مبدل | کابل
زیرشاخه ها
مبدل
امروزه کامپیوترها و لپ تاپ ها در دسترس تمامی افراد می باشد. مدل های بسیار مختلفی تولید شده و در دسترس کاربران قرار گرفته شده است. سیستم های کامپیوتری دارای پورت های ورودی متفاوتی می باشند. گاهی این تفاوت سبب ایجاد سردرگمی کاربران شده و در اتصالات خود دچار مشکل می شوند. از سوی دیگر بسیاری از لوازم جانبی کامپیوترها مانند ماوس، صفحه کلید، هدست و... از طریق این درگاه ها صورت می گیرد. از این رو شناخت پورت ها و تشخیص کابل و یا استفاده از آداپتور (مبدل) مناسب جهت اتصال لوازم کامپیوتر و یا وسائل الکترونیکی مختلف نظیر تلوزیون های هوشمند، نمایشگرها و... به سیستم های رایانه ای لازم و ضروری بنظر می رسد.
معروفترین و پرکاربردترین ورودی صدا ورودی جک 3.5 میلی متری می باشد که تقریبا در تمامی گوشی های هوشمند، تبلت ها، لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی وجود دارد. اغلب لوازمی مانند هدفون و هندزفری های سیمی از طریق این ورودی به کامپیوتر و یا گوشی وصل می شوند از این رو به این درگاه جک هدفون نیز گفته می شود. دستگاه های الکترونیکی فاقد درگاه جک 3.5 میلیمتری می توانند با استفاده از مبدل صدا آنالوگ و مبدل صدا دیجیتال و یا هدفون های USB از این درگاه استفاده نمایند. همچنین اسمارت فون های جدید اپل که فاقد جک هدفون می باشند را نیز می توان از طریق مبدل های لایتنینگ به 3.5 میلی متری یا هدفون های لایتنینگ به این درگاه متصل کرد.
البته به غیر از این موارد می توان از بلندگوها و یا هدفون های بی سیم نیز استفاده نمود. همچنین اگر دستگاه شما به پورت USB Type-C مجهز شده باشد می توانید از مبدل های این پورت استفاده کرده و یا از هدفون ها یا لوازمی با ورودی تایپ استفاده نمائید.
در وسایلی که فاقد ورودی اِتِرنت (Ethernet) می باشند می توان با تهیه یک مبدل یو اس بی به اترنت این مشکل را برطرف کرد. عمده تفاوت مبدل های اترنت در تفاوت نوع درگاه های آن ها می باشد. به عنوان مثال تهیه یک مبدل با ورودی USB Type-C درمقایسه با ورودی تایپ USB Type-A هزینه بیشتری دارد. همچنین بیشتر داک های ارتباطی دارای پورت اترنت می باشند.
ورودی های HDMI را می توان متداول ترین و پرکاربردترین نوع ورودی دانست که جهت اتصال انواع تلوزیون ها، نمایشگرها، پروژکتور ها و دیگر نمایشگرهای خارجی به کامپیوتر و لپ تاپ مورد استفاده قرار می گیرد. واژه HDMI درواقع کوتاه شده عبارت (High Definition Multimedia Interface) و به معنای « رابط چندرسانه ای با وضوح زیاد» می باشد. درگاه HDMI امکان پشتیبانی همزمان از صوت و تصویر را دارا می باشد. همچنین قابلیت پشتیبانی از انواع مختلف رزولیشن ها را دارا می باشد. به عنوان نمونه اگر دستگاه از کارت گرافیک مناسبی بهره مند باشد این ورودی می تواند تصاویری تا رزولیشن 4K را نیز ساپورت کند. با این حال عدم امکان اتصال همزمان دو نمایشگر توسط این درگاه نقطه ضعف پورت HDMI محسوب می شود. با توجه به اینکه این درگاه نسبتا جدید است، دستگاه های قدیمی تر فاقد چنین درگاهی می باشند. به همین دلیل در دستگاه های مانند نمایشگرهایی که دارای پورت DVI می باشند می توان با استفاده از مبدل های HDMI به DVI مشکل را حل کرد.
علاوه بر این مبدل هایی برای تبدیل درگاه یو اس بی تایپ سی نیز وجود دارد. البته باید توجه داشت که این درگاه تایپ سی امکان انتقال تصاویر را داشته باشد. همچنین جهت استفاده از یک مبدل HDMI به Display Port باید توجه داشت که این مبدل حتما به یک منبع برق مستقل مجهز شود در غیر اینصورت استفاده از این مبدل بی فایده خواهد بود. در قسمت قبل به ورودی DisplayPort اشاره کردیم. اما شاید بسیاری از افراد با این ورودی آشنا نباشند. ورودی DisplayPort درواقع جدیدترین و پیشرفته ترین فناوری اتصال نمایشگرهای مختلف به سیستم های کامپیوتری می باشد. بنابراین این ورودی همچون پورت HDMI برای اتصال انواع نمایشگرهای مختلف به رایانه و لپ تاپ و انتقال همزمان صدا و تصویر مورد استفاده قرار می گیرد. این پورت می تواند تصاویری با کیفیت 4K و فرکانس 60Hz را انتقال دهد. همچنین ورودی DisplayPort برخلاف پورت های HDMI قادر است تا بصورت همزمان و به وسیله داک یا هاب به سه نمایشگر با کیفیت های Full-HD تصویر ارسال کند. بسیاری از لپ تاپ هایی که به این مدل از درگاه مجهز هستند به نوع mini DisplayPort مجهز شده اند.
نکته ای که حائز اهمیت است این است که درصورت اتصال بیش از یک نمایشگر به لپ تاپ مجهز به mini DisplayPort باید از جریان ارتباطی چندگانه با نام هاب MST کمک گرفت. البته باید توجه داشت که این هاب باید از یک منبع مستقل تغذیه شود. لازم به ذکر است که علاوه بر مبدل های HDMI به DisplayPort مبدل های دیگری همچون USB Type-C و mini DisplayPort به DisplayPort نیز استفاده می شوند.
ورودی های DVI را نمی توان در لپ تاپ های امروزی مشاهده کرد. این ورودی بیشتر در دیوایس هایی مانند نمایشگرهایی با رزولیشن کمتر از Full-HD و نیز کامپیوترهای خانگی وجود دارد. علاوه بر ورودی DVI، درگاه VGA نیز در اغلب دستگاه های قدیمی تر موجود است. در این میان انتخاب درگاه DVI مناسب تر می باشد. می توانید از مبدل هایی جهت وصل نمودن ورودی HDMI و حتی DisplayPort سیستم به درگاه DVI نمایشگر مدنظر خود استفاده کنید. درگاه های یو اس بی رایج ترین ورودی های سیستم های کامپیوتری می باشند و به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند.
درگاه USB Type-A یکی از ورودی های کامپیوتری می باشد. برای اتصال یک دیوایس که به درگاه USB Type-C مجهز شده است به این ورودی می توانید از مبدل ها و کابل های یو اس بی Type-A به Type-C استفاده کنید که هزینه چندان بالایی هم ندارند. درگاه USB 2.0 متداول ترین ورودی بین درگاه های یو اس بی می باشد. این ورودی با پورت های مختلفی نظیر USB Type-A، USB Type-B، micro USB و mini USB سازگار است و می تواند از آن ها پشتیبانی نماید.
پورت USB 3.0 جزء ورودی های جدیدتر است که سرعت انتقال داده در آن بسیار بیشتر از نمونه های دیگر است. اغلب هارد های اکسترنال و هارد دیسک های SSD به این درگاه مجهز شده اند. این پورت با ورودی های دیگری همچون USB Type-A و USB Type-B سازگار می باشد. همانطور که گفتیم نمایشگرهایی با ورودی VGA نیز وجود دارد. اما متاسفانه امکان تبدیل این درگاه به درگاه های DisplayPort، HDMI و DVI وجود ندارد. با این حال می توانید ازطریق ورودی های دیگری و با استفاده از مبدل هایی که قیمت چندان بالایی ندارند نمایشگر را به دیوایس مدنظر خود ارتباط دهید.
کابل ارتباطی کامپیوتر...
کابل های مورد استفاده در لوازم الکترونیکی وظیفه دارند تا اطلاعات و یا انرژی را از یک دستگاه مبدا و یا منبع تغذیه به دستگاه مقصد منتقل کنند. کابل های مورد استفاده در لوازم کامپیوتری از انواع این کابل ها می باشند. این کابل ها تنوع گسترده ای دارند و به انواع مختلفی تقسیم می شوند. کابل شبکه های محلی، کابل مخصوص اتصالات داخلی رایانه ها و حتی کابل های VGA همه و همه در دسته کابل های کامپیوتری قرار می گیرند. از آن جایی که گستره کابل های کامپیوتری بسیار وسیع است و همچنین بر روی بسته های کابل ها نیز توضیحات چندان دقیقی وجود ندارد بسیاری از کاربران درهنگام خرید این محصولات دچار سردرگمی و گیج شدن می شوند. در این نوشته قصد داریم با انواع کابل های کامپیوتری و ویژگی های هریک آشنا شویم.
انواع مختلف کابل های ارتباطی کامپیوتر عبارتند از کابل VGA و DVI ، کابل HDMI ، کابل USB ، کابل پرینتر ، کابل صدا Sound ، کابل کی وی ام KVM، کابل برق، کابل اپتیکال ، کابل SATA و eSATA، کابل 1394، کابل OTG، کابل DISPLAY PORT ، کابل سریال RS232، کابل شارژ اندروید / آیفون ، کابل TYPE-C و ... اشاره کرد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
کابل VGA: کابل VGA (Video Graphic Array) از کابل های مورد استفاده در سیستم های کامپیوتری می باشد. برای اینکه داده ها و اطلاعات کامپیوتر بر روی نمایشگر نشان داده شود، از این سیم به منظور اتصال نمایشگر به کیس استفاده می شود. باتوجه به تغییرات روزافزونی که در زمینه اتصالات دیجیتالی شاهد هستیم، استفاده از این سیم ها بسیار کمتر از قبل شده است. اتصالات موجود در این کابل متشکل از پانزده عدد پین می باشد. این پین ها در سه ردیف پنج تایی مرتب شده اند. جالب است بدانید که هریک از این ردیف ها نشانگر یکی از رنگ های قرمز، آبی و سبز (RGB) می باشند.
کابل DVI: کابل های (Digital Visual Interface) یا همان DVI از دیگر کابل هایی هستند که در دسته کابل های رایانه ای قرار می گیرند. کابل های مذکور درواقع جایگزینی برای اتصالات آنالوگ تولید و عرضه گردید. باتوجه به پیشرفت تکنولوژی و ظهور صفحه نمایش های دیجیتالِ با کیفیت بالا همچون پنل های ال سی دی؛ کابل های DVI به عنوان جایگزینی برای کابل های VGA برای اتصال نمایشگرهای دیجیتالی به کامپیوتر مورد استفاده قرار گرفتند. این کابل ها بصورت کلی در سه مدل متفاوت عرضه می شوند. در هنگام خرید کابل های DVI توجه داشته باشید که باید دستگاه شما قابلیت تبدیل کابل های VGA به DVI و نیز برعکس را داشته باشد در غیراینصورت این کابل ها به درد نخواهند خورد.
کابل های اچ-دی-ام-آی: استفاده از کابل های HDMI (High Definition Multimedia Interface) در چند سال اخیر بسیار رواج یافته است. کابل های HDMI برخلاف دو کابل قبلی بصورت همزمان از انتقال صوت و تصویر پشتیبانی می کنند. به عبارت دیگر کابل HDMI در نقش یک رابط برای انتقال همزمان صدا و تصویر عمل می کند. با توجه به اینکه ارسال سیگنال های دیجیتالی از طریق این کابل انجام می شود بنابراین از این کابل فقط در دستگاه های مدرن تری مانند وصل لپ تاپ به تلوزیون های هوشمند می توان استفاده کرد.
کابل IDE: این کابل با نام کامل (Integrated Drive Electronics) شناخته می شود و جهت متصل شدن هارد به مادربرد رایانه به کار می رود. کابل های IDE با نام گذرگاه باس نیز شناخته شده و در هارد دیسک های قدیمی به عنوان رابط استفاده می شد. این کابل ها بصورت پهن بوده و طراحی نوار مانندی دارند. اتصالات موجود در این کابل عمدتا 40 پین را شامل می شود. در برخی مدل های 2.5 اینچی تعداد پین ها به 45 عدد نیز می رسد.
کابل USB: کابل ها و اتصالات USB (Universal Serial Bus) را می توان محبوبترین و پرکاربردترین نوع اتصالات چند سال اخیر دانست. تقریبا تمامی لوازم جانبی سیستم های کامپیوتری مانند ماوس، کیبورد، فلش مموری ها، هدست، گیم پد ها و نیز آداپتورهای بی سیم همه و همه از طریق اتصالات USB به سیستم وصل می شوند. در طول سال های گذشته با پیشرفت فناوری، کابل های USB نیز همچون سایر لوازم مربوط به حوزه الکترونیک بهبود و ارتقاء پیدا کرده اند. امروزه عرضه مدل های گوناگون با ویژگی های مختلف از این کابل ها را شاهد هستیم.
در ادامه به بررسی انواع کابل های USB می پردازیم:
کابل USB 2.0: سازگاری با نسخه های اولیه USB و پشتیبانی از سرعت 480 مگابیت در ثانیه درهنگام انتقال فایل ها از ویژگی های این نوع از کابل های یو اس بی می باشد. کابل های USB 2.0 کندترین نوع کابل های یو اس بی بوده و کابل های micro USB، mini USB و OTG را شامل می شوند.
کابل USB 3.0: این کابل ها نسخه های بهبود یافته کابل های USB 2.0 می باشند. با این حال از مدل های قدیمی نیز پشتیبانی می کنند. سرعت کابل های USB 3.0 بسیار بیشتر بوده و در حدود 4.8 گیگابیت در ثانیه می باشد. از این رو در بیشتر سیستم های امروزی که سرعت و کیفیت بالا معیاری تعیین کننده می باشد از کابل های نوع USB 3.0 استفاده می شود.
کابل USB Type C: جدیدترین نوع کابل ها و اتصالات یو اس بی می باشند. کابل های تایپ سی نسبت به دو مدل دیگر از قدرت و سرعت بیشتری برخوردار است. در اغلب گوشی های هوشمند جدید و لپ تاپ هایی که اخیرا ساخته شده اند شاهد استفاده از درگاه USB Type C هستیم. اسمارت فون های پیکسل و زنفون و نیز مک بوک ها و برخی لپ تاپ های شرکت ایسوز از این اتصالات پشتیبانی می کنند.
کابل اِتِرنت (Ethernet): کابل های اترنت دسته ای از کابل های کامپیوتری می باشند که برای تنظیم نمودن شبکه های محلی و برای وصل نمودن روترها به مودم و رایانه مورد استفاده واقع می شوند. از دیگر قابلیت های این کابل ها، اتصال مستقیم دو دستگاه به یکدیگر می باشد.
کابل SATA: واژه ساتا اختصار یافته عبارت (Serial Advanced Technology Attachment) می باشد و به کابل های IDE نسل جدید اطلاق می شود. کابل های ساتا نسبت به کابل های آی -دی-ای سرعت و عملکرد بسیار بهتری دارند. از این رو در بیشتر سیستم های امروزی بمنظور اتصال دستگاه های ذخیره سازی به مادربرد از این کابل ها استفاده می شود. کابل های ساتا در طراحی نیز متفاوت تر از نمونه خود بود و بجای پهن بودن از نوار هایی باریک و بلند تشکیل شده است.
کی وی ام سوییچ / KVM...
کی وی ام سوئیچ یا KVM switch نوعی سوئیچ دیجیتال است که امکان مدیریت چند کامپیوتر و سرور را از طریق یک ست مانیتور، ماوس و کیبورد فراهم می سازد. واژه KVM مخفف سه واژه Mouse،Video ،Keyboard است که به معنای ماوس کیبورد و تصویر است. به کمک کی وی ام سوئیچ (که پی سی سوئیچ یا PC switch هم نامیده می شود) می توانید یک ماوس، کیبورد و مانیتور را با سرعت زیاد بین کیس ها و سرورهای خود جا به جا کنید و ضمن صرفه جویی در هزینه و زمان، نیاز به خرید چند ماوس، کیبورد و مانیتور جداگانه برای مدیریت هر کدام از کامپیوتر های خود را از بین ببرید.
با خرید KVM سوئیچ دیگر نیازی نیست فضای زیادی از خانه یا محل کار خود را به چند کامپیوتر جداگانه اختصاص دهید و چند کامپیوتر خود را تنها با یک ماوس، کیبورد و مانتیور کنترل کنید. یکی دیگر از مزایای خرید کی وی ام سوئیچ ، امکان اشتراک گذاری یک پرینتر یا اسکنر با چند کامپیوتر است. در ادارات و سازمان ها می توان به سادگی با خرید یک کی وی ام سوییچ ، چند کاربر می توانند از یک پرینتر یا اسکنر استفاده کنند.
کی وی ام سوئیج از رابط های مختلفی برای اتصال ماوس، کیبورد و مانیتور استفاده می کند. پورت HDMI و VGA و رابط 3.5 میلی متری برای انتقال تصویر و صدا مورد استفاده قرار می گیرد. رابط های PS2 و USB نیز برای اتصال ماوس و کیبورد مورد استفاده قرار می گیرند. تعداد پورت کی وی ام سوئیچ نیز معیار مهمی در خرید این وسایل است و لازم است بر اساس نیاز خود، کی وی ام سوییچ با تعداد پورت مناسب را انتخاب نمایید. کی وی ام سوئیچ دو پورت ، کی وی ام سوئیچ 4 پورت ، کی وی ام سوئیچ 8 پورت و... انواع مختلفی از کی وی ام سوئیچ های موجود در بازار هستند.
یکی دیگر از مزایای خرید کی وی ام سوئیچ ، افزایش برد است. کی وی ام سوئیچ ها در ابعاد مختلفی ساخته می شوند و می توان به کمک آن ها فاصله میان دستگاه های کنسول (مانتیور، ماوس و کیبورد) با کیس و سرور را افزایش داد. امروزه کی وی ام سوئیچ ها در متراژ های 5 متر، 50 متر، 60 متر، 70 متر، 120 متر و ... به بازار عرضه شده اند و می توان در سازمان ها و ادارات، مراکز خرید بزرگ، استودیوها، هتل ها و ... کیس ها را در اتاق سرور یا کنترل قرار داد و آن ها را از فاصله دورتر به وسیله یک ست ماوس ، کیبورد و مانتیور کنترل کرد.
اگر برای خرید کی وی ام سوئیچ سری به بازار بزنید، با برند های مختلفی رو به رو می شوید. برندهای ATEN ، Faranet ، K-NET PLUS ، KNET، lenkeng ، P-net، D-Link و .... از برندهای معتبر تولیدکننده کی وی ام سوئیچ هستند که محصولات متنوعی را متناسب با نیاز همه کاربران به بازار عرضه کرده اند. برای خرید کی وی ام سوئیچ باکیفیت، توصیه ما خرید محصولات برندهای ذکر شده است. قیمت کی وی ام سوئیچ به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله عوامل موثر در قیمت کی وی ام سوئیچ می توان به نوع کی وی ام سوئیچ، برند، متراژ، تعداد دستگاه های پشتیبانی شده، پورت ها و کیفیت انتقال تصاویر و ... اشاره کرد.
اکستندر / افزایش برد
اکستندر و مبدل افزایش برد وظیفه افزایش برد پورت های صوتی و تصویری را بر عهده دارند. با خرید اکستندر قادر هستید در مکان هایی که فاصله دستگاه های دیجیتال (منبع و پخش کننده) زیاد است، می توان با خرید اکستندر و افزایش برد، با صرف هزینه کم ارتباط بین دستگاه ها را برقرار کرد. خرید اکستندر و افزایش برد برای استفاده در فروشگاه های بزرگ، سالن های سینما و تئاتر، سالن های سمینار و کنفرانس، اماکن مجهز به دوربین های مدار بسته و تمامی مکان هایی که فاصله دستگاه های منبع از نمایشگر زیاد است، کاربردی است.
اکستندر USB یکی از کاربردی ترین انواع اکستندر است که به شما امکان افزایش برد پورت USB را می دهد. با خرید اکستندر USB می توانید بین دستگاه هایی که از پورت یو اس بی برای انتقال داده ها استفاده می کنند، در فواصل دور ارتباط برقرار کنید. اکستندر USB در یک طرف دارای ورودی و در طرف دیگر، دارای پورت خروجی USB است. نوع دیگر اکستندر های USB از پورت LAN برای انتقال داده ها استفاده می کند. در خرید اکستندر USB مواردی مانند نسخه USB و متراژ اکستندر اهمیت دارد.
اکستندر HDMI یکی از پرکاربردترین انواع اکستندر صوتی و تصویری است. اکستندر HDMI دارای یک پورت HDMI و یک پورت LAN در هر بخش است. ارتباط بین دو بخش فرستنده و گیرنده اکستندر HDMI به وسیله پورت LAN و از طریق کابل شبکه صورت می گیرد و اتصالی پایدار و باکیفیت را برای شما میسر می کند. خرید اکستندر HDMI نسبت به کابل HDMI با همان متراژ بسیار به صرفه تر است.
اکستندر VGA نیز یکی دیگر از اکستندر های صوتی و تصویری است. به دلیل عدم پشتیبانی پورت VGA از انتقال صدا و تصویر به صورت همزمان، جک 3.5 میلی متری برای انتقال صدا در اکستندر VGA تعبیه شده است. خرید اکستندر VGA نیز مانند اکستندر HDMI به دلیل استفاده از پورت LAN برای انتقال داده ها بسیار به صرفه تر از کابل VGA متراژ بالا است و برقراری ارتباط به صورت پایدار و بدون نویز را شاهد خواهید بود.
اکستندر های KVM به شما این امکان را می دهد تا ماوس کیبورد و پورت تصویری خود (مانند HDMI) را از راه دور به کیس خود متصل کنید. با خرید اکستندر KVM می توان با استفاده از پورت LAN، موس و کیبورد و نمایشگر را در فاصله دور به منبع HDMI متصل کرد و از راه دور به کنترل آن پرداخت.
انواع مختلفی از مبدل های افزایش طول و اکستندر را می توانید از فروشگاه آسارایان خریداری کنید. انواع اکستندرها در متراژ های 10 متر تا 300 متر در آسارایان قابل خرید است. همچنین می توانید بر اساس نوع پورت (HDMI، VGA، SDI، USB و ...) اقدام به جستجو در این فروشگاه و خرید اکستندر و افزایش برد مورد نیاز خود کنید. بر اساس نوع ورودی ها و خروجی ها می توانید اکستندر خود را از میان اکستندر های دارای پورت هایHDMI ، SDI USB/HDMI ،USB2.0 ، VGA، wirelessو ... انتخاب کنید. کیفیت مورد پشتیبانی اکستندرها و مبدل های افزایش برد نیز متفاوت است و می تواند شامل کیفیت HD، full HD، 4K، 2K، 3D و ... باشد. تعداد پورت های اکستندر نیز از بین 2 پورت، 4 پورت و 8 پورت قابل انتخاب است.
اسپلیتر / سوئیچ /...
اسپلیتر و سوئیچ (VGA و HDMI)
از تعویض کابل های HDMI خسته شدید؟ یا اینکه تازه ترین کنسول بازی PS / Xbox را خریداری کرده اید و جایی برای اتصال آن به تلویزیون وجود ندارد یا که می خواهید سیگنال یکسانی را در چند تلویزیون داشته باشید؟ پس ما خرید یک اسپلیتر HDMI یا سوئیچ HDMI را به شما توصیه می کنیم.
هر دوی اسپلیتر HDMI و سوئیچ های HDMI وسایل ارزانی برای کمک به سیستم تلویزیون فعلی شما می باشند. اگر نمی دانید که اسپلیتر و سوئیچ چیست و کدام یک را باید انتخاب کنید کافیست که ادامه این مطلب را مطالعه بفرمایید.
سوئیچ چیست؟
یک سوئیچ به شما امکان می دهد 2 منبع ویدیویی را به 1 صفحه نمایش متصل کنید. منابع ویدیویی شما ممکن است چیزی شبیه به پخش کننده DVD، PS3، Xbox 360، گیرنده ماهواره ای و یا باکس کابل و غیره باشد. صفحه نمایش شما معمولا یک تلویزیون است اما گاهی اوقات ممکن است پروژکتور هم باشد.
اسپلیتر چیست؟
اسپلیتر به شما امکان می دهد فیلم را از یک منبع گرفته و سپس بسته به تعداد خروجی های اسپلیتر؛ آن را در چندین صفحه نمایش دهید. باز هم منبع ویدیویی شما به طور معمول دستگاه پخش DVD، پلی استیشن؛ ایکس باکس، رسیور یا باکس کابل و غیره خواهد بود.
سوئیچ HDMI چیست؟
سوئیچ HDMI یک وسیله جانبی الکترونیکی است که به ما امکان می دهد به سرعت چندین دستگاه HDMI را از طریق یک تلویزیون واحد اجرا کنیم.
هنگامی که تعداد پورت های داخلی تلویزیون کمتر از دستگاه های HDMI باشد، این نوع سوئیچ یک راه حل مناسب برای دردسرهای روزمره ما است. این بدان معناست که دیگر نیازی نیست که یک دستگاه را به منظور اتصال دستگاه های HDMI دیگر به برق وصل کنید.
سوئیچ های HDMI زیادی در طیف های متنوع اندازه و قیمت در فروشگاه آسارایان در دسترس هستند که می توانید برای خرید مورد بررسی قرار دهید. به طور مثال خرید یک سوئیچ HDMI 4:1 به شما امکان می دهد که 4 دستگاه HDMI را به 1 تلویزیون واحد وصل کنید.
سوئیچ VGA چیست؟
سوئیچ VGA دستگاهی ساده است که به شما امکان می دهد خروجی های متنوع کامپیوتر را روی یک مانیتور نمایش دهید. این دسته از سوئیچ های از وضوح تصویر متنوعی پشتیبانی می کنند و به شما اجازه می دهند از مانیتورهای VGA، SVGA، XGA و غیره استفاده کنید. معمولا سوئیچ کردن از طیق یک دکمه یا هات کی صورت می گیرد و تاخیر سوئیچ بسیار کم و غیر محسوس است.
اسپلیتر HDMI چیست؟
اسپلیتر HDMI یک جایگزین محبوب برای سوئیچ های HDMI است چون مورد اول آزادی اجرای یک دستگاه HDMI را روی چندین تلویزیون را در اختیار شما قرار می دهد.
اسپلیتر بهترین گزینه برای افرادی است که مایل به داشتن بیش از یک دستگاه HDMI نیستند. به طور کلی، در بازار لوام جانبی ها، اسپلیترهای HDMI در دو نوع مختلف عرضه می شوند. یکی با استفاده از کابل شبکه وصل می شود و دیگری با استفاده از کابل HDMI.
اگر می خواهید سیگنال های HDMI را در مسافت های طولانی ارسال کنید، اسپلیتر HDMI نصب شده از طریق کابل اترنت انتخاب بهتر است. درست مانند سوئیچ های HDMI، اسپلیترها هم دارای پیکربندی های مختلفی هستند.
اسپلیتر VGA چیست؟
اسپلیتر VGA که برای تقسیم و کپی محتوا از یک مانیتور کامپیوتر به دو پروژکتور و تلویزیون خارجی VGA به طور همزمان طراحی شده است برای نمایش فایل های ارائه در اتاق کنفرانس بسیار مناسب است.
این دستگاه ها قابلیت نصب Plug & Play را دارند و به نصب درایو نیازی ندارند و به خوبی از VGA ، SVGA ، XVGA ، UXGA و صفحه نمایش های 1080p پشتیبانی می کنند. رابط منبع تغذیه DC 5V/ 1A ثبات انتقال سوئیچ VGA را افزایش می دهد.
تفاوت بین اسپلیتر HDMI و سوئیچ HDMI
تفاوت عملکردی: یک اسپلیتر HDMI یک منبع را می پذیرد و آن را به در بیش از یک تلویزیون پخش می کند. از طرف دیگر یک سوئیچ HDMI بیش از یک منبع مصرف می کند و بعد آن را از طریق خروجی کابلی به یک دستگاه یا تلویزیون ارسال می کند.
تفاوت در لیبل گذاری: یک سوئیچ HDMI دارای برچسب 1:3 به معنای سه ورودی منبع و یک خروحی است در حالی که اسپلیتر HDMI دارای برچسب 3:1 است که به معنای یک ورودی منبع و سه خروجی است.
قبل از تصمیم گیری برای خرید اسپلیتر یا سوئیچ HDMI مطمئن شوید که گزینه انتخابی دارای رزولوشن سازگاری با دستگاه شما است.
کدام مناسب تر است؟ سوئیچ یا اسپلیتر؟
اگر می خواهید یک دستگاه را همزمان روی چندین صفحه پخش کنید، استفاده از اسپلیتر HDMI کاری است که باید انجام دهید. برای درک بهتر مثالی می زنیم، یک کارمند شرکت می تواند ارائه خود را با پخش محتوا روی صفحه نمایش بزرگ بهتر کند در حالی که مانیتور برای استفاده مرجع در نظر گرفته شده است.
از طرف دیگر ، اگر نیاز دارید ورودی های دو دستگاه مختلف را در یک صفحه تلویزیون ترکیب کنید، سوئیچ های HDMI مناسب هستند حتی وقتی که نمی خواهید برای خرید یک نمایشگر دیگر پول صرف کنید و از تعویض کابل های HDMI خسته شده اید، سوئیچ های HDMI می توانند کمک بزرگی به شما کنند.
در نهایت سوئیچ ها و اسپلیترهای HDMI بسیار مقرون به صرفه هستند.
محصولات مختلف فروشگاه آسارایان را بررسی کنید تا متوجه شوید که وسیع ترین انتخاب سوئیچ های HDMI با کیفیت بالا و اصل را با بهترین قیمت پیدا خواهید کرد.
سوکت و برل / Coupler
اطلاعات توسط کابل شبکه میان دستگاه های گوناگون منتقل می گردد و این وظیفه اصلی یک کابل شبکه به شمار می رود. جهت انتقال اطلاعات میان چند دستگاه امکان بهره گیری از کابل بصورت مستقیم وجود نخواهد داشت و نیاز به استفاده از سوکت شبکه خواهید داشت به این صورت که قسمت اول و آخر کابل یا پچ کورد شبکه به سوکتی که دارید اتصال پیدا می کند. کاربران می توانند از سوکت شبکه RJ-45 بهره گیرید که یک سوکت یا کانکتور فیزیکی از نوع استاندارد می باشد.
لازم به ذکر است که این سوکت مختص کابل های شبکه زوج به شمار می رود و می توانید از آن برای شبکه های اترنتی بهره گیرید. در ادامه با آسارایان همراه باشید تا شما را با انواع سوکت و برل شبکه آشنا سازیم.
اگر می خواهید طول کابل شبکه رو افزایش دهید و کابل شبکه دیگری را نیز برای اینکار استفاده کنید برل شبکه می تواند بهترین گزینه به شمار رود تا طول کابل شبکه افزایش یابد. برل شبکه که نام دیگر رابط کوپلر شبکه RJ45 می باشد می تواند به شما کمک نماید تا به طول کابل شبکه کوتاه خود بیفزایید و با خیالی راحت به استفاده از آن بپردازید.
برخی از افراد نام LAN به برل شبکه می دهد که در بسیاری از مواقع کمک شایانی به کاربران در استفاده از کابل شبکه خواهد نمود. لازم به ذکر است که برل شبکه قادر به پشتیبانی از کابل های مختلف شبکه نظیر Cat5e, Cat5, Cat6 می باشد.
اگر بخواهیم توضیح و تعریفی در زمینه کانال شبکه، پریز شبکه یا سوکت شبکه بدهیم می توانیم بگوییم که این موارد جز تجهیزات شبکه به شمار می روند و در طول یک شبکه رایانه ای به عنوان نقطه آخر جریان ترافیک ارتباطات میان پردازشی محسوب می گردد. در عصر حاضر میان انواع رایانه ها ارتباط از طریق اینترنت و پروتکل اینترنت برقرار می گردد در نتیجه کانال های اینترنت تعداد بیشتری از کانال های شبکه را به خود اختصاص می دهند. لازم به ذکر است که کیستون نوعی خروجی جهت متصل نمودن رایانه با شبکه به شمار می رود.
پریزهای شبکه دارای دو نوع مختلف هستند که شامل پریز شبکه تو کار و پریز شبکه رو کار می باشد. تولیدکنندگان فعال در این عرصه پریزهای شبکه با شکل های متفاوت تولید و عرضه می کنند. علاوه بر شکل های مختلف برای آنها اندازه و ابعاد متفاوتی نیز در نظر گرفته شده است که هر یک می تواند برای یک مکان ویژه بکار برده شود. گفتنی است که پریز شبکه و کامپیوتر با کابل های شبکه و LAN با هم اتصال می یابند.
سوکت شبکه
شاید برای برخی از افراد سوال پیش آید که سوکت شبکه چیست و برای چه کاری استفاده می شود. جهت پاسخ به این سوال می توان گفت که سوکت شبکه جهت اتصال کابل شبکه به بقیه لوازم یا تجهیزات بکار برده می شود که به آن کانکتور شبکه نیز گفته می شود. لازم به ذکر است که سری RJ بیشترین مصرف کانکتور یا سوکت شبکه را دارد که سری RJ را می توان مخفف Rgidtered Jack عنوان کرد. همانطور که در قسمت قبل نیز ذکر شد سوکت شبکه دارای شکل های مختلفی می باشد و تولیدکنندگان به تولید آن از نوع کاملا پلاستیکی یا پلاستیکی که بهره مند از روکش فلزی می باشد و ... می پردازند. کاربران می توانند به خوبی جهت اتصال شیلد کابل به ارت از سوکت های شبکه که از روکش فلزی برخوردار هستند استفاده نمایند.
لازم به ذکر است که کانکتور RJ11 در تلفن بکار برده شده است که رنگ بندی و ترتیب رشته های سیم بکار برده شده برای آن مهم نمی باشد. در این مورد تنها نیاز است که دو سر کابل دارای ترتیب یکسانی باشد. تولید این سوکت ها در انواع مخالف به تولید می رسند که از 2 پین،4 پین و یا 6 پین بهره مند هستند که می توانید متناسب با نیاز خود از آن استفاده نمایید. این نوع سوکت ها می تواند گزینه مناسبی برای سیم های تلفن یک تا 3 زوج باشد.
سوکت RJ45
سوکت RJ45 برای بسیاری از اتصالات مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان پرکاربردترین سوکت و کانکتور شناخته شده است. برای این سوکت 8 پین در نظر گرفته شده است که گزینه مناسبی برای کابل های شبکه 4 زوج به شمار می رود که می توانید به خرید آن بپردازید. در این سوکت شاهد اهمیت بالای ترتیب رشته سیم ها خواهیم بود که در دو نوع Crossover و Straight یا T-568A و T-568B قابل تهیه می باشد. این کانکتور می تواند انتخاب خوبی برای استفاده برای خطوط T1 محسوب گردد.لازم به ذکر است که این سوکت یا کانکتور دارای دو استاندار که شامل T-568A و T-568B است می باشد. میان این دو استاندارد تفاوتی هایی وجود دارد که این تفاوت در ترتیب و چیدمان رشته کابل ها می باشد. امروزه شاهد بهره گیری از استاندارد T-568B در بیشتر سوکت زنی های کابل های شبکه هستیم.
برل شبکه
کوپلر نام دیگر برل شبکه می باشد که به عنوان یک سوکت دو طرفه شناخته شده است. از این وسیله برای متصل نمودن دو کابل شبکه بهره گرفته می شود. ممکن است برخی از افراد برای آنکه طول کابل شبکه را افزایش دهند آن را لخت کرده و به یکدیگر اتصال می دهند و یا از روش های دیگر نظیر لحیم کردن استفاده می نمایند که کار اشتباهی می باشد.
برای اتصال راحت و بدون خطر می توانید از کوپلر RJ45 بهره گیرید که برای آن دو پورت مادگی در نظر گرفته شده است که بدون هیچگونه مشکل دو کابل شبکه را به هم اتصال می دهد و طول آن به راحتی افزایش پیدا می کند. در کل می توان گفت برل یا همان کوپلر یک رابط میان کابل های شبکه به شمار می رود. اگر متوجه شدید که کابل شبکه شما از طول کمی برخوردار است می توانید از برل شبکه بهره گیرید و دو کابل شبکه را از طریق آن به هم متصل نمایید و خواهید دید یک کابل شبکه با طول بیشتر در اختیار دارید. همانطور که پیشتر ذکر شد کابل شبکه با نام LAN شناخته شده است که جز تجهیزات با مزیت بالا دسته بندی می گردد.
انواع سوکت شبکه RJ-45
این نوع سوکت ها در دو نوع به تولید می رسند که یک نوع از شیلد برخوردار بوده و نوع دوم دارای شیلد نمی باشد. برای سوکت هایی که فاقد شیلد هستند از پلاستیک بهره گرفته شده است اما سوکت هایی که از شیلد بهره مند می باشند از روکش فلزی نیز بهره مند می باشد. با وجود روکش فلزی در این سوکت ها شاهد حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی در آن هستیم.
لازم به ذکر است که نوع شیلد دار مناسب برای کابل های شیلد دار بوده که شامل SFTP یا FTP می باشد و نوع فاقد شیلد نیز مختص کابل های بدون شیلد تولید شده است که شامل UTP می باشد. گفتنی است که همه پچ کوردهای FTP یا SFTP از سوکت های RJ-45 شیلددار بهره مند هستند.
خرید بهترین برل و سوکت شبکه
خیلی از کاربران برای اتصال شبکه های اترنت از سوکت شبکه RJ-45 بهره می گیرد که مزیت بسیاری را دارا است. این سوکت دارای قیمت پایینی می باشد و مشکلی در خرید آن نخواهید داشت و علاوه بر آن می توانید به آسانی اقدام به نصب آن نمایید. این رابط گزینه مناسبی برای شبکه هایی همچون اترنت، اتوماسیون کارخانه ها، مخابرات به شمار می رود. علاوه بر این موارد می توان در تجهیزات شبکه بصورت گسترده همچون پچ کوردها، لپ تاپ ها، مودم ها و ... استفاده نمود.
مبدل و کابل
همه کاربران برای استفاده از دستگاه های خود و ایجاد اتصال قابل اعتماد و با کیفیت بالا به مبدل و کابل نیاز دارند. طیف گسترده ای از کابل ها و مبدل ها وجود دارد که از استانداردهای متفاوتی پشتیبانی می کنند. برای تجربه خرید بهتر کاربران عزیز فروشگاه آسارایان، در ادامه ما توضیحاتی کلی و مختصر را ارائه خواهیم داد.
تبدیل HDMI
آداپتور، مبدل یا...
مبدل و کابل
همه کاربران برای استفاده از دستگاه های خود و ایجاد اتصال قابل اعتماد و با کیفیت بالا به مبدل و کابل نیاز دارند. طیف گسترده ای از کابل ها و مبدل ها وجود دارد که از استانداردهای متفاوتی پشتیبانی می کنند. برای تجربه خرید بهتر کاربران عزیز فروشگاه آسارایان، در ادامه ما توضیحاتی کلی و مختصر را ارائه خواهیم داد.
تبدیل HDMI
آداپتور، مبدل یا تبدیل HDMI زمانی کاربرد دارد که بخواهید داده های صوتی و تصویری با کیفیت را بین دستگاه ها منتقل کنید اما پورت نمایش اکسترنال ندارید. تبدیل HDMI برای انتقال دیجیتالی داده های فشرده نشده یا صوتی به یک یا چند صفحه تلویزیون یا سیستم کامپیوتر ساخته شده است.
مبدل AV
مبدل AV از آینه سازی آنچه در صفحه دستگاه شما نمایش داده می شود (از جمله برنامه ها، وب سایت ها، اسلایدها و موارد دیگر) به تلویزیون، صفحه نمایش، پروژکتور یا سایر نمایشگرهای سازگار پشتیبانی می کند. مبدل های AV انواع مختلفی دارند به طور مثال مبدل AV به HDMI دستگاه هایی که دارای خروجی AV هستند به دستگاه هایی که دارای ورودی HDMI هستند متصل می کند، یا مبدل AV به VGA دستگاه های دارای خروجی AV را به دستگاه های دارای ورودی VGA متصل می کند و حتی سوئیچ های AV هم وجود دارند که به شما اجازه می دهند کابل های متعدد AV دستگاه های مختلف را وصل کنید و تنها با یک کابل AV به تلویزیون وصل کنید و بین ورودی های مخنلف سوئیچ کنید.
مبدل VGA و DVI
اگر یک یا دو اتصال DVI-A دارید به کابل DVI-A احتیاج دارید. اگر یک اتصال DVI و اتصال دیگر VGA است و DVI سازگار با آنالوگ است به مبدل DVI به VGA یا آداپتور DVI/VGA نیاز دارید. اگر هر دو اتصال DVI-I هستند می توانید از هر کابل DVI استفاده کنید اما کابل DVI-I توصیه می شود.
مبدل DVI به VGA همانطور که از نامش پیداست؛ یک وسیله برای اتصال یک دستگاه با خروجی ویدیوی DVI به یک صفحه نمایش است که تنها از ورودی های VGA استفاده می کند. شما می توانید از آنها با دستگاه هایی مانند پروژکتور استفاده کنید.
مبدل های مختلف دیگری در این دسته قرار می گیرند که از این بین می توان به مبدل VGA به HDNI، مبدل DVI-I به VGA، مبدل DVI-D به VGA، مبدل VGA به HDMI ، مبدل VGA به AV، مبدل VGA به DVI-I اشاره کرد.
تبدیل USB 2.0 و USB 3.0
تبدیل های USB 2.0 دستگاه هایی هستند که یک طرف آنها از کانکتور USB 2.0 و طرف دیگر از کانکتور RS232، RJ45، PS/2 و غیره پشتیبانی می کند؛ این موضوع در مورد تبدیل های USB 3.0 هم صحت دارد. لازم به یادآوری است که کابل های USB 2.0 سرعت انتقال داده 480 مگابیت در ثانیه را ارائه می دهند؛ در حالی که کابل های USB 3.0 دارای سرعت انتقال داده 3.2 گیگابیت در ثانیه می باشند.
مبدل صدا آنالوگ و دیجیتال
مبدل صدا دستگاهی با نرم افزاری است که سیگنال صوتی را از یک فرمت به فرمت دیگر تبدیل می کند. مبدل های صوتی سخت افزای شامل 1) مبدل های آنالوگ به دیجیتال (ADC) که صدای آنالوگ را به فرم دیجیتالی فشرده تبدیل می کنند و 2) مبدل های دیجیتال به آنالوگ (DAC) هستند که صدای دیجیتال فشرده نشده را به فرم آنالوگ تبدیل می کنند. ADC و DAC ها معمولا قطعات سخت افزاری هستند. به عنوان مثال کارت های صدا و کارت های کپچر هر دو شامل ADC هستند که به کامپیوتر اجازه می دهد صدا را ضبط کند. کارت های صدا همچنین دارای DAC برای پخش صدا هستند.
مبدل Mini و Display Port
DisplayPort یک رابط نمایش دیجیتالی است که برای جایگزینی شدن با VGA، DVI و نسخه های قبلی طراحی شده است. رابط کاربری در درجه اول برای اتصال یک منبع ویدیو به دستگاهی مانند نمایشگر کامپیوتر استفاده می شود؛ گرچه می توان از آن برای انتقال صدا و سایر فرم های داده هم استفاده کرد.
Mini DisplayPort یک نسخه مینیاتوری از DisplayPort است که توسط اپل منتشر شده است و در مک بوک؛ مک بوک ایر؛ مک بوک پرو و غیره استفاده می شود.
با استفاده از مبدل ها می توانید دستگاه هایی که دارای خروجی Mini DisplayPort و DisplayPort هستند را به دستگاه هایی که دارای ورودی VGA، HDMI و غیره هستند متصل کنید و به انتقال داده های خود بپردازید.
تبدیل SATA و IDE
مبدل IDE/SATA یک راه حل مقرون به صرفه برای پر کردن فاصله بین درایو SATA جدیدتر 2.5 ایمچ، 3.5 اینچ، 5.25 اینچ و درگاه مادبرد IDE قدیمی تر را ارائه می دهد و به شما امکان می دهد درایوهای Blu-ray ، DVD یا CD-ROM را به مادربرد قدیمی IDE اضافه کنید. از این مبدل ها می توانید برای تبدیل IDE به SATA و یا SATA به IDE استفاده کنید و از هارد استفاده کنید.
کابل های کامپیوتر و لوزام جانبی
هنگام استفاده از سیستم کامپیوتری و سایر تجهیزات به کابل های مختلفی نیاز داریم. در ادامه به طور خلاصه چند مورد از کابل هایی که با آن سر و کار داریم را به شما معرفی خواهیم کرد:
کابل VGA و DVI
VGA یا HD15 اتصال ویدیوی آنالوگ استه که برای اتصال کامپیوترها و لپ تاپ ها به پروژکتورها یا مانیتورهای دیگر استفاده می شود. VGA یک رابط قدیمی محسوب می شود و با کانکتور دیجیتال HDMI یا DisplayPort جایگزین شده است.
DVI مخفف Digital Visual Interface است و وضوح بالاتری را نسبت به VGA ارائه می دهد. این کابل یک اتصال منحصر به فرد را فراهم می آورد چون می تواند سیگنال های دیجیتال و آنالوگ را حمل کند. DVI همچنین می تواند به راحتی به استانداردهای دیگری مانند HDMI و VGA تبدیل شود.
کابل HDMI
HDMI مخفف High-Definition Multimedia Interface است و یک نوع اتصال دیجیتالی است که می تواند ویدئو با وضوح بالا (HD) و صدای با وضوح بالا را از طریق یک کابل منتقل کند. با استفاده از کابل های HDMI ، هزینه، پیچیدگی و سردرگمی استفاده از چندین کابل برای صدا و تصویر از بین می رود. توسعه کابل های HDMI در 16 آوریل 2002 آغاز شد.
کابل های HDMI می توانند یک HDTV را به پخش کننده دیسک Blu-ray ، PlayStation 3 ، Xbox 360 و سایر دستگاه های HD متصل کنند. HDMI همچنین تعداد کابل های مورد نیاز برای انتقال صدا را کاهش می دهد. به جای استفاده از سه کابل A/V مختلف، می توانید تنها از یک کابل HDMI استفاده کنید.
کابل USB
USB مخفف Universal Serial Bus است. مجموعه کابل USB از محبوب ترین انواع کابل موجود است که بیشتر برای اتصال کامپیوترها به دستگاه های جانبی مانند دوربین، چاپگر، اسکنر و موارد دیگر استفاده می شود. در حال حاضر نسخه های مختلفی از USB منتشر شده است (USB 3.2، USB 3.0، USB 2.0 و ...).
کابل پرینتر
کابل پرینتر یک نوع کابل کامپیوتری است که برای اتصال پرینتر به یک کامپیوتر استفاده می شود. این کابل برای انتقال دستورات چاپ از کامپیوتر به پرینتر استفاده می شود. این کابل در هر دو طرف خود دارای کانکتور است.
کابل صدا Sound
کابل صدا برای انتقال سیگنال های آنالوگ یا دیجیتال از منبع صوتی به تقویت کننده (آمپی فایر) یا بلندگوهای قدرتمند استفاده می شود. کابل ها بیشتر از طریق پلاگین ها؛ شکل یا رنگ سیم های مورد استفاده مشخص می شوند.
کابل کی وی ام KVM
کابل KVM برای اتصال صفحه کلید؛ ماوس، مانیتور به دو یا چند سیستم استفاده می شود. سوئیچ های KVM برای کنترل گروهی از سرورها و همچنین صرفه جویی در فضای دسکتاپ هنگام استفاده از چندین سیستم توسط یک کاربر به کار گرفته می شوند. سوئیچ ها ممکن است دارای سوکت های استاندارد VGA، DVI، USB، ماوس و صفحه کلید باشند در حالی که برخی دیگر از کابل ترکیبی سفارشی استفاده می کنند که به یک سوکت روی سوئیچ متصل می شود.
کابل برق
کابل برق یک کابل الکتریکی است که از مجموعه ای از یک یا چند رسانای الکتریکی همراه با یک غلاف کلی تشکیل شده است. این کابل برای انتقال جریان الکتریکی استفاده می شود.
کابل اپتیکال
کابل فیبر نوری که به آن کابل اپتیکال هم گفته می شود مجموعه ای شبیه کابل الکتریکی است اما حاوی یک یا چند فیبر نوری است که برای حمل نور استفاده می شود. عناصر فیبر نوری معمولا به صورت جداگانه با لایه های پلاستیکی پوشانده شده و در یک لوله محافظ مناسب برای محیطی که کابل در آن استفاده می شود قرار دارند.
کابل SATA و eSATA
SATA و eSATA دو نوع فناوری هستند که برای انتقال داده یا فایل یا هر چیز دیگری برای انتقال از یک دستگاه به دستگاه دیگر استفاده می شود. گفته می شود eSATA نسخه توسعه یافته SATA است. تفاوت بین SATA و eSATA در این است که SATA به عنوان اتصال دهنده برای دستگاه های داخلی استفاده می شود در حالی که eSATA به عنوان اتصال دهنده برای دستگاه های خارجی استفاده می شود. با این حال ، مشخص شده است که هر دو کابل عملکردهای تقریباً مشابهی دارند، اما شکل و اندازه آنها با یکدیگر متفاوت است.
کابل OTG
آداپتور OTG یا On The Go گاهی اوقات کابل OTG یا کانکتور OTG نامیده می شود به شما امکان می دهد از طریق پورت شارژ Micro USB یا USB-C یک درایو فلش USB با اندازه کامل یا کابل USB A را به گوشی یا تبلت خود متصل کنید و امکان انتقال داده ها و همچنین اتصال به لوازم جانبی را فراهم می آورد.
با این کابل می توانید صفحه کلید و ماوس را به گوشی وصل کنید. استیک های USB و هارددیسک های خارجی را استفاده کنید. عکس ها را مستقیما از دوربین به گوشی انتقال دهید و حتی گوشی را به پرینتر وصل کنید.
کابل DISPLAY PORT
کابل های DisplayPort برای ایجاد ارتباط تصویری و صوتی بین دستگاه میزبان و صفحه نمایش استفاده می شود. در ساده ترین حالت، کابل های DisplayPort طوری طراحی شده اند که سیگنال های صوتی و تصویری را از طریق یک کابل واحد ارائه می دهند. از آنها برای اتصال نمایشگرها یا مانیتورها به یک دستگاه منبع مانند رایانه شخصی یا لپ تاپ و انتقال داده های صوتی و تصویری خروجی به صفحه استفاده می شود.اتصالات DisplayPort دارای بیست پین هستند که در کانکتور به شکل L نصب شده اند. بسیاری از آنها همچنین دارای یک مکانیزم قفل برای اطمینان از اتصال ایمن و جلوگیری از شل شدن یا قطع شدن تصادفی اتصال هستند.
کابل شارژ اندروید / آیفون
از کابل شارژ اندروید و آیفون برای شارژ کردن گوشی / تبلت و انتقال داده به سیستم های کامپیوتری استفاده می شود.