحصیل و سرگرمی ایده آل تر هستند.
امنیت اتصال
از آنجایی که کامپیوترها و گوشی های هوشمند برای کار و فعالیت های تفریحی ما ضروری هستند، ما حجم زیادی از داده های حساس را در آنها ذخیره می کنیم به همین خاطر منطقی است که نقطه ورود به شبکه محلی خود را ایمن کنیم. از لحاظ تئوری؛ نه مودم 4G و نه هات اسپات از تهدیدهایی که در اینترنت وجود دارند مصون نیستند. خوشبختانه هر دو می توانند از اقدامات محفاظتی استفاده کنند. در مورد هات اسپات می توانید بروزرسانی های امنیتی ارائه شده توسط سازنده گوشی را نصب کنید. از سوی دیگر مودم های همراه یک دستگاه مستقل هستند که به طور هدفمند طراحی شده اند، بنابراین محافظت از آن با یک فایروال داخلی کار ساده تری است.
مستقل بودن
وقتی که شما شروع به استفاده از هات اسپات خود می کنید باتری گوشی شما شروع به تخلیه شدن می کند و حتی ممکن است در لحظه ای که نیاز فوری به اینترنت دارید گوشی شما خاموش شود. در مقابل مودم های همراه از طریق پورت USB که بدان متصل می شوند تغذیه می شوند و تاثیر آن روی باتری لپ تاپ بسیار ناچیز است. شما می توانید در هر جا و هر زمانی که می خواهید به اینترنت دسترسی پیدا کنید.
استفاده راحت تر و قابل حمل تر
همانطور که می دانید مودم های همراه در ابعاد فلش مموری ها تولید می شود که نسبت به ابعاد گوشی ها از اندازه کوچکتری برخوردار هستند. برای حمل و نقل خیلی راحت می توانید مودم همراه خود را در جیب یا کیف پولتان قرار دهید. فضای زیادی را اشغال نمی کند و حتی برای استفاده نیاز به طی کردن مراحل پیچیده ندارید فقط مودم همراه خود را به پورت USB متصل می کنید.
رک و تجهیزات
رک و تجهیزات آن
پیشرفت های تکنولوزیکی در عضر بیک داده ها و اینترنت اشیاء (IoT) منجر به افزایش تقاضای محاسباتی و همچنین تغییر در توزیع جغرافیایی و انواع مکان هایی شده که سیستم های فناوری اطلاعات در آن مستقر هستند.
مدیران فناوری اطلاعات به دنبال زیرساخت ای فناوری اطلاعاتی هستند که قابل اعتماد؛ انعطاف پذیر؛ ایمن و مقرون به صرفه باشد. به عنوان مثال؛ هنگامی که رک های سرور خود را طراحی می کنند محصولاتی را در نظر می گیرند که حفاظت و دسترسی ایمن به سیستم های مهم فناوری اطلاعات را ارائه دهند.
آنها باید بتوانند رشد و توسعه را در عین مقرون به صرفه بودن تطبیق دهند. بسیاری از مدیران فناوری اطلاعات با استفاده از یک تولید کننده واحد برای راه حل های یکپارچه و مکمل ارزش پیدا می کنند. این رویکرد باعث بهبود دسترس پذیری؛ استقرار سریعتر، افزایش کارایی کارکنان؛ امنیت بهتر و کاهش هزینه می شود.
رک سرور چیست؟
یک رک سرور سیستم های مهم فناوری اطلاعاتی را سازماندهی می کند که می تواند برای پشتیبانی از طیف گسترده ای از الزامات پیکربندی شود. رک سرور که غالبا کابینت رک سرور نامیده می شود، برای اطمینان از امنیت محصور شده است. رک های سرور بیشتر در محیط های دیتاسنتر یافت می شوند اما می توانند در کمدهای کوچک کامپیوتر هم استفاده شوند.
رک سرور 19 اینچی قاب استاندارد یا محفظه ای برای نصب تجهیزات است و برای تجهیزات سرور کامپیوتر استفاده می شود. رک سرور 19 اینچی امکان پیکربندی سخت افزاری متراکم را بدون اشغال فضای زیاد فراهم می آورد. اگر فقط به تعداد کمی سرور احتیاج دارید؛ به دلیل هزینه های اولیه پایین؛ بهترین انتخاب اقتصادی است.
انواع رک سرور
گاهی اوقات رک های سرور را رک های LAN، رک های شبکه هم می نامند اما به طور کلی محفظه های رکی هستند که سیستم های مهم فناوری اطلاعات در آنها نصب می شوند. آنها می توانند از پیش تنظیم شده یا سفارشی باشند. رک های از پیش تنظیم شده به صورت کارخانه مونتاژ شده و سریع و ساده نصب می شوند. آنها اغلب دارای قیمت کمتری هستند.
رک های سرور را می توان متناسب با نیازها و مشخصات دلخواه سفارشی کرد. شرکت هایی که به ابعاد عرض؛ ارتفاع یا عمق منحصر به فرد نیاز دارند یا برنامه های کاربردی تخصصی مانند ضد آب یا گرد و غبار یا مقاومت در برابر ضربه را می خواهند می توانند از رک های سفارشی استفاده کینند.
کابینت های رک سرور را می توان به فریم باز و فریم قفل دسته بندی کرد. رک های سرور بار فضا و انعطاف پذیری بیشتری دارند و دسترسی کابل را معمولا از بالا امکان پذیر می کنند. از آنجا که آنها قفل نیستند اغلب در اتاق های سرور امن یافت می شوند.
معمولا رک های سرور قفل بسته تر و گران تر هستند. اگر رک سرور در خارج از یک اتاق سرور امن یا در مکانی غیر امن قرار گیرد گزینه بهتری است.
اندازه و عمق رک رسرور (U)
برای تعیین اندازه رک سرور در نظر داشته باشید که چه نوع تجهیزاتی و چند دستگاه در رک سرور قرار داده می شود. رک های استاندارد معمولا انتخاب می شوند چون تجهیزات اندازه استاندارد به راحتی در رک ادغام می شوند.
عمق رک سرور، فاصله ریل جلو تا پشت ریل عقب است. نه تنها تعیین اندازه اجزای رک سرور بسیار مهم است، مدیران فناوری اطلاعات همچنین باید اتصالات کابلی و جریان هوای مورد نیاز را در نظر بگیرند.
واحد رک (U یا RU) واحد اندازه گیری است که برای تعریف فضای عمودی موجود در قفسه تجهیزات استفاده می شود. این مورد بر روی رک سرور و همچنین دستگاه هایی که آنها دارند اعمال می شود. این استاندارد به صورت 1.75 اینچ (44.45 میلی متر) یا یک واحد رک یا U استاندارد شده است. اکثر رک ها به شکل 42U به فروش می رسند و این بدان معناست که یک رک می تواند 42 دستگاه 1U یا هر ترکیبی از 1U، 2U، 3U یا سایر ارتفاعات رک (تا 42 یا کمتر) را در خود جای دهد.
استانداردهای صنعتی
رک های سرور با دستیابی به استانداردهای تعیین شده توسط مقامات محترم در صنعت یا منطقه؛ گواهینامه دریافت می کنند. سیستم های رک استاندارد صنعت معمولا در هزینه و زمان نصب و پیکربندی صرفه جویی می کنند. رک های سرور می توانند دارای گواهینامه های زیر باشند:
- EIA 310E
- UL2416
- RoHS
- REACH
- IBC 2012
کمیسیون IEC سازمانی است که استانداردهای بین المللی را برای همه فناوری های الکتریکی؛ الکترونیکی و مرتبط با آن را منتشر می کنند. EIA-310 مشخصات رک استاندارد را ارائه می دهد (از جمله چندین ویژگی مهم رک 19 اینچی مانند واحد رک، فاصله عمودی حفره ها؛ فاصله افقی حفره ها؛ باز شدن رک و عرض پنل جلو). EIA-310E آخرین نسخه است.
UL (Underwriters Laboratories) یک شرکت دارای گواهینامه ایمنی جهانی است که در زمینه مشاغل استراتژیک تخصصی خدماتی را ارائه می دهد. UL2416 استانداردی است که نیازهای صوتی/تصویری؛ کابینت تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات و سیستم های محفظه و رک را پوشش می دهد.
محدودیت مواد خطرناک (RoHS) همچنین به عنوان دستورالعمل Directive 2002/95/EC شناخته می شود مجموعه ای از معیارهاست که توسط اتحادیه اروپا (EU) برای تنظیم استفاده از مواد سمی در دستگاه ها، سیستم ها و اسباب بازی های الکتریکی و الکترونیکی تنظیم شده است.
REACH یکی دیگر از مقرارت اتحادیه اروپا است که استفاده از مواد شیمیایی و تاثیر احتمالی آنها بر سلامت انسان و محیط زیست را بررسی می کند. کد بین المللی IBC 2021 کدی است که حداقل الزامات را برای حفظ سلامت عمومی؛ ایمنی و رفاه عمومی ساکنین ساختمان ها و سازه های فعلی و جدید را ارائه می دهد.
کابل شبکه
کابل شبکه
به طور کلی، کابل شبکه نوعی کابل است که در ارتباطات مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد و داده ها را از کامپیوترهای جداگانه به یک شبکه اصلی بزرگتر منتقل می کند. گاهی اوقات این کابل ها خارجی هستند و می توانند برای انجام کارهایی مانند اتصال کامپیوترها به مودم های اینترنت یا پورت های اتصال داده استفاده شوند. آنها همچنین می توانند بخشی از زیرساخت های بزرگتری باشند و در این موارد اغلب به منظور ایجاد دسترسی آماده به خدمات اینترنت و تلویزیون کابلی به کار می روند. وقتی صحبت از مشخصات فنی می شود، انواع مختلفی وجود دارد اما رایج ترین نوع کابل شبکه، کابل زوج به هم تابیده، کابل کواکسیال، کابل اترنت و کابل فیبر نوری است. هر کدام از این کابل ها برای یک هدف خاص طراحی شده اند، بنابراین هر کسی که به دنبال خرید کابل یا نصب آن برای پروژه ای خاص است، معمولا عاقلانه است که قبل از سرمایه گذاری کمی تحقیق کند.
چرا باید از کابل های شبکه استفاده کنیم؟
شبکه های کامپیوتری می توانند یک علم پیچیده باشند، اما در مورد کابل کشی، هدف کاملا مشخص است. یعنی انتقال اطلاعات از طریق مجموعه ای از بسته های داده (در اصل بیت و بایت های کدگذاری شده) از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر ارسال می شود و از جایی به جای دیگر انتقال داده می شود. به منظور ارتقاء کارایی و سرعت، اکثر شبکه ها داده ها را به کوچکترین قطعه تقسیم کرده (بیت و بایت) بعد این قطعات کوچک را به صورت جداگانه ارسال می کنند. هنگامی که در مقصد هستند، آنها دوباره مرتب می شوند. کابل مجرای انتقال را فراهم می آورد و در اصل با به عنوان مسیری برای عبور قطعات عمل می کند.
کابل های زوج به هم تابیده
کابل زوج به هم تابیده بدون شیلد (UTP) در بسیاری از شبکه های اترنت خانگی و تجاری استفاده می شود. این کابل از 4 جفت سیم تشکیل شده است که در داخل پوشش کابل قرار گرفته است. هر جفت با چند تاب به هم پیچیده شده است تا از تداخل سایر دستگاه های موجود در شبکه جلوگیری شود. ساختار این نوع کابل قابلیت اطمینان را افزایش می دهد و به حداقل رساندن خرابی های شبکه کمک می کند و به همین دلیل در شبکه هایی که تعداد زیادی کاربر یا رایانه متصل وجود دارد رایج است.
نوع کابل
حداکثر سرعت پشتیبانی شده
پهنای باند پشتیبانی شده
استاندارد اترنت
توضیحات
Cat 1
1Mbps
1MHz
برای انتقال داده استفاده نمی شد.
این کابل فقط شامل دو جفت (4 سیم) است. این کابل در شبکه تلفن برای انتقال صدا استفاده می شد.
Cat 2
4Mbps
10MHz
Token Ring
این کابل و سایر کابلهای دیگر دارای حداقل 8 سیم (4 جفت) هستند. این کابل در شبکه توکن یا حلقه ایاستفاده می شد.
Cat 3
10Mbps
16MHz
10BASE-T Ethernet
این اولین کابل اترنت است که در شبکه های LAN استفاده می شود.
Cat 4
20Mbps
20MHz
Token Ring
این کابل در شبکه های پیشرفتهحلقه ایاستفاده می شد.
Cat 5
100Mbps
100MHz
100BASE-T Ethernet
این کابل در شبکه های پیشرفته (سریع) LAN استفاده می شد.
Cat 5e
1000Mbps
100MHz
1000BASE-T Ethernet
این کابل حداقل الزامات برای همه شبکه های LAN محلی مدرن است.
Cat 6
10Gbps
250MHz
10GBASE-T Ethernet
این کابل از غلاف پلاستیکی مقاوم در برابر آتش استفاده می کند.
Cat 6a
10Gbps
500MHz
10GBASE-T Ethernet
این کابل تداخل را کاهش می دهد. همچنین به طور بالقوه محدودیت طول را حذف می کند. این کابل توصیه شده برای همه شبکه های LAN مدرن است.
Cat 7
10Gbps
600MHz
-
این کابل پایه ای برای توسعه بیشتر است. از چندین جفت کابل به هم تابیده استفاده می کند و هر جفت را با غلاف پلاستیکی خود محافظت می کند.
کابل های کواکسیال
کابل کواکسیال یا کابل کواکس یکی دیگر از انواع رایج کابل شبکه است. این نوع کابل رسانای مس را در مرکز خود دارد و یک پوشش پلاستیکی به عنوان عایق بین رسانای مرکزی و محافظ فلزی عمل می کند. پوشش ممکن است نازک یا ضخیم باشد. پوشش ضخیم تر انعطاف پذیری کمتری دارد اما ممکن است محافظت بیشتری را ارائه دهد.
نوع
اهم
AWG
رسانا
توضیحات
RG-6
75
18
مس جامد
در شبکه کابلی برای ارائه خدمات اینترنت کابلی و تلویزیون کابلی در مسافت های طولانی استفاده می شود.
RG-8
50
10
مس جامد
این نوع کابل در شبکه های کامپیوتری اولیه استفاده می شد. این کابل به عنوان کابل ستون فقرات در توپولوژی باس استفاده می شد. در استانداردهای اترنت، این کابل به عنوان کابل ضخیم 10 Base 5 مستند شده است.
RG-58
50
24
چندین رشته مس نازک
این نوع کابل نازک تر بوده و نسبت به کابل های RG-8 راحت تر نصب و مدیریت می شود. این کابل برای اتصال یک سیستم با کابل ستون فقرات استفاده می شود. در استانداردهای اترنت، این کابل به عنوان کابل نازک 10 Base 2 مستند شده است.
RG-59
75
20 - 22
مس جامد
این نوع کابل برای سرویس های مسافت کوتاه استفاده می شود.
کابل های اترنت
کابل اترنت نیازی به سوئیچ شبکه یا روتر ندارد. این کابل اجازه می دهد تا کامپیوترها با استفاده از آداپتورهای شبکه خود (مانند کارت های شبکه/ NIC) متصل شوند. افرادی که مایل به خرید یک کابل شبکه قابل حمل هستند تا بتوانند مواردی مانند لپ تاپ را به پورت ها یا جک ها متصل کنند، معمولا این نوع کابل شبکه را انتخاب می کنند.
کابل فیبر نوری
کابل های فیبر نوری برای شبکه هایی که مسافت های زیادی را پوشش می دهند استفاده می شود. در نتیجه، این نوع کابل دارای چندین لایه پوشش محافظ است. همچنین نور را بر خلاف سیگنال های الکتریکی مانند سایر کابل ها منتقل می کند. این باعث می شود که یک کابل ایده آل برای محیط های شبکه که در معرض تداخل الکتریکی زیادی هستند قرار گیرد. همچنین اطلاعات را با سرعت بالا منتقل می کند و بنابراین در محیط های شبکه بزرگ مانند محیط های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.
تجهیزات جانبی شبکه
تجهیزات جانبی شبکه
تجهیزات جانبی شبکه دستگاه های سخت افزاری یا فیزیکی هستند که برای ارتباط و تعامل بین سخت افزارها در شبکه های کامپیوتری مورد نیاز هستند. در ادامه مهمترین تجهیزات جانبی شبکه ای که توسط فروشگاه آسارایان عرضه می شود را توضیح خواهیم داد.
آنتن وایرلس شبکه
آنتن وایرلس شبکه به دریافت سیگنال الکتریکی اکسس پوینت و انتشار آن در محیط (بر اساس ساختار فیزیکی که دارد) کمک می کند. این آنتن های در توان خروجی سیگنال تغییری ایجاد نمی کند و تنها بعد از دریافت سیگنال، آنها را به صورت امواج رادیویی در جهات مختلفی پخش می کند. شما می توانید با بررسی محصولات فروشگاه آسارایان مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
توسعه دهنده محدوده بیسیم
اکستندر یا توسعه دهنده محدوده بی سیم که گاهی به عنوان تقویت کننده هم شناخته می شود برای استفاده در بسیاری از موقعیت ها و انواع شبکه ها در نظر گرفته شده است. به طور کلی توسعه دهنده بی سیم برای افزایش پوشش اصلی روتر بی سیم در خانه در نظر گرفته شده است و اغلب در خانه ها یا فضاهای بزرگتر که در آنها مناطق مرده وجود دارد استفاده می شود. با استفاده از این دستگاه ها شما می توانند پوشش شبکه خود را از زیرزمین و گاراژ تا پشت بام توسعه دهید.
پچ پنل شبکه
پچ پنل یکی دیگر از تجهیزات شبکه است که دارای پورت های متعددی است و به سازماندهی کابل های استفاده شده کمک می کند. هر یک از پورت های پچ پنل دارای کابلی است که به مکان متفاوتی می رود. این تجهیزات شبکه می توانند بسیار کوچک باشند و تنها چند پورت را ارائه دهند و می توانند بسیار بزرگ باشند و صدها پورت را ارائه اهند. آنها همچنین می توانند بر اساس کابل فیبر نوری، کابل های CAT، کابل های RJ45 و غیره دسته بندی شوند.
مبدل فیبر نوری
مبدل فیبر نوری یکی از تجهیزات شبکه است که به وضوح اترنت یا سایر پروتکل های ارتباطی را از یک نوع کابل به نوع دیگر (معمولا CATx/UTP مسی به فیبر نوری) تبدیل می کند. مبدل های فیبر نوری اغلب به صورت جفت (برای قرار دادن یک یخش فیبر در شبکه های مسب برای افزایش فاصله کابل کشی و افزایش ایمنی در برابر تداخلات الکترومغناطیسی) استفاده می شوند. آنها همچنین می توانند LANها را توسعه دهند و سرعت اتصال و حالت های فیبر را تبدیل کنند.
تستر شبکه دیجیتال و آنالوگ
تسترهای شبکه دستگاه هایی هستند که برای اندازه گیره و ازمایش اتصالات LAN موجود طراحی شده اند. تسترهای کابل شبکه یکی از تجهیزات ضروری برای هر نصاب شبکه می باشند. چه در حال عیب یابی اتصالات موجود و چه در حال نصب اتصالات کابل جدید، تستر کابل کیفیت سیگنال را بررسی کرده و کابل ها یا هسته های آن را به طور دقیقی مورد بررسی قرار می دهد. از این تجهیزات شبکه می توان برای کابل های مسی و فیبری استفاده کرد.
آچار شبکه / دستگاه پانچ
آچار شبکه یکی دیگر از تجهیزات شبه است که به شما اجازه می دهد که سوکت های مورد نظر خود را به کابل شبکه پانچ کنید به همین خاطر به آن دستگاه پانچ هم گفته می شود. معمولا آچارهای شبکه دارای استیپر هستند که از آن می توانید برای لخت کردن سیم هم استفاده کنید.
اسپلیتر ADSL
اگر از مودم ADSL و تلفن به طور همزمان استفاده می کنید نویز بالایی که توسط ADSL استفاده می شود ممکن است روی تلفن شما تداخل ایجاد کند، در اینجاست که برای حل این مشکل اسپلیترهای ADSL طراحی شدند. اسپلیتر ADSL دارای ساده ترین مدار در داخل خود است که فیلتر پایین گذر نامیده می شود. به طور خلاصه، یک فیلتر پایین گذر اجازه می دهد تا فرکانس پایین تر از یک فرکانس قطع خاص از آن عبور کرده و فرکانس بالاتر را فیلتر می کند. در این حالت اسپلیتر ADSL به سیگنال صوتی که دامنه فرکانس پایین تری دارد (300 هرتز تا 2.4 کیلوهرتز) اجازه می دهد تا به خروجی تلفن اسپلیتر منتقل شود. خروجی بدون فیلتر (25 کیلوهرتز تا 1.1 مگاهرتز) مستقیما به خروجی مودم ADSL می رود.
کیستون ، سوکت ، برل شبکه
جک کیستون در ارتباطات داده بسیار مفید هستند. این اتصالات معمولا در اندازه استاندارد برای استفاده در پچ پنل ها، پریزهای دیواری ساخته می شوند. این محصولات بسیار متنوع هستند و می توان آنها را به راحتی روی دیوار وصل کرد. آنها در طیف گسترده ای از گزینه ها از جمله Cat5E ، Cat6 ، Cat6A ، HDMI ، 3.5 میلی متر ، RCA و موارد دیگر وجود دارند. این امر آنها را برای نصب های سینمای خانگی که به اتصالات متعدد نیاز دارند ایده آل می کند.
برل یا کوپلر شبکه برای افزایش طول کابل شبکه استفاده می شود. بنابراین اگر دو تکه کابل شبکه کوتاه دارید از طریق برل شبکه می توانید آن را به یک کابل طولانی تر تبدیل کنید و از خرید کابل جدید خودداری کنید.
پرینت سرور / Print Server
اگر کسب و کار شما در سطح حرفه ای از پرینتر استفاده می کنند ممکن است با پرینت سرور برخورد کرده باشید که یکی از تجهیزات شبکه ای است که فایل ها را در صف چاپ شما مدیریت می کند و آنها را به سیستم شما ارسال می کند تا از طریق چاپگر این فایل ها پرینت شوند. یک پرینت سرور می تواند در خواست های پرینت را که در سیستم شما و دستگاه چاپ دریافت می شود را مدیریت کند و در هر نوع عملیات چاپ کسب و کارهای سراسر جهان استفاده شود.
ذخیره ساز تحت شبکه/...
ذخیره ساز تحت شبکه
NAS (مخفف Network-attached storage) یک ذخیره ساز فایل اختصاصی است که به چندین کاربر و دستگاه های کلاینت ناهمگن امکان می دهد تا داده ها را از ظرفیت دیسک متمرکز بازیابی کنند. کاربران شبکه محلی (LAN) از طریق اتصال استاندارد اترنت به فضای ذخیره سازی مشترک دسترسی دارند.
NAS استوریج ها معمولا صفحه کلید یا صفحه نمایش ندارند و با یک ابزار مبتنی بر مررورگ پیکربندی و مدیریت می شوند. هر NAS به عنوان یک گره شبکه مستقل بر روی LAN مستقر است که توسط IP آدرس منحصر به فرد خود تعریف شده است.
NAS به دلیل سهولت دسترسی، ظرفیت بالا و قیمت کم، خود را متمایز می کند. دستگاه های ذخیره سازی را در یک مکان تجمیع می کنند و از لایه ابری و وظایفی مانند بایگان و بکاپ گیری پشتیبانی می کنند.
NAS و شبکه های ذخیره سازی SAN دو نوع اصلی ذخیره سازی تحت شبکه هستند. NAS داده های بدون ساختار مانند صدا، تصویر، وب سایت ها، فایل های متنی و اسناد مایکروسافت آفیس را مدیریت می کند. SAN ها عمدتا برای ذخیره سازی بلوک در پایگاه داده طراحی شده اند که به آنها داده های ساختار یافته هم گفته می شود.
ذخیره ساز تحت شبکه برای چه کاری استفاده می شود؟
هدف استوریج NAS این است که کاربران را قادر به همکاری و اشتراک گذاری موثرتر داده ها کند. برای تیم های توزیع شده که نیاز به دسترسی از راه دور دارند یا در مناطق مختلفی کار می کنند مفید واقع می شود.
NAS به یک روتر بی سیم متصل می شود و دسترسی کارمندان توزیع شده را از طریق هر دستگاه دسکتاپ یا دستگاه همراه با اتصال به شبکه را ساده می کند. سازمان ها معمولا یک محیط NAS را به عنوان پایه ای برای یک ابر شخصی یا خصوصی به کار می گیرند.
برخی از محصولات NAS برای استفاده در شرکت های بزرگ طراحی شده اند. موارد دیگر برای دفاتر خانگی یا کسب و کارهای کوچک مناسب هستند. معمولا دستگاه ها حداقل دارای دو بی (Bay) درایو هستند، گرچه سیستم های تک بی برای داده های غیر بحرانی در دسترس هستند. استوریج های سازمانی با ویژگی های پیشرفته تر برای کمک به مدیریت ذخیره سازی طراحی شده است و معمولا حداقل دارای 4 بی هارد هستند.
قبل از NAS، شرکت ها مجبور بودند صدها یا حتی هزاران سرور فایل را پیکربندی و مدیریت کنند. برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی، دستگاه های NAS مجهز به دیسک های بیشتر یا با ظرفیت بالاتر هستند که به عنوان NAS-scale-up یا NAS های مقیاس پذیر شناخته می شوند. علاوه بر این؛ اکثر فروشندگان ذخیره ساز تحت شبکه با ارائه دهندگان فضای ذخیره سازی ابری همکاری می کنند تا انعطاف پذیری بیشتری را در اختیار مشتریان قرار دهند. با یک سیستم NAS، محیط های کاری توزیع شده می توانند به راحتی از هر دستگاه متصل به شبکه به فایل ها و پوشه ها دسترسی داشته باشند.
کاربران خانگی برای انجام موارد زیر می توانند از دستگاه ذخیره ساز تحت شبکه استفاده کنند:
- مدیریت ذخیره سازی تلویزیون هوشمند
- مدیریت سیستم های امنیتی و به روز رسانی های امنیتی
- مدیریت اجزای اشیاء مبتنی بر مصرف کننده
- ایجاد یک سرویس پخش رسانه ای
- مدیریت فایل های تورنت
- میزبانی یک سرور ابری شخصی و
- ایجاد، آزمایش و توسعه وب سایت شخصی
در سازمان ها از استوریج NAS برای کارهای زیر استفاده می شود:
- به عنوان یک دستگاه مناسب برای بکاپ گیری، بایگانی و ریکاوری اطلاعات
- برای آزمایش و توسعه برنامه های کاربردی تحت وب و سمت سرور
- برای هاست برنامه های پیام رسان
- برای هاست برنامه های کاربردی متن باز مانند مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت منابع انسانی و برنامه های برنامه ریزی منابع سازمانی
- و برای ارائه ایمیل ، فایل های چند رسانه ای ، پایگاه های داده و مشاغل چاپ.
انواع NAS
دستگاه های NAS بر اساس تعداد درایوها، پشتیبانی از درایو؛ ظرفیت درایو و مقیاس پذیری به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
رده بالا یا سازمانی: این دستگاه ها توسط سازمان هایی که نیاز به حجم ذخیره سازی بالا دارند و همچنین می خواهند ایمیج های ماشین مجازی را ذخیره کنند استفاده می شود. دستگاه های سازمانی دسترسی سریع و قابلیت کلاسترینگ را ارائه می دهند.
میان رده: این دستگاه های میان رده توسط کسب و کارهایی که به چند صد ترابایت فضا برای ذخیره سازی نیاز دارند استفاده می شود. این دستگاه های تحت شبکه کلاسترینگ را ارائه نمی دهند.
رده پایین یا دسکتاپ: هدف نهایی این دستگاه ها کاربران خانگی و کسب و کارهای کوچک است که به ذخیره سازی اشتراکی محلی نیاز دارند. این بازار در حال تغییر به سمت مدل خدمات ابری است.
تفاوت NAS با DAS
Direct-attached storage (DAS) به سرور یا دستگاه ذخیره سازی اختصاصی اشاره دارد که به شبکه متصل نیست. هارددیسک اینترنال ساده ترین مثال از DAS است. برای دسترسی به فایل های DAS؛ کاربر باید به فضای ذخیره سازی فیزیکی دسترسی داشته باشد. DAS عملکرد بهتری نسبت به NAS دارد؛ مخصوصا برای برنامه های نرم افزاری با محاسبات فشرده. DAS در بدترین شکل ممکن است چیزی بیشتر از درایوهای موجود در سرور نباشد. با DAS، ذخیره سازی روی هر دستگاه باید جداگانه مدیریت شود و یک لایه پیچیدگی را اضافه کند. بر خلاف NAS، DAS بریا ذخیره سازی اشتراکی توسط چند کاربر به خوبی کار نمی کند.
تفاوت NAS با SAN
SAN منابع ذخیره سازی را در یک شبکه مستقل و با عملکرد بالا سازماندهی می کند. ذخیره سازی متصل به شبکه درخواست های ورودی / خروجی برای فایل های جداگانه را کنترل می کند، در حالی که SAN درخواست های ورودی / خروحی برای بلوک های مجاور داده را مدیریت می کند.
تجهیزات نظارت تصویری /...
فروش آنلاین دوربین های مدار بسته
فروش آنلاین دوربین های مدار بسته آنالوگ HD، تحت شبکه IP Camera و ضبط کننده های ویدیویی NVR و DVR
تجهیزات شبکه کامپیوتر
انواع مختلفی از دستگاه های الکترونیکی در شبکه استفاده می شود که به عنوان دستگاه های شبکه یا تجهیزات شبکه شناخته می شوند. در یک شبکه کامپیوتری، دستگاه های شبکه عمدتاً برای انتقال و دریافت سریع و ایمن اطلاعات بین سیستم های کامپیوتری، دستگاه های فکس، چاپگرها و غیره استفاده می شوند. این دستگاه ها ممکن است درون شبکه یا اینترنت ب...
تجهیزات شبکه کامپیوتر
انواع مختلفی از دستگاه های الکترونیکی در شبکه استفاده می شود که به عنوان دستگاه های شبکه یا تجهیزات شبکه شناخته می شوند. در یک شبکه کامپیوتری، دستگاه های شبکه عمدتاً برای انتقال و دریافت سریع و ایمن اطلاعات بین سیستم های کامپیوتری، دستگاه های فکس، چاپگرها و غیره استفاده می شوند. این دستگاه ها ممکن است درون شبکه یا اینترنت باشند. برخی دستگاه ها مانند اتصال RJ45 یا کارت شبکه روی سیستم نصب هستند در حالی که برخی از دستگاه بخشی از شبکه هستند مانند سوئیچ و روتر.
شبکه کامپیوتری چیست؟
شبکه کامپیوتری دو یا چند سیستم می باشد که توسط کابل به هم متصل شده اند و از طریق آنها می توانند اطلاعات را مبادله کنند. شبکه کامپیوتری به کاربران اجازه می دهد به طور مشترک از دستگاه های جانبی استفاده کنند؛ دسترسی مشترک و ساده به برنامه ها و پایگاه داده ها و تبادل اطلاعات بین سایر سیستم های کامپیوتری را امکان پذیر می کند. شبکه عمدتاً شامل هاست؛ سرور؛ رسانه انتقال؛ سخت افزار و نرم افزار شبکه است.
تجهیزات شبکه چیست؟
دستگاه هایی که برای ارتباط بین سخت افزارهای مختلف در شبکه کامپیوتری استفاده می شوند به عنوان دستگاه های شبکه یا تجهیزات شبکه شناخته می شوند. این دستگاه ها همچنین به عنوان دستگاه های فیزیکی، سخت افزار شبکه و تجهیزات شبکه و دستگاه های شبکه کامپیوتری شناخته می شوند. در یک شبکه کامپیوتری؛ هر دستگاه شبکه بر اساس عملکرد خود نقش مهمی را ایفا می کند.
تجهیزات پسیو شبکه در مقابل تجهیزات اکتیو شبکه
به طور کلی قطعات الکترونیکی بسته به کارکردهایی که می توانند انجام دهید به دو دسته اکتیو و پسیو دسته بندی می شوند. به طور خلاصه؛ اجزای اکتیو یا فعال می توانند به طور کلی قدرت را به یک مدار تزریق کنند و قادر به کنترل و تقویت جریان الکتریکی هستند در حالی که اجزای پسیو یا غیر فعال این کار را نمی توانند انجام دهند.
بر خلاف اجزای اکتیو؛ اجزای پسیو یا انرژی مصرف می کنند یا ذخیره می کنند.
برخی از تجهیزات اکتیو شبکه
- روتر
- هاب
- سوئیچ
- اکسس پوینت
- رپیتر یا تکرار کننده
- بریج یا پل
- کارت شبکه
- ترانسیور
- و غیره
برخی از تجهیزات پسیو شبکه
- کابل کواکسیال
- کابل زوج به هم تابیده
- کابل فیبر نوری
- پچ کورد
- پچ پنل
- سوکت ها
- و غیره
تجهیزات اکتیو شبکه
در ادامه در مورد برخی از تجهیزات اکتیو شبکه صحبت خواهیم کرد:
هاب شبکه
هاب شبکه یکی از انواع تجهیزات شبکه است که برای ارتباط با هاست های مختلف شبکه و همچنین انتقال داده استفاده می شود. انتقال داده ها در یک شبکه کامپیوتری می تواند به صورت بسته انجام شود. هر زمان که پردازش داده ها از یک هاست به یک مرکز شبکه انجام شود؛ داده ها می توانند به تمام پورت های متصل منتقل شوند. به همین دلیل هاب شبکه نمی تواند آنقدر امن و مطمئن باشد، علاوه بر این کپی پکیج های داده در تمام پورت ها، هاب را کندتر می کند که منجر به استفاده از سوئیچ شبکه می شود. هاب های شبکه را می توان به دو دسته هاب های اکتیو و هاب های پسیو شبکه تقسیم بندی کرد:
هاب اکتیو شبکه - این هاب ها منبع تغذیه خود را دارند و از آنها برای افزایش و انتقال سیگنال در شبکه استفاده می شود و به عنوان رپیتر یا تکرا کننده عمل می کنند. هاب های اکتیو نقش بسزایی در افزایش فاصله بین گره ها دارند.
هاب های پسیو شبکه - این هاب ها کابل کشی از منبع تغذیه و گره های مختلف یک هاب اکتیو را جمع آوری می کنند. این هاب ها سیگنال ها را بدون بهبود از طریق شبکه منتقل می کنند. این هاب ها مانند گزینه های اکتیو برای گسترش فاصله بین گره ها مناسب نیستند.
سوئیچ شبکه
در مقایسه با هاب، سوئیچ شبکه هوشمندانه تر کار می کند. یک هاب برای انتقال داده ها استفاده می شود، در حالی که یک سوئیچ برای فیلتر کردن و ارسال اطلاعات استفاده می شود. بنابراین استفاده از سوئیچ شبکه روشی هوشمندانه تر برای برخورد با پکیج های داده است.
هرگاه یک پکیج داده از رابط های موجود در سوئیچ بدست می آید؛ پکیج داده را می توان فیلتر کرد و به رابط گیرنده پیشنهادی منتقل کرد. به همین دلیل برای حفظ پیکربندی سیستم و همچنین حافظه؛ یک جدول حافظه آدرسی دهی محتوا را ذخیره می کند.
مودم
مودم مهمترین تجهیزات شبکه ای است که در زندگی روزمره از آن استفاده می کنیم. اگر توجه کرده باشید اتصال اینترنت به خانه با کمک کابل و سیم انجام می شود. بعد کابل ها داده های اینترنت را از جایی به جای دیگر حمل می کنند. اما هر سیستمی داده های دیجیتالی با باینتری را به صورت 0 و 1 ارائه می دهد.
فرم کامل مودم یک مدولار و دمودولاراست. بنابراین سیگنال را در سیستم و خط تلفن دمودولار است و تغییر شکل می دهد چون کامپیوتر داده های دیجیتالی تولید می کند در حالی که خط تلفن سیگنال آنالوگ تولید می کند.
روتر شبکه
روتر شبکه یکی دیگر از تجهیزات شبکه است که برای مسیریابی ترافیک از یک شبکه به شبکه دیگر استفاده می شود. روتر را می توان به عنوان پلیس راهنمایی رانندگی در نظر گرفت که می تواند شبکه های ترافیکی متفاوت را به جهات مختلف هدایت کند.
پل
یک پل یا بریج در شبکه کامپیوتری برای متحد کردن دو یا چند بخش شبکه استفاده می شود. وظیفه اصلی پل در معماری شبکه، ذخیره و انتقال فریم در بخش های مختلف استفاده می شود. پل ها از سخت افزار مک برای انتقال فریم استفاده می کنند. پل ها همچنین برای اتصال دو شبکه نحلی فیزیکی به یک شبکه منطقی بزرگتر استفاده می شوند. در مدل OSI، پل ها در لایه پیوند داده و لایه فیزیکی کار می کنند. در سال های اخیر پل ها جای خود را به سوئیچ ها داده اند.
تکرار کننده یا ریپیتر
عملکرد یک تکرار کننده را می توان در لایه فیزیکی انجام داد. عملکرد اصلی این دستگاه تولید سیگنال در یک شبکه است. نکته قابل توجه در مورد این دستگاه ها این است که آنها سیگنال را تقویت نمی کنند. هرگاه سیگنال ضعیف شود؛ آن را با قدرت واقعی بازتولید می کند. تکرار کننده یک دستگاه دو پورت است.
دروازه
به طور کلی؛ یک دروازه در لایه های جلسه و انتقال مدل OSI اجرا می شود. Gateway امکان تبدیل بین فناوری های شبکه مانند OSI و TCP/IP را فراهم یم آورد. به همین دلیل؛ این شبکه ها به دو یا چند شبکه مستقل متصل هستند. Gateway تمام عملکردهای روتر را اجرا می کند.
بروتر
Brouter که بریجینگ روتر (bridging router) هم نامیده می شود و عملکرد اصلی آن ترکیب ویژگی های روتر و پل است. این دستگاه شبکه کار خود را در لایه شبکه یا لایه پیوند داده انجام می دهد. هنگامی که به عنوان روتر کار می کند، از آن برای مسیریابی بسته ها در سراسر شبکه استفاده می شود در حالی که به عنوان یک پل هم کار می کند و برای فیلترکردن ترافیک شبکه های محلی استفاده می شود.
تجهیزات پسیو شبکه
در ادامه در مورد برخی از تجهیزات پسیو شبکه صحبت خواهیم کرد:
کابل کواکسیال
کابل کواکسیال معمولاً توسط اپراتورهای کابل، شرکت های تلفن و ارائه دهندگان اینترنت در سراسر جهان برای انتقال داده ها، ویدیوها و ارتباطات صوتی به مشتریان، استفاده می شود و حتی در خانه ما هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. مدت ها است که از کابل کواکسیال به عنوان یک فناوری استفاده می شود و مزایای منحصر به فردی را برای انتقال مطمئن و دقیق ارائه می دهد.
کابل زوج به هم تابیده
کابل زوج به هم تابیده یک کابل مسی معمولی است که کامپیوترهای خانگی و تجاری را به شرکت تلفن متصل می کند. برای کاهش تداخل بین دو جفت سیم؛ دو سیم مسی عایق شده دور همدیگر پیچیده می شوند. این دسته از تجهیزات پسیو شبکه را می توان در قالب کابل های STP (کابل های زوج به هم تابیده محافظ دار) و کابل های UTP (کابل های زوج به هم تابیده بدون محافظ) در بازار پیدا کرد.
پچ کورد
پچ کوردها نوعی کابل هستند که در دو انتهای خود دارای کانکتور هستند. این دسته از تجهیزات پسیو شبکه برای اتصال یک واحد به منبع تغذیه استفاده می شود. به طور کلی پچ کورد فیبری و پچ کورهای اترنت و همچنین پچ کورد فیبر LC یا پچ کورد Cat6 RJ45 وجود دارند. با این حال؛ کابل های پچ اغلب در ادرارات و برای مسافت های کوتاه استفاده می شود. از پچ کورد اترنت می توان برای اتصال سیستم به پورت شبکه؛ روتر یا سوئیچ اترنت استفاده کرد که برای ایجاد شبکه های خانگی کاربردی است.
پچ پنل
پچ پنل یک قطعه سخت افزاری با پورت های متعدد است که به سازماندهی گروهی از کابل ها کمک می کند. هر یک از این پورت ها جاوی کابلی است که به مکان متفاوتی می رود. پچ پنل ها می توانند بسیار کوچک باشند و چند پورت محدود داشته باشند یا می توانند خیلی بزرگ باشند و صدها پورت داشته باشند. این تجیهزات شبکه را می توان برای کابل های فیبر نوری، کابل های Cat5، کابل های RJ45 و موارد دیگر تنظیم کرد.