سوکت و برل / Coupler 

زیرشاخه ها

اطلاعات توسط کابل شبکه میان دستگاه های گوناگون منتقل می گردد و این وظیفه اصلی یک کابل شبکه به شمار می رود. جهت انتقال اطلاعات میان چند دستگاه امکان بهره گیری از کابل بصورت مستقیم وجود نخواهد داشت و نیاز به استفاده از سوکت شبکه خواهید داشت به این صورت که قسمت اول و آخر کابل یا پچ کورد شبکه به سوکتی که دارید اتصال پیدا می کند. کاربران می توانند از...

اطلاعات توسط کابل شبکه میان دستگاه های گوناگون منتقل می گردد و این وظیفه اصلی یک کابل شبکه به شمار می رود. جهت انتقال اطلاعات میان چند دستگاه امکان بهره گیری از کابل بصورت مستقیم وجود نخواهد داشت و نیاز به استفاده از سوکت شبکه خواهید داشت به این صورت که قسمت اول و آخر کابل یا پچ کورد شبکه به سوکتی که دارید اتصال پیدا می کند. کاربران می توانند از سوکت شبکه RJ-45 بهره گیرید که یک سوکت یا کانکتور فیزیکی از نوع استاندارد می باشد.

لازم به ذکر است که این سوکت مختص کابل های شبکه زوج به شمار می رود و می توانید از آن برای شبکه های اترنتی بهره گیرید. در ادامه با آسارایان همراه باشید تا شما را با انواع سوکت و برل شبکه آشنا سازیم.

اگر می خواهید طول کابل شبکه رو افزایش دهید و کابل شبکه دیگری را نیز برای اینکار استفاده کنید برل شبکه می تواند بهترین گزینه به شمار رود تا طول کابل شبکه افزایش یابد. برل شبکه که نام دیگر رابط کوپلر شبکه RJ45 می باشد می تواند به شما کمک نماید تا به طول کابل شبکه کوتاه خود بیفزایید و با خیالی راحت به استفاده از آن بپردازید.

برخی از افراد نام LAN به برل شبکه می دهد که در بسیاری از مواقع کمک شایانی به کاربران در استفاده از کابل شبکه خواهد نمود. لازم به ذکر است که برل شبکه قادر به پشتیبانی از کابل های مختلف شبکه نظیر Cat5e, Cat5, Cat6 می باشد.

اگر بخواهیم توضیح و تعریفی در زمینه کانال شبکه، پریز شبکه یا سوکت شبکه بدهیم می توانیم بگوییم که این موارد جز تجهیزات شبکه به شمار می روند و در طول یک شبکه رایانه ای به عنوان نقطه آخر جریان ترافیک ارتباطات میان پردازشی محسوب می گردد. در عصر حاضر میان انواع رایانه ها ارتباط از طریق اینترنت و پروتکل اینترنت برقرار می گردد در نتیجه کانال های اینترنت تعداد بیشتری از کانال های شبکه را به خود اختصاص می دهند. لازم به ذکر است که کیستون نوعی خروجی جهت متصل نمودن رایانه با شبکه به شمار می رود.

پریزهای شبکه دارای دو نوع مختلف هستند که شامل پریز شبکه تو کار و پریز شبکه رو کار می باشد. تولیدکنندگان فعال در این عرصه پریزهای شبکه با شکل های متفاوت تولید و عرضه می کنند. علاوه بر شکل های مختلف برای آنها اندازه و ابعاد متفاوتی نیز در نظر گرفته شده است که هر یک می تواند برای یک مکان ویژه بکار برده شود. گفتنی است که پریز شبکه و کامپیوتر با کابل های شبکه و LAN با هم اتصال می یابند.

سوکت شبکه

شاید برای برخی از افراد سوال پیش آید که سوکت شبکه چیست و برای چه کاری استفاده می شود. جهت پاسخ به این سوال می توان گفت که سوکت شبکه جهت اتصال کابل شبکه به بقیه لوازم یا تجهیزات بکار برده می شود که به آن کانکتور شبکه نیز گفته می شود. لازم به ذکر است که سری RJ بیشترین مصرف کانکتور یا سوکت شبکه را دارد که سری RJ را می توان مخفف Rgidtered Jack عنوان کرد. همانطور که در قسمت قبل نیز ذکر شد سوکت شبکه دارای شکل های مختلفی می باشد و تولیدکنندگان به تولید آن از نوع کاملا پلاستیکی یا پلاستیکی که بهره مند از روکش فلزی می باشد و ... می پردازند. کاربران می توانند به خوبی جهت اتصال شیلد کابل به ارت از سوکت های شبکه که از روکش فلزی برخوردار هستند استفاده نمایند.

لازم به ذکر است که کانکتور RJ11 در تلفن بکار برده شده است که رنگ بندی و ترتیب رشته های سیم بکار برده شده برای آن مهم نمی باشد. در این مورد تنها نیاز است که دو سر کابل دارای ترتیب یکسانی باشد. تولید این سوکت ها در انواع مخالف به تولید می رسند که از 2 پین،4 پین و یا 6 پین بهره مند هستند که می توانید متناسب با نیاز خود از آن استفاده نمایید. این نوع سوکت ها می تواند گزینه مناسبی برای سیم های تلفن یک تا 3 زوج باشد.

سوکت RJ45

سوکت RJ45 برای بسیاری از اتصالات مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان پرکاربردترین سوکت و کانکتور شناخته شده است. برای این سوکت 8 پین در نظر گرفته شده است که گزینه مناسبی برای کابل های شبکه 4 زوج به شمار می رود که می توانید به خرید آن بپردازید. در این سوکت شاهد اهمیت بالای ترتیب رشته سیم ها خواهیم بود که در دو نوع Crossover و Straight یا T-568A و T-568B قابل تهیه می باشد. این کانکتور می تواند انتخاب خوبی برای استفاده برای خطوط T1 محسوب گردد.لازم به ذکر است که این سوکت یا کانکتور دارای دو استاندار که شامل T-568A و T-568B است می باشد. میان این دو استاندارد تفاوتی هایی وجود دارد که این تفاوت در ترتیب و چیدمان رشته کابل ها می باشد. امروزه شاهد بهره گیری از استاندارد  T-568B در بیشتر سوکت زنی های کابل های شبکه هستیم.

برل شبکه

کوپلر نام دیگر برل شبکه می باشد که به عنوان یک سوکت دو طرفه شناخته شده است. از این وسیله برای متصل نمودن دو کابل شبکه بهره گرفته می شود. ممکن است برخی از افراد برای آنکه طول کابل شبکه را افزایش دهند آن را لخت کرده و به یکدیگر اتصال می دهند و یا از روش های دیگر نظیر لحیم کردن استفاده می نمایند که کار اشتباهی می باشد.

برای اتصال راحت و بدون خطر می توانید از کوپلر RJ45 بهره گیرید که برای آن دو پورت مادگی در نظر گرفته شده است که بدون هیچگونه مشکل دو کابل شبکه را به هم اتصال می دهد و طول آن به راحتی افزایش پیدا می کند. در کل می توان گفت برل یا همان کوپلر یک رابط میان کابل های شبکه به شمار می رود. اگر متوجه شدید که کابل شبکه شما از طول کمی برخوردار است می توانید از برل شبکه بهره گیرید و دو کابل شبکه را از طریق آن به هم متصل نمایید و خواهید دید یک کابل شبکه با طول بیشتر در اختیار دارید. همانطور که پیشتر ذکر شد کابل شبکه با نام LAN شناخته شده است که جز تجهیزات با مزیت بالا دسته بندی می گردد.

انواع سوکت شبکه RJ-45

این نوع سوکت ها در دو نوع به تولید می رسند که یک نوع از شیلد برخوردار بوده و نوع دوم دارای شیلد نمی باشد. برای سوکت هایی که فاقد شیلد هستند از پلاستیک بهره گرفته شده است اما سوکت هایی که از شیلد بهره مند می باشند از روکش فلزی نیز بهره مند می باشد. با وجود روکش فلزی در این سوکت ها شاهد حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی در آن هستیم.

لازم به ذکر است که نوع شیلد دار مناسب برای کابل های شیلد دار بوده که شامل SFTP یا FTP می باشد و نوع فاقد شیلد نیز مختص کابل های بدون شیلد تولید شده است که شامل UTP می باشد. گفتنی است که همه پچ کوردهای FTP یا SFTP از سوکت های RJ-45 شیلددار بهره مند هستند.

خرید بهترین برل و سوکت شبکه

خیلی از کاربران برای اتصال شبکه های اترنت از سوکت شبکه RJ-45 بهره می گیرد که مزیت بسیاری را دارا است. این سوکت دارای قیمت پایینی می باشد و مشکلی در خرید آن نخواهید داشت و علاوه بر آن می توانید به آسانی اقدام به نصب آن نمایید. این رابط گزینه مناسبی برای شبکه هایی همچون اترنت، اتوماسیون کارخانه ها، مخابرات به شمار می رود. علاوه بر این موارد می توان در تجهیزات شبکه بصورت گسترده همچون پچ کوردها، لپ تاپ ها، مودم ها و ... استفاده نمود.

بیشتر