کابل صدا

برند

کابل  های صوتی از پرکاربردترین کابل های مورد استفاده در میان کابل های کامپیوتری می باشند. از این کابل برای اتصال لوازم مختلفی نظیر رایانه ، لپ تاپ، اسمارت فون و تبلت به پلیرهایی مانند اسپیکر، پخش کننده اتومبیل و یا هر دیوایس الکترونیکی که از جک 3.5 میلی متری پشتیبانی کند؛ استفاده می شود. این دسته از کابل ها با عنوان کابل AUX شناخته می شوند. AUX از سه حرف اول کلمه Auxiliary که به معنای «کمکی» می باشد گرفته شده است. شاید علت این نام گذاری در این است که کابل های AUX امکان اتصال پلیرهای مختلف را به دستگاه های دیگری همچون انواع بلندگوها و اسپیکرها را فراهم می سازند و به کاربر کمک می کنند تا فیلم یا موسیقی موردنظر خود را با کیفیت و وضوح بالاتری ببیند یا بشنود.

همانطور که گفتیم این کابل ها بسیار پرطرفدار و پرکاربرداند و تقریبا در همه جا مورد استفاده قرار گرفته و توسط اکثر دیوایس ها پشتیبانی می شوند. امروزه اکثر افرادی که اتومبیل دارند با تهیه یک کابل AUX و با وصل کردن آن به پلیر دستگاه و گوشی هوشمند، خود را از تهیه فلش مموری یا CD و DVD بی نیاز کرده اند.

باتوجه به اینکه قیمت یک کابل AUX نسبت به یک فلش مموری قیمت بسیار پایین تری دارد؛ خرید و استفاده از این کابل ها بسیار رایج شده است و دیگر کمتر اتومبیلی را می توان یافت که به چنین کابلی مجهز نشده باشد. از طرف دیگر این کابل ها در طول و ابعاد مختلفی عرضه می شود که امکان مدیریت آن ها را ممکن می سازد. در ادامه بصورت جزئی تر به بررسی این ویژگی کابل های AUX خواهیم پرداخت. با آسارایان همراه باشید.

انواع کابل صدا


بطور کلی کابل های AUX در دو مدل 3.5 میلی متری و مدل اپتیکال تولید و عرضه می شوند. احتمالا برای بسیاری از شما این سوال پیش بیاید که تفاوت این دو مدل در چیست. برای پاسخ به این سوال باید وارد جزئیات شده و انواع کابل های AUX را بشناسیم:

جنس بدنه اکثر کابل های AUX از پلاستیک و یا در برخی مواقع از فلز می باشد. یک سر این کابل ها دارای نوک فلزی می باشد. این نوک فلزی کارکردهای متفاوتی دارد و برحسب آن کابل های AUX در سه دسته کابل AUX یک خط، دو خط و سه خط عرضه می شوند.

کابل نری AUX یک خط مونو: دسته اول کابل های AUX بر روی نوک فلزی خود یک خط دارند. این خط نوک فلزی را به دو بخش تقسیم می نماید. همانطور که دیدید در کنار اسم کابل های AUX یک خط عبارت «مونو» نیز ذکر شده است. علت این است که پخش و انتقال صدا در این دسته  از فیش های AUX بصورت مونو می باشد. در پخش صدا بصورت مونو، تمامی صداهایی که در فایل وجود دارد بصورت یکسان پخش می شود و هیچ گونه تفکیک صدا وجود ندارد.


کابل نری AUX دو خط استریو: دسته دوم کابل های AUX در قسمت نوک فلزی خود دارای دو خط می باشند که این دو خط نوک فلزی مذکور را به سه بخش مختلف تقسیم کرده است. هریک از این بخش ها کارکرد های مختلفی دارند. یک بخش جهت پخش صدا از کانال سمت راست، دیگری برای پخش از کانال سمت چپ و بخش اخر جهت پخش صدا از هر دو کانال می باشد. بنابراین پخش صدا از طریق این کابل ها بصورت دو کاناله و تفکیک شده خواهد بود. از این رو کابل  AUX دو خط قابلیت پخش و انتقال صدا بصورت «استریو» را دارا می باشد.


کابل نری AUX سه خط هندزفری: نام دیگر این کابل ها فیش تعمیری هندزفری نیز می باشد. این کابل ها دارای سه خط بر روی نوک فلزی خود می باشند. از این رو نوک فلزی این کابل ها به چهار بخش تقسیم می شود. سه بخش اول قابلیت پخش و انتقال صدا بصورت استریو را برای این کابل به ارمغان آورده است و قسمت چهارم صدای میکروفون را همزمان و همراه با صدای استریوی هدفون منتقل می کند.


جک مادگی AUX دو و سه خط: این جک هم بصورت دو خط و هم بصورت سه خط موجود است به عنوان ورودی کابل نری AUX مورد استفاده قرار می گیرد. این دسته از کابل های AUX در اکثر دستگاه های الکترونیکی همچون انواع گوشی های هوشمند، تبلت ها، اسپیکرها، آمپلی فایرها و... وجود دارد. 


کابل 3.5 میلی متری AUX: از استاداردترین و رایج ترین کابل های AUX است که تقریبا در تمامی دستگاه هایی که دارای جک 3.5 میلی متری می باشند مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این کابل ها از ورودی و خروجی صدای استریو پشتیبانی می کنند.


کابل AUX نوری: این کابل ها از جنس فیبر نوری می باشند. کابل AUX نوری از با کیفیت ترین کابل های انتقال صدا در بازار است که قابلیت ارسال سیگنال های خام دیجیتالی را دارد. این درحالی است که کابل های AUX استاندارد 3.5 میلی متری توان ارسال سیگنال های تبدیل شده آنالوگ را دارد. از این رو برخلاف کابل های AUX 3.5 میلی متری که در همه جا به کار می روند؛ کابل  AUX نوری تنها در دستگاه هایی که دارای درگاه ورودی و خروجی فیبر نوری می باشند قابل استفاده است.


طول کابل AUX:


بطور معمول طول کابل های AUX به یک تا یک و نیم متر می رسد. با این حال برخی از تولیدکننده ها کابل های طویل تری تولید می کنند که طولشان به 6 متر نیز می رسد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت تاثیر طول کابل های AUX بر دوام و ماندگاری آن ها است. علاوه بر این هر چقدر طول یک کابل AUX بیشتر باشد حرکت سیگنال های منتقل شده در طول کابل کند تر خواهد بود. به عبارت دیگر طول زیاد کابل باعث افزایش مقاومت آن در برابر جریان می شود. البته لازم به ذکر است که افزایش مقاومت کابل تاثیری بر کیفیت صدای انتقال یافته نخواهد داشت.

برای افزایش طول کابل ها AUX چه باید کرد؟


در قسمت قبل گفتیم که برخی از کابل های AUX بیش از 6 متر طول دارند. اما گاهی ممکن است این متراژ هم کافی نبوده و به یک کابل درازتر نیاز داشته باشیم. از این رو مبدل هایی جهت طویل تر شدن کابل های AUX تولید شده است تا این مشکل احتمالی کاربران نیز برطرف گردد. این مبدل ها نوعی از کابل های AUX می باشند که دارای یک جک نر و یک سوکت ماده بهره می برند که با اتصال به یکی از سوکت های پخش کننده  از یک طرف و اتصال به جک های کابل AUX اصلی طرف دیگر، مشکل شما را برطرف می کنند.

شما می توانید این مبدل ها را از فروشگاه های لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر مانند آسارایان تهیه نمایید.