کابل USB

برند

اکثر کامپیوترها و سیستم های الکترونیکی از پورت USB برخوردارند، کابلUSB جهت انتقال اطلاعات و نیز شارژ سیستمهای الکترونیکی کاربرد دارد. انواع کابل USB جدید نیز دارای سرعتی بیشتر در انتقال اطلاعات میباشند.

نظر به اینکه تقریبا همه وسائل الکترونیکی نیازمند به یک جزء خاص (کابل USB) هستند که این قطعه سبب ارتباط با سایر دستگاههای الکترونیکی میگردد، در این مطلب سعی میکنیم به معرفی و توضیح انواع کابل و پورت USB بپردازیم.با آسارایان همراه باشید.

مدل های گوناگون کابل های یو اس بی (USB)

واضح است که کابلهای USB در همه کشورها استفاده شده و همه کاربران به طور معمول روزانه از آن ها استفاده میکنند، به عنوان نمونه کابلهای USB مدل شارژر موبایل جهت شارژ نمودن گوشی همراه استفاده می شوند. این کابلها دارای مدلهای متنوعی میباشند. همانگونه که آشکار است، هر مدل از کابلهای USB دارای عملکردی متفاوت بوده و فعالیتی بخصوص را انجام می دهند که عموما اکثر این تفاوت ها درنحوه پشتیبانی از فناوری های نوین میباشند. در این مقاله لیستی از رایج ترین مدل-های کابل USB را آماده نموده ایم که به بررسی آن میپردازیم.

Type-A : به نوعی استاندارد برای کابل ها گفته میشود. اغلب سیستم ها و لپ تاپ ها از یک پورت مختص USB-A برخوردارند، این مدل کابلها اکثرا جهت لوازم جانبی استفاده می گردند و همچنین می توانند در کنسول ها ، تلویزیون ها و سایر سیستمها به کار بروند. این مدل کابلها تنها در یک مسیر بوده و به صورت یک طرفه هستند.

Type-B : این نوع کابل دارای طراحی و ابعاد مربعی شکل بوده که اکثرا جهت استفاده در پرینترها و سیستم هایی که در آنها قدرت یا جریان وجود دارد طراحی شدهاند. ناگفته نماند که از این گونه  امروزه کمتر استفاده شده زیرا با پیشرفت فناوری اکثر سیستمها در حال حاضر دارای کابل هایی کوچک تر هستند.

Mini-USB : نوعی استاندارد کانکتور و اتصال دهنده با سایز کوچک در موبایل های هوشمند پیش از micro-USB میباشند. این نوع کابل نیز امروزه بلااستفاده بوده، اگرچه امکان دارد این مدل از کابل USB هنوز هم در بعضی از دوربین های حرفه ای، کنترلر پلی استیشن 3 ، MP3 پلیر ها و غیره دیده شوند.

Micro-USB : این نوع استاندارد امروزه در میان سیستمهای موجود محبوب میباشد و در موبایل های هوشمند و نیز سیستم های قابل حمل (هارد اسکترنال) مورد استفاده قرار میگیرند. سایز این کابلها از mini-USB نیز نیز کوچک تر بوده و کاربران قادر خواهند بود این نوع کابل در بعضی از موبایل ها ، تبلت ها ، کنترلرهای بازی مشاهده نمایند. ناگفته نماند که بعضی از این انواع امروزه به USB-C منتقل شده اند.

Type-C : به روزترین مدل کابل و استاندارد در میان کابل های USB موجود میباشند، این کابلها به صورت دو طرفه بوده و می توانند با سرعت بالاتر و قدرتی بیشتر داده ها و اطلاعات را در میان دستگاه ها جابجا نمایند. این مدل اکثرا در موبایل های هوشمند و لپ تاپ های به روز مشاهده شده که از آن قبیل میتوان به مک بوک، گوشی های Pixel ، کنترلر Nintendo Switch Pro اشاره نمود.

سرعت کابل های USB

سرعت کابل های USB فقط از عوامل مهم در استفاده از آنها محسوب میگردد زیرا که استاندارد های متنوعی جهت هر USB وجود دارد و هرنوع  کابل USB از سرعتی بخصوص برخوردار است. اتصال کابل تنها به معنی به کارگیری یک استاندارد بخصوص نبوده و سه استاندارد مهم جهت سرعت کابل های USB تعریف گردیده است که از عبارتند از:

USB 1.x :  نوعی استاندارد قدیمی است که در نسل های پیشین استفاده می گردید و در حال حاضر به احتمال بسیار اندکی در جامعه مشاهده میشود.

USB 2.0 : این نوع کابل در واقع از انواع دیگر کابل ها پشتیبانی می نماید، که از آن قبیل میتوان به کابل های Mini و Micro ، و نیز USB OTG اشاره نمود. شایان ذکر است که امروزه این استاندارد از لحاظ سرعت در مقایسه با استانداردهای نوین از سرعتی پایینتر جهت انتقال اطلاعات برخوردار است. USB 2 در فلش های مدل پیشین، میکروفونها ، کیبورد و ارزان قیمتتر مشاهده میگردد.

همچنین چنانچه از سیستم ها و لپ تاپ های نسل جدید استفاده شود مشاهده خواهید نمود که فاقد پورت USB 2 هستند و یا اگر دارای 1 پورت باشند آن پورت مربوط به USB 2 است. اما چنانچه سیستمی قدیمی باشد عموما تمام پورت های آن USB 2 می باشند.

USB 3.x : این استاندارد در واقع استاندارد فعلی جهت USB ها بوده و دارای سرعت بالاتری در مقایسه با USB 2.0 است. این مدل عموما در هارد های اکسترنال و فلش های به روز مشاهده می گردد و به آسانی USB 3 با کمک رنگ آبی آن قابل شناسایی است. در اکثر USB 3 ها علامت SS در کنار آنها قابل مشاهده بوده که به معنای Super Speed و یا سرعت بالا است.

هم اکنون سیستمها ها و لپ تاپ های نسل جدید حداقل یک پورت USB 3 هم دارند. چنانچه دارای یک فلش USB 3 باشید قادر خواهید بود شاهد سرعتی بسیار بالا باشید USB3.1 و USB3.2 از به روزترین کانکتورهای منتشر شده بوده و میتوانند فایلهای بزرگ را با سرعت 1.25 گیگابایت بر ثانیه به 2.5 گیگابایت در ثانیه منتقل نمایند.ددستگاه های USB 2 در پورت های USB 3 نیز قابل استفاده بوده و  یا یک دستگاه USB 3 در پورت USB 2 تعبیه میگردد ولی سرعت انتقال آن به اندازه سرعت دو دستگاه USB 3 نخواهد بود.

کابل USB-C

USB-C که امروزه در سیستمها استفاده های متنوعی دارد در آینده نیز پیشرفت بیشتری خواهد داشت. این نوع کابل کوچک تر، دوطرفه و و دارای سرعتی بالا در منتقل نمودن دادهها میباشد. USB-C همچنین قدرت بالاتری را در مقایسه با نسخه های پیشین USB دارد. در حقیقت، کمپانی اپل در MacBook فقط یک پورت را جهت USB-C مشخص نموده است اگرچه امروزه در MacBook Pro چندین پورت USB-C مشاهده میگردد.

جدا از انتقال اطلاعات و دادهها ، USB-C قادر به شارژ سیستم ها نیز می باشد، یک کابل تحت عنوان خروجی در مانیتور استفاده شده و حتی در موارد بیشتر بکار میرود! علیرغم USB-A کابل های دارای کانکتور USB-C دارای یک بهره برداری کامل هستند.

انتقال کابل های USB-C به USB-A هم رایج بوده ، زیرا این امکان را فراهم مینمایند تا در سیستم های قدیمی تر نیز قابل استفاده باشند. این امکان نیز وجود دارد که تلفن همراه و یا حتی بعضی از تبلت های نسل جدید از تکنولوژی USB-C جایگزین micro-USB بشوند. در بعضی از لپ تاپ ها نیز پورت USB-C پشتیبانی می گردد. بدان سبب که USB-C هنوز جهانی نشده است، امکان دارد کاربران جهت استفاده از آن نیازمند تهیه کابل مبدیل USB-C به USB-A بشوند.

USB On-The-Go بررسی و نحوه استفاده آن

USB On-The-Go یا (OTG) به نوعی استاندارد در تمام تلفنهای اندرویدی اتلاق میشود. به عنوان نمونه چنانچه کاربری یک دستگاه خارجی یا درایو اکسترنال را تهیه نموده باشد و همچنین دارای موبایل هوشمند و یک لپ تاپ نیز باشد و بخواهید اطلاعات و فایل های مورد نیاز خود را از درایو اکسترنال به موبایل خود انتقال دهد بهترین روش این است که نخست اطلاعات مورد نیاز را وارد لپ تاپ نموده و سپس از لپ تاپ خود دادهها را به موبایل انتقال دهد.

با کابل USB OTG ، یک موبایل هوشمند قادر است شامل یک هارد اکسترنال باشد. در نتیجه دیگر نیازی به لپ تاپ جهت انتقال دادهها نخواهد داشت. البته این فقط یکی از زاه ها و کاربرد های کابل OTG میباشد.

موارد مهم پیش از تهیه کابل مورد نظر

چنانچه شما دارای یک موبایل اندرویدی و یا تبلت قدیمی باشید ، آشکار است که از کابل micro-USB استفاده می نمایید. این مدل کابل در باتری های چنتایی ، اسپیکرهای بلوتوثی و مشابه آنها به کار رفته و استفاده می گردد. کاربرانی که تمایل به استفاده از گجت های متنوع و فراوان هستند خواهند توانست تعداد زیادی micro-USB را نیز جمع آوری نمایند زیرا در هر دستگاهی همراه هستند.

از آنجا که این کابل ها دارای قابلیت تبدیل میباشند، کاربران قادر خواهند بود از کابل های متنوعی جهت تبدیل در سیستم های گوناگون استفاده نمایند. در هنگام تهیه یک کابل جدید، کاربران اغلب متمایل به تهیه جنسی ارزانتر هستند. اما این نگرش همیشه هم خوب نبوده و ممکن است نتیجه  صحیحی را به دنبال نداشته باشد! کابل های دارای قیمت پایین تر اغلب مشکلات بیشتری را برای کاربران به دنبال دارند. این مسائل می توانند مواردی از قبیل شارژ آهسته موبایل، فعالیت و کارایی غیرقابل اعتماد باشند. اگرچه عوامل دیگری نیز ممکن است رخ دهند که بدترین آن ها آتش گرفتن کابل است که اکثرا در کابل های USB-C قابل مشاهده است.

در روز های نخست تولید و ارائه انواع USB-C در بازار، اکثر کاربران به دنبال شایعاتی تصور مینمودند که این نوع از کابل امکان آسیب به سیستمها را دارند. اگرچه امروزه کابل ها دیگر با این مسائل روبرو نیستند. قابل ذکر است که همیشه این کابلها لازم نیست از کمپانی سازنده موبایل هوشمند خود تهیه شوند زیرا که انتخاب نوع و یا برندهای معروف ممکن است برای کاربران  بهتر باشد. اگرچه امکان دارد این محصولات از لحاظ قیمتی باهم تفاوت داشته باشند ولی هنوز هم ارزش خریداری را خواهند داشت!

مورد دیگری که در تهیه یک کابل اهمیت خواهد داشت “سایز” آن است. همانگونه که آشکار است کابل های کوتاه جهت جابجایی و حمل و نقل بسیار عالی میباشند! ولی  این موضوع خود سبب می گردد برای استفاده از موبایل هوشمند خود در حال شارژ مجبور به ایستادن باشید و یا لازم باشد که کاربر در کنار شارژر گوشی خود منتظر بماند. با این وجود کابل هایی نیز که دارای طول زیاد باشند ممکن است  تولید  مشکل نموده و از لحاظ حمل و نقل اندکی برای کاربران دشوار باشند.