راهنمای خرید رم کامپیوتر

آسارایان 1398/09/13 بدون نظر

فصل پنجم

مقدمه:

در ادامه سلسله نوشته های راهنمای خرید قطعات کامپیوتر، به بررسی یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر خواهیم پرداخت. رم یکی از مهمترین قطعات کامپیوتر محسوب شده و همان طور که در مقالات قبلی بدان اشاره شد یکی از انواع حافظه به حساب می آید که به ذخیره موقت اطلاعات و داده ها پرداخته تا سرعت دسترسی به اطلاعات افزایش یابد همین امر سبب می شود خرید رم نیازمند توجه زیادی باشد ما در این نوشتار شما را در خرید رم مناسب راهنمایی خواهیم کرد.

ابعاد رم

رم ها در دو گونه DIMM و SO-DIMM موجود بوده و شما می بایست بسته به دستگاه خود اقدام به خرید رم نمایید. رم های DIMM  ابعاد بزرگ و کشیده ای دارند که در سیستم های رومیزی یا اصطلاحا دستکاپ به وفور یافت می شوند. رم های SO-DIMM کوچک بوده و به همین دلیل در دستگاه هایی که با محدودیت فضا روبرو هستند به کار می روند که از جمله آن می توان به کامپیوترهای All in One، لپ تاپ ها و مینی کیس ها اشاره کرد. بنابراین انتخاب ما در هنگام خرید رم DIMM خواهد بود.

 

 

 شرکت های مختلفی به تولید رم مشغول هستند که در فروشگاه اینترنتی لوازم کامپیوتر آسارایان می توانید برندهای متفاوت را مقایسه کنید

 شرکت های مختلفی به تولید رم مشغول هستند که در فروشگاه اینترنتی لوازم کامپیوتر آسارایان می توانید برندهای متفاوت را مقایسه کنید.

 

 

ظرفیت رم

حافظه رم بارزترین ویژگی این قطعه در هنگام خرید است. این روزها گوشی های موبایلی بعضا با 8 گیگابایت حافظه رم نیز در بازار موجود هستند که همین امر نشان دهنده اهمیت این قطعه است. بنابراین برای خرید رم بنا به استفاده مورد نظر خود اقدام کرده اما فراموش نکنید در شرایطی که اغلب مرورگرها در هنگام پیک مصرف بعضا تا 1 گیگابایت از حافظه رم شما را اشغال می کنند، خرید رم کمتر از 8 گیگابایت قطعا منطقی نخواهد بود.

ضمن اینکه در صورتی که قصد استفاده گیمینگ و یا پردازش را داشته باشید حداقل رم مناسب برای شما 16 گیگابایت است که البته پارامترهای دیگری را نیز برای خرید رم باید بدان توجه کرد که در ادامه به آن می پردازیم.

در مورد ظرفیت رم زیاد نگران نباشید چرا که یکی آسان ترین موارد جهت ارتقا می باشد.

در صورتی که قصد خرید رم داشته باشید و به وب سایت آسارایان سری بزنید انواع رم را مشاهده کرده که یکی از تمایزات آنها DDR آنها است. این واژه مخفف Double Data Rate بوده و نوعی حافظه است که در هر سیکل پردازشی به جای یک داده دو داده را پردازش می کند. البته این توضیح ابتدایی ترین معرفی این حافظه است چرا که تکنولوژی حافظه های DDR بسیار وسیع است. تفاوت نسل های مختلف DDR در سرعت انتقال داده آنها می باشد اما این تفاوت ناشی از چیست؟ حافظه های DDR  در پارامترهایی مثل تعداد پین، پیکربندی، فرکانس، ولتاژ کاری، تایمینگ متفاوت هستند و همین امر سبب اختلاف چشمگیر سرعت در انواع رم شده است. بنابراین توصیه اکید ما این است که برای خرید رم سراغ نسل  DDR4 بروید چرا که علاوه بر ارزش خرید بالا سرعت به مراتب بالاتری در انتظار شما است. لازم است بدانید عدد 4 رقمی قرار گرفته بعد از DDR سرعت کلاک آن رم است که البته در حقیقت سرعت واقعی آن نصف عدد اعلامی است و با توجه به تکنولوژی Double Data Rate این عدد در 2 ضرب می شود. نکته حائز اهمیت است این است که در صورتی که حافظه های DDR3 را انتخاب کنید ارتقاء آنها در آینده گرفتاری های زیادی را به همراه خواهد داشت چرا که تفاوت تعداد پین شما را وادار به تعویض مادربرد همزمان با خرید رم خواهد کرد. البته این نکته قابل ذکر است که بعد از انتخاب پردازشگر در اکثر مواقع انتخاب DDR رم یک اجبار می باشد چرا که تمام مادربردهای سازگار با آن CPU یک نوع رم را پشتیبانی می کنند. این مورد تنها زمان ارتقا سطح رم اتفاق می افتد، که درآن هنگام شما حتما سطح بالاتر را انتخاب نمایید. بطور مثال زمانی که پردازشگر های نسل SkyLake به بازار آمد ماربردهای DDR3 و DDR4 ساپورت در بازار موجود بود و خریدار می توانست هر دوی آن را انتخاب کند.

 

در هنگام خرید رم دقت کنید که همه مشخصات آنها یکسان باشد

در هنگام خرید رم دقت کنید که همه مشخصات آنها یکسان باشد.

 

سرعت و فرکانس

پس از DDR که به نوع ماژول اشاره می کند یک عدد 4 رقمی وجود دارد که یکی از مهمترین مقادیر رم را مشخص کرده. واحد این عدد مگاهرتز است و از استاندارد خاصی پیروی می کند. این عدد از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که سرعت انتقال داده ها را نمایش می دهد، بنابراین بالا رفتن آن افزایش سرعت را به همراه خواهد داشت. در هنگام خرید رم ممکن است با عبارت DDR4-2400 و یا PC4-19200 مواجه شوید باید بدانید عدد 2400 فرکانس رم برحسب مگابایت و عدد 19200 سرعت انتقال داده رم شما بر حسب مگابیت را نمایش می دهد و در صورتی که آن را تقسیم به 8 کنید همان 2400 حاصل خواهد شد بنابراین این دو سبک معرفی دلیل بر تفاوت رم نیست. بسیاری تصور می کنند هرچه فرکانس رم آنها بالاتر باشد ارزش بیشتری کسب میکنند. این واقعیت به طور منطقی صحیح است اما نکته ای که به آن باید توجه کرد این است که به عنوان مثال در صورتی که اقدام به  خرید رمDDR4-3000 و اقدام به نصب آن بر روی سیستمی نماییم که سوکت مادربرد آن یا باس پردازشگر آن سیستم  سقف پردازشی آن 2400 مگاهرتز است عملا از حداکثر توانایی پردازش رم استفاده ای نمی شود. بنابراین قبل از خرید رم بررسی کنید که سوکت دستگاه و پردازشگر شما چه باس رمی را ساپورت می کند و بیشتر ازآن خرید نکنید که یکی از موارد اتلاف سرمایه می باشد.

 

 

 

زمان پاسخ دهی

در طبقه بندی رم، وب سایت آسارایان اگر به دقت به تصاویر قطعات نگاه کنید اعدادی مثل ۲۴-۹-۹-۹ را بر روی انواع رم مشاهده خواهید کرد. اما این اعداد چیست؟

این اعداد نشان دهنده زمان پاسخ دهی رم هستند که با نام هایی چون تایمینگ و زمان بندی تاخیر شناخته می شوند. توضیح این پارامتر در حوصله این مقاله نیست و شما به صورت ساده آن را پاسخ دهی رم به پردازنده در نظر بگیرید اما باید بدانید هرچقدر  زمان تاخیر آن کمتر باشد بهتر است پس این مورد را در هنگام خرید رم فراموش نکنید.

رم های DDR4 در پارامترهای زیادی با رم های DDR3 متفاوت اند.

 

خرید رم چند کاناله

به مسیرهای ارتباطی رم با پردازنده کانال گفته می شود. و رم ها در هر سیکل انتقال 64 بیت داده را در این مسیرها جابجا می کنند. با ظهور تکنولوژی Dual Channel این مسیرها دوبرابر شد و این ظرفیت به 128 بیت افزایش یافت که نتیجه همه این تلاش ها افزایش سرعت است. اما بستر به کارگیری رم های چند کاناله پشتیبانی پردازنده از این سبک معماری است. البته اغلب مادربردها امروزه دارای اسلات های رنگی رم هستند که می توانید بنا به نیاز خود پس از خرید رم آنها در این اسلات ها قرار دهید. اما توجه کنید که در صورتی که قصد دارید به جای 1 رم 8 گیگابایتی 2 رم 4 گیگابایتی بر روی سیستم قرار دهید این دو رم باید عینا مشابه باشند چرا که در صورت تفاوت با کمترین فرکانس فعالیت خواهند کرد پس در زمان خرید به این مورد توجه کنید.

سیستم خنک کننده

رم همانند سایر قطعات الکترونیکی در هنگام تحت فشار قرار گرفتن بر اثر پردازش های سنگین حرارت اضافی بر می گرداند. وجود خنک کننده های رم مختلف در بازار این سوال را مطرح می کند که آیا در هنگام خرید رم باید خنک کننده نیز تهیه کرد؟

پاسخ اینجاست رم در هنگام کارکرد عادی تنها مقداری گرم می شود که این مورد نیز طبیعی بوده و مشکلی ایجاد نمی کند اما گاهی اوقات بر اثر اورکلاک کردن رم ولتاژ مصرفی آن بالا رفته و در ادامه دمای آن نیز افزایش می یابد که در این حالت سیستم خنک کننده واجب است. اما در صورتی که قصد اورکلاک رم خود را ندارید و کامپیوتر از سیستم خنک کننده مناسبی برخوردار است این مورد ضروریتی نداشته و می توانید هزینه آن را صرف خرید رمبهتر کنید.

جمع بندی

با مطالعه موارد فوق در هنگام خرید رم دید نسبتا بازی نسبت به گزینه های پیش روی خود خواهید داشت. در صورت مراجعه به بخش خرید رم طیف وسیعی از انواع رم های کامپیوتر را خواهید یافت که بسته به نیاز خود می توانید اقدام به خرید یک رم مناسب با گارانتی معتبر نمایید.کارشناسان ما در هر لحظه برای مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان آماده هستند.

 

در صورتی که قصد اورکلاک رم خود را دارید حتما برای آن سیستم خنک کننده نیز تهیه کنید

در صورتی که قصد اورکلاک رم خود را دارید حتما برای آن سیستم خنک کننده نیز تهیه کنید.

 

پیشنهاد ما: فصل ششم که راهنمای خرید هارد دیسک می باشد، را هم مطالعه بفرمایید.